Κασσελάκης στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων: Να μάθουμε ποιος έδωσε τα emails των αποδήμων

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα είχε σήμερα ο Στέφανος Κασσελάκης, κατά την οποία ζήτησε ενημέρωση για δύο θέματα.

Οι υποκλοπές και η διαρροή απόρρητων προσωπικών δεδομένων εκλογέων του εξωτερικού ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με τον επικεφαλής της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Κωνσταντίνο Μενουδάκο.

«Ζητήσαμε ενημέρωση για δυο σημαντικά ζητήματα. Το πρώτο αφορά το παράνομο κακόβουλο λογισμικό, το Predator. Τους 93 στόχους τους οποίους παρέδωσαν στην Εισαγγελία και αναμένουμε ακόμα, μετά από πολλούς μήνες, κάποια απάντηση, αν συμπίπτουν με τις υποκλοπές από την ΕΥΠ και το Μέγαρο Μαξίμου», δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης μετά τη συνάντηση.

Σε ό,τι αφορά στη διαρροή προσωπικών δεδομένων εκλογών του εξωτερικού, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «απ’ ό,τι καταλαβαίνουμε υπάρχει μια έρευνα που γίνεται διεξοδικά» και ζήτησε να χυθεί άπλετο φως.

«Να διευρυνθεί η έρευνα για πιθανές άλλες διαρροές από τα ίδια κέντρα εντός του υπουργείου Εσωτερικών, διότι έχουμε πλέον την ομολογία και από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, αλλά και από την κ. Ασημακοπούλου, ότι αυτά τα δεδομένα ήταν στη διάθεσή τους για κομματικούς σκοπούς μετά την υπηρεσιακή κυβέρνηση, για 7 μήνες, μέχρι τον Ιανουάριο του 2024. Άρα πρέπει να ξέρουμε αυτά τα δεδομένα, των εκλογέων του εξωτερικού, ποιος τα διέρρευσε και πού αλλού έχουν διαρρεύσει», συμπλήρωσε και τόνισε ότι πρέπει να γίνει μια ενδελεχής έρευνα στο υπουργείο.

Πηγή: dnews.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Αύξηση μισθών, εργασία με δικαιώματα, ζωή με αξιοπρέπεια

*Γράφει η Μαρία Καραμεσίνη - Χωρίς αύξηση μισθών και...

Ελληνική οικονομία: Μήπως ετοιμάζεται μια νέα φούσκα;

*Γράφει ο Δημήτρης Μάρδας - Δύο βασικά χαρακτηριστικά της...
Διαφήμιση