Αλ. Χαρίτσης: Το περιώνυμο επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη έχει καταρρεύσει πλήρως

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

«Δεν μας εκπλήσσει τίποτε πια. Τα τελευταία δυόμιση χρόνια έχουμε μια κυβέρνηση που παρεμβαίνει συστηματικά με εξωθεσμικό τρόπο σε διαδικασίες, σε αρχές, σε φορείς και προσπαθεί να διαμορφώσει ένα καθεστώς», δήλωσε Στο Κόκκινο 105.5 και στον Γιώργο Τραπεζιώτη, ο κ. Αλέξης Χαρίτσης, βουλευτής Μεσσηνίας και Τομεάρχης Ανάπτυξης κι Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Όπου υπάρχουν φωνές που επιχειρούν να εκφράσουν τα συμφέροντα των μελών τους και να θέσουν ζητήματα στις σωστές διαστάσεις τους, η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπαθεί να σιωπήσουν οι φωνές αυτές», σημείωσε ο κ.
Χαρίτσης, σχολιάζοντας την «καρατόμηση» του κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου από την θέση του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ). «Είναι δείγμα πανικού αυτό όμως και οι πολιτικές εξελίξεις που δημιουργούνται θα είναι πια πολύ πιο γρήγορες από όσο ίσως περιμένουμε», πρόσθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Το ότι γίνονται αυτά τώρα, δεν είναι τυχαίο. Πλέον κάθε δικαιολογία από την πλευρά της κυβέρνησης έχει καταρρεύσει. Δεν έχουν καμιά πρόθεση να προστατεύσουν την κοινωνία από το πρωτοφανές κύμα ανατιμήσεων. Αντιλαμβάνονται την κρίση ως ευκαιρία κερδοσκοπίας συγκεκριμένων μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων σε βάρος της κοινωνικής μειοψηφίας», είπε ακόμη ο κ. Χαρίτσης, τονίζοντας πως «εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίοι υποφέρουν, καλούνται να αντιμετωπίσουν την τεράστια πτώση τζίρου. Έχουν να αντιμετωπίσουν το τσουνάμι αυξήσεων στην ενέργεια, στα καύσιμα».

Σύμφωνα με τον τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, «δεν έχουμε απλώς ένα υψηλό πληθωρισμό ο οποίος έφτασε τον Ιανουάριο το 5,5%. Έχουμε και μια πληθωριστική πίεση που ασκείται σε πολύ συγκεκριμένες αγορές οι οποίες καλύπτουν βασικότατες ανάγκες της κοινωνίας. Αναφέρομαι στην ενέργεια, στη διατροφή, στις μεταφορές, στη στέγαση και στην ένδυση-υπόδηση. Σε αυτές τις κατηγορίες ακριβώς οι πληθωριστικές πιέσεις είναι τεράστιες. Άρα είναι κρίσιμο να αντιληφθούμε πως εδώ δεν έχουμε απλώς μια αύξηση του πληθωρισμού που γενικώς πλήττει την οικονομία αλλά πως υπάρχουν πληθωριστικές πιέσεις που πλήττουν βασικές ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας. Απέναντι σε αυτή την κατάσταση η κυβέρνηση δεν έχει δώσει
απαντήσεις». «Υπάρχει ένα ζήτημα πρωτοφανούς διαχειριστικής ανεπάρκειας, το περιώνυμο επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη έχει καταρρεύσει πλήρως. Εδώ όμως έχουν γίνει συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές», πρόσθεσε ο κ. Χαρίτσης.

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Ιδιωτικοποιούν το νερό / Γιατί κάνουν μόνο μπίζνες και βόλεμα συμφερόντων που υπηρετούν

Πώς έχει γίνει μέχρι τώρα η ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του...

Από το Βιετνάμ τότε, στη Γάζα σήμερα – Η ιστορία επαναλαμβάνεται στα πανεπιστήμια της Αμερικής;

*Του Κωνσταντίνου Βενιζέλου - Καθώς οι φοιτητές στα Αμερικάνικα πανεπιστήμια...

Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτος στις ευρωεκλογές – Θέλω δύο τετραετίες για μεταρρυθμίσεις

«Ο Ευάγγελος Αποστολάκης θα είναι ο επόμενος υπουργός Αμυνας»,...
Διαφήμιση