Η Ρωσία απαγόρευσε την είσοδο του πρωθυπουργού της Αγγλίας στη χώρα

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Η Ρωσία απαγόρευσε στον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον και σε άλλους ανώτερους υπουργούς να εισέλθουν στη Ρωσία λόγω της «εχθρικής» στάσης του Ηνωμένου Βασιλείου στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η Μόσχα είπε ότι η απόφαση ελήφθη ως αντίποινα για τις κυρώσεις του Ηνωμένου Βασιλείου εναντίον της Ρωσίας για την εισβολή της στην Ουκρανία.

Σε ανακοίνωσή του, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε: «Η άκρατη ενημέρωση και πολιτική εκστρατεία του Λονδίνου με στόχο την απομόνωση της Ρωσίας διεθνώς, τη δημιουργία συνθηκών για τον περιορισμό της χώρας μας και τον στραγγαλισμό της εγχώριας οικονομίας» ευθύνονται για την απόφασή του.

Οι κυρώσεις της Αγγλίας περιλαμβάνουν οικονομικά μέτρα σχεδιάστηκαν κατά της Ρωσίας, για να τιμωρήσουν τρόπον τινά τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, υψηλόβαθμους αξιωματούχους και ανθρώπους που επωφελήθηκαν από το καθεστώς του.

Οι χώρες του ΝΑΤΟ – συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ – προμηθεύουν επίσης όπλα, πυρομαχικά και άλλο στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία, αν και έχουν αποκλείσει την αποστολή στρατευμάτων του ΝΑΤΟ ή την εφαρμογή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων, λόγω ανησυχιών κλιμάκωσης των γεγονότων.

Την Τετάρτη, οι ΗΠΑ δήλωσαν ότι πιο εξελιγμένα επιθετικά όπλα θα σταλούν στην Ουκρανία ως μέρος ενός πακέτου 800 εκατομμυρίων δολαρίων (612 εκατομμυρίων λιρών).

Σε απάντηση, η Μόσχα την Παρασκευή προειδοποίησε τις ΗΠΑ ότι θα υπάρξουν «απρόβλεπτες συνέπειες» εάν αρνηθούν να σταματήσουν την αποστολή όπλων στην Ουκρανία.

Φωτό APNews.

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Ιδιωτικοποιούν το νερό / Γιατί κάνουν μόνο μπίζνες και βόλεμα συμφερόντων που υπηρετούν

Πώς έχει γίνει μέχρι τώρα η ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του...

Από το Βιετνάμ τότε, στη Γάζα σήμερα – Η ιστορία επαναλαμβάνεται στα πανεπιστήμια της Αμερικής;

*Του Κωνσταντίνου Βενιζέλου - Καθώς οι φοιτητές στα Αμερικάνικα πανεπιστήμια...

Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτος στις ευρωεκλογές – Θέλω δύο τετραετίες για μεταρρυθμίσεις

«Ο Ευάγγελος Αποστολάκης θα είναι ο επόμενος υπουργός Αμυνας»,...
Διαφήμιση