Η προοδευτική συνεργασία και το ΚΙΝ.ΑΛ.

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Στην έναρξη του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στους πέντε βασικούς άξονες μιας προοδευτικής πολιτικής αλλαγής: την εργασία, την αντιμετώπιση της ακρίβειας, την κοινωνική ασφάλιση, τη διαγραφή του χρέους της πανδημίας και τη νέα γενιά. Και τόνισε την ανάγκη, πάνω σε αυτό το ελάχιστο πρόγραμμα, να προκύψει κυβέρνηση συνεργασίας από την κάλπη της απλής αναλογικής.

Το ΚΙΝ.ΑΛΛ. γνωρίζει, φυσικά, ότι είναι εκ των πραγμάτων ο βασικός αποδέκτης της πρότασης αυτής. Γι’ αυτό επιχείρησε να περάσει απαρατήρητο. Ο χαιρετισμός του στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο τυπικότερος που θα μπορούσε, τόσο σε επίπεδο εκπροσώπησης όσο και σε επίπεδο περιεχομένου. Και αυτό προφανώς επειδή πιστεύει ότι με το να κάνει ότι δεν ακούει ωφελείται τακτικά.

Η βάση της κοινωνίας, όμως, αντιλαμβάνεται πλέον ότι δεν είναι όλα ζήτημα τακτικής. Υπάρχει εξαιρετική ανάγκη να αποτραπεί η κοινωνική λεηλασία που διαπράττεται σήμερα υπό τη διεύθυνση της Ν.Δ. – η ενέργεια και το πλιάτσικο του ταμείου ανάκαμψης είναι τα πιο τρανταχτά παραδείγματα.

Και χρειάζεται ένα συνεκτικό σχέδιο στήριξης για τον κόσμο της δουλειάς και την πραγματική οικονομία, που ζουν πλέον στον δωδέκατο χρόνο συνεχόμενης κρίσης. Αυτά απαντώνται με προγραμματικό διάλογο, όχι με μπάλα στην εξέδρα.

Το καλό είναι ότι αυτά θα απαντηθούν πολύ σύντομα. Γιατί την επόμενη ημέρα των εκλογών δεν θα υπάρχουν δύο βάρκες να πατήσει κανείς. Ειδικά όταν η μία μπάζει νερά ήδη από σήμερα.

*Το κύριο άρθρο στην ΑΥΓΗ του Σαββάτου

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Το Ισραήλ συνεχίζει την επίθεση στο νοσοκομείο αλ Σίφα – 200 νεκροί σε 10 μέρες

Τους 200 έχουν φτάσει πλέον οι νεκροί στο νοσοκομείο αλ-Σίφα στην πόλη της Γάζας, κατά την...

Έκθεση-βόμβα από το Λογιστήριο του Κράτους για «γαλάζιες ακρίδες» στο νοσοκομείο Μεταξά

*Του Κώστα Παναγιώτου - Το Documento αποκαλύπτει έκθεση-κόλαφο του...

Τέμπη: Οι ανακρίβειες Βορίδη και τα ψέματα της ΝΔ για την αναθεώρηση του άρθρου 86 του Συντάγματος

Είναι απορίας άξιο πώς γίνεται να θεωρείται “δυνατό χαρτί”...
Διαφήμιση