Βροχές, Αφρικανική σκόνη και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας την Κυριακή

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Αλλάζει ο καιρός και η είσοδος της αφρικανικής σκόνης στο τοπίο κάνει την ατμόσφαιρα μουντή.

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών αναφέρει ότι η σταδιακή αλλαγή του καιρού αναμένεται από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, με βροχές κυρίως στα κεντρικά και βόρεια της χώρας, ενώ υπάρχει η πιθανότητα για τοπικές πρόσκαιρες βροχές και στα νότια, κυρίως ηπειρωτικά τμήματα.

Γενικά αίθριος καιρός με τοπικά αυξημένες νεφώσεις και σταδιακή μεταφορά Αφρικανικής σκόνης αναμένεται το Σάββατο 16/04.

Ωστόσο, με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, σταδιακή αλλαγή του καιρού αναμένεται από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 17/04 με βροχές κυρίως στα κεντρικά και βόρεια της χώρας, ενώ υπάρχει πιθανότητα για τοπικές πρόσκαιρες βροχές και στα νότια κυρίως ηπειρωτικά τμήματα.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας (πάνω από τα ~1200m), ενώ από τις απογευματινές ώρες οι χιονοπτώσεις στη Δυτική Μακεδονία είναι πιθανό να εκδηλώνονται και σε περιοχές πάνω από τα ~800m.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο και στο Νοτιοδυτικό Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές γενικά διευθύνσεις έως 6-7 μποφόρ, στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο από βόρειες γενικά διευθύνσεις έως 6-7 μποφόρ και στο νότιο Αιγαίο αρχικά νοτιοανατολικοί έως 8 μποφόρ που μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με εντάσεις έως 6 μποφόρ.

Με πληροφορίες από Avgi, Meteo. (Γ. Παπαβασιλείου, Κ. Λαγουβάρδος).

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

ΛΑΡΚΟ: Οι εργαζόμενοι νίκησαν – Πέτυχαν την παράταση των συμβάσεων τους (ΒΙΝΤΕΟ)

Τη δέσμευση ότι οι συμβάσεις των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ θα...

Το Ισραήλ συνεχίζει την επίθεση στο νοσοκομείο αλ Σίφα – 200 νεκροί σε 10 μέρες

Τους 200 έχουν φτάσει πλέον οι νεκροί στο νοσοκομείο αλ-Σίφα στην πόλη της Γάζας, κατά την...

Έκθεση-βόμβα από το Λογιστήριο του Κράτους για «γαλάζιες ακρίδες» στο νοσοκομείο Μεταξά

*Του Κώστα Παναγιώτου - Το Documento αποκαλύπτει έκθεση-κόλαφο του...
Διαφήμιση