Διακόπηκε για τις 25 Φεβρουαρίου η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη για τους 4 βιασμούς

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Υπό αυστηρότατα μέτρα ασφαλείας έγινε η μεταφορά του Δημήτρη Λιγνάδη στο Εφετείο και ενώ πολίτες πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας με κεντρικό σύνθημα «Γιατί τώρα δεν φοβάμαι».

Ο Αλέξης Κούγιας ζήτησε τη διακοπή της δίκης, καθώς, όπως είπε, έχει υποχρεώσεις με σημαντικές δίκες που συμπληρώνουν παραγραφές και 18μηνα. Όπως ανέφερε, δεν δημιουργείται πρόβλημα για τον κατηγορούμενο και την κράτησή του, καθώς έχει ακόμη ένα εξάμηνο. «Ζητούμε μία διακοπή εντός του μηνός Μαρτίου. Ο κατηγορούμενος θέλει να δικαστεί, αλλά αναγκάζεται να προσαρμοστεί στις υποχρεώσεις μου. Επιθυμούμε διακαώς τη διεξαγωγή της δίκης, γι’ αυτό δεν ζητούμε αναβολή αλλά διακοπή», σημείωσε ο κ. Κούγιας.

Ο δικηγόρος δυο εκ των τεσσάρων μηνυτών, Γιώργος Βλάχος, σχολίασε πως πρόκειται για προσπάθεια κωλυσιεργίας προκειμένου να παρέλθει το 6μήνο που μεσολαβεί μέχρι την αποφυλάκιση του κατηγορουμένου και την απελευθέρωσή του πριν από την έκδοση απόφασης επί των κατηγοριών. Όπως είπε η δίκη θα πρέπει να αρχίσει αμέσως καθώς είναι ηθικό θέμα να μην παρέλθει το 18μηνο της προφυλάκισης χωρίς να έχει αποφανθεί η δικαιοσύνη.

Για την εκδίκαση της υπόθεσης κληρώθηκαν τρεις γυναίκες και ένας άνδρας ως ένορκοι, ενώ οι τρείς τακτικοί δικαστές είναι γυναίκες. Ο συνήγορος του καλλιτέχνη, Αλέξης Κούγιας, εξαίρεσε τρεις γυναίκες ενώ άλλες δύο εξαιρέθηκαν από τον εισαγγελέα. Το δικαστήριο κλήρωσε και δύο αναπληρωματικά μέλη, καθώς η δίκη αναμένεται να διαρκέσει αρκετό χρόνο.

Τελικά έγινε δεκτό το αίτημα Κούγια για διακοπή της δίκης του Δημήτρη Λιγνάδη η οποία θα συνεχίσει στις 25 Φεβρουαρίου.

Έξω από τα δικαστήρια, ο Αλέξης Κούγιας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Ιδιωτικοποιούν το νερό / Γιατί κάνουν μόνο μπίζνες και βόλεμα συμφερόντων που υπηρετούν

Πώς έχει γίνει μέχρι τώρα η ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του...

Από το Βιετνάμ τότε, στη Γάζα σήμερα – Η ιστορία επαναλαμβάνεται στα πανεπιστήμια της Αμερικής;

*Του Κωνσταντίνου Βενιζέλου - Καθώς οι φοιτητές στα Αμερικάνικα πανεπιστήμια...

Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτος στις ευρωεκλογές – Θέλω δύο τετραετίες για μεταρρυθμίσεις

«Ο Ευάγγελος Αποστολάκης θα είναι ο επόμενος υπουργός Αμυνας»,...
Διαφήμιση