Άννα Βαγενά: “Αφού φάγαν τα έτοιμα, τώρα δεν έχουν λεφτά”

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Μια στρωμένη οικονομία παρέδωσε η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Τριάντα επτά δισεκατομμύρια άφησε στον κρατικό κορβανά. Η Νέα Δημοκρατία, πάλι, από το 2019 που ανέλαβε, αποδεικνύει συνεχώς στον ελληνικό λαό, την παντελή έλλειψη δημοσιονομικού προγραμματισμού.

Πού πήγαν τα 37 δισεκατομμύρια; Σε ένα πρωτοφανές γλεντοκόπι πήγαν, εις βάρος του ελληνικού λαού, που δεν σταματά να δοκιμάζεται: Σε επιχειρήσεις αμορτισέρ, σε κουμπαριές, στην προπαγάνδα των ΜΜΕ, σε εξαγορές.

Μοιράζουν τα λεφτά που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ -τα έτοιμα, τα χρήματα των Ελλήνων πολιτών- σε γκόλντεν μπόυς στη Δημόσια Διοίκηση και σε διευθυντές των οργανισμών κοινής ωφέλειας. Τώρα, ήρθε και η ιδιωτικοποίηση του ΕΦΚΑ: Με μόλις 8134 ευρώ τον μήνα καλείται να «τα βγάλει πέρα» ένας δύστυχος επικεφαλής μονάδας εξωτερικών ερευνών και με μόλις 6500 ευρώ το μήνα οι ιδιώτες διευθυντές του ΕΦΚΑ… Κατά τ’άλλα, δεν υπάρχουν λεφτά, λέει η Κυβέρνηση.

Η ΝΔ μοιράζει μισθούς, όχι στους μισθωτούς που στενάζουν, όχι στους συνταξιούχους (αντίθετα, απ’ αυτούς παίρνει πίσω και όσα δικαιωματικά τους ανήκουν), αλλά στα στελέχη του ΕΦΚΑ, που αποφάσισε να τον «εκσυγχρονίσει» μέσω της ιδιωτικοποίησης. Του ΕΦΚΑ όπου, επί δυόμισι χρόνια που μας κυβερνά ο Μητσοτάκης, δεν έγιναν οι αναγκαίες προσλήψεις και υπερτριπλασιάστηκαν οι εκκρεμείς συντάξεις…

«Φάγατε τα λεφτά, μοιράζοντάς τα αριστερά-δεξιά και λέτε στους πολίτες ότι θα εκτραπούμε οικονομικά αν μειώσουμε τον ειδικό φόρο στα καύσιμα […] Ούτε ένα ευρώ δεν προβλέπεται στον προϋπολογισμό του 2022 για την αντιμετώπιση της ακρίβειας», ανέφερε την Πέμπτη το μεσημέρι στη Βουλή ο αρχηγός της αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας.

Η πλειονότητα των πολιτών σας θεωρεί μια πληγή που χαίνει, συνώνυμους της διαφθοράς και της στέρησης πόρων. Γιατί, πού είναι η αύξηση του κατώτατου μισθού; Γιατί η Υπουργός Εργασίας της Ισπανίας ανακοίνωσε την τέταρτη αύξηση από το 2019  στον κατώτατο μισθό, στα 900 ευρώ, κι εσείς τον αυξήστε τον Ιανουάριο κατά μόλις 11 ευρώ;

Που είναι η ενίσχυση των πολιτών ουσιαστικές επιδοτήσεις στο ρεύμα, στο αέριο, με μείωση των εξοντωτικών φόρων στα καύσιμα; Γιατί η Κύπρος και άλλες χώρες τα αντιμετώπισαν αυτά κι εσείς όχι;

Αν δεν είχε, βέβαια, ιδιωτικοποιηθεί η ΔΕΗ, τώρα το Κράτος θα μπορούσε να παρέμβει, αλλά εσείς αφήνετε συνειδητά τους πολίτες στο έλεος των ιδιωτικών και προσωπικών σας συμφερόντων. Η θέρμανση, κύριε Μητσοτάκη, δεν είναι εμπόρευμα, είναι κοινωνικό αγαθό.

Είστε ικανοί μόνο για ένα πράγμα: να υπηρετείτε  τα καρτέλ της αισχροκέρδειας και η έγνοια σας είναι, όπως είπε ο κ. Τσίπρας, όχι αν θα επιβιώσουν οι πολίτες, αλλά πώς και από πού θα ενημερώνονται».

Είστε φαύλοι κι επικίνδυνοι και γι’αυτό πρέπει να φύγετε το συντομότερο.

Πηγή: 241.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Το Ισραήλ συνεχίζει την επίθεση στο νοσοκομείο αλ Σίφα – 200 νεκροί σε 10 μέρες

Τους 200 έχουν φτάσει πλέον οι νεκροί στο νοσοκομείο αλ-Σίφα στην πόλη της Γάζας, κατά την...

Έκθεση-βόμβα από το Λογιστήριο του Κράτους για «γαλάζιες ακρίδες» στο νοσοκομείο Μεταξά

*Του Κώστα Παναγιώτου - Το Documento αποκαλύπτει έκθεση-κόλαφο του...

Τέμπη: Οι ανακρίβειες Βορίδη και τα ψέματα της ΝΔ για την αναθεώρηση του άρθρου 86 του Συντάγματος

Είναι απορίας άξιο πώς γίνεται να θεωρείται “δυνατό χαρτί”...
Διαφήμιση