Βάζει ο Μητσοτάκης τη στολή του

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Δεν υπήρχε καμιά αμφιβολία ότι όσο πλησιάζουμε στις εκλογές ο Κυρ. Μητσοτάκης θα κατέφευγε πάλι στην αγαπημένη επιχειρηματολογία του, την προβολή δηλαδή του οράματος ενός αστυνομοκρατούμενου κράτους που αντιμετωπίζει τα κοινωνικά προβλήματα με την καταστολή.

Μόνο που τώρα πια αυτή η προπαγάνδα δεν αποδίδει, όπως συνέβαινε πριν από τις εκλογές του 2019. Τώρα η κυβέρνηση δεν μπορεί να επικαλείται τις αδυναμίες άλλων. Είναι υποχρεωμένη να αναμετρηθεί με το έργο της. Και η ακρίβεια όσων ισχυρίστηκε χθες ο Κυρ. Μητσοτάκης στην εκδήλωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη μπορεί πλέον να ελεγχθεί.

Ως γνήσιος θαυμαστής του περιβόητου δόγματος της «μηδενικής ανοχής» του Ρούντολφ Τζουλιάνι, ο πρωθυπουργός περιορίστηκε να μιλήσει για τη «μικρή και μεσαία εγκληματικότητα», δηλώνοντας ότι «τα στατιστικά στοιχεία» δείχνουν «μείωσή τους».

Για τη μεγάλη εγκληματικότητα ούτε λόγος. Αλλά και αυτή η «μικρή» και η «μεσαία», σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. έχει αυξηθεί αισθητά μεταξύ 2020 και 2021. Κρατά, άραγε, άλλα στατιστικά στοιχεία το Μαξίμου;

Τρεις είναι οι τομείς στους οποίους διέπρεψε η ΕΛ.ΑΣ. κατά τον Κυρ. Μητσοτάκη: η επιβολή αστυνομικών μέτρων κατά την πανδημία, η απομάκρυνση πολιτών από τις πυρκαγιές και η απόκρουση μεταναστών και προσφύγων.

Ετσι ομολόγησε τις τρεις μεγαλύτερες καταστροφές που οφείλονται στην πολιτική του: τα ανθρώπινα θύματα από την άρνησή του να ενισχύσει το ΕΣΥ, τις πιο καταστροφικές πυρκαγιές της τελευταίας δεκαετίας και την αντιμετώπιση του προσφυγικού δράματος ως ευκαιρία για πανάκριβα τείχη και για εγκληματικές επαναπροωθήσεις.

Από τον εκτενή απολογισμό του κυβερνητικού έργου στον τομέα της ασφάλειας παραλείφθηκε εντελώς η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και η θέσπιση της πανεπιστημιακής αστυνομίας που μέχρι πριν από λίγους μήνες μονοπωλούσαν την επίσημη προπαγάνδα των τροφίμων της λίστας Πέτσα. Τα χρήματα που δόθηκαν γι’ αυτό τον σκοπό θα μπορούσαν να καλύψουν πραγματικές ανάγκες των υποχρηματοδοτούμενων ΑΕΙ.

Τέλος, ο Κυρ. Μητσοτάκης εμφανίζεται να μην έχει πάρει είδηση για τις αυθαιρεσίες, την παραβατικότητα και τις ακραίες συμπεριφορές των αγαπημένων του οργάνων «της τάξης», που βέβαια αισθάνονται ότι έχουν απόλυτη ασυλία να αντιμετωπίζουν τους πολίτες ως εχθρούς. Το μήνυμά του προς αυτούς είναι σαφές: συνεχίστε με αυτό τον τρόπο.

Πηγή: efsyn.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Τα θαύματα και τα σπουδάγματα του Στέφανου Κασσελάκη

*Γράφει ο Βασίλης Ξυδιάς - Είναι γεγονός πως ο...

Έτσι μας φόρτωσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη ζημιά 42,4 € από τις τράπεζες

*Της Μαριάννας Τόλια - Η κυβέρνηση πανηγύρισε για τα...

Κασσελάκης από τη Σύρο: “Ζούμε χάρη στο τεράστιο φιλότιμο γιατρών και νοσηλευτών” (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου «Βαρδάκειο και Πρώιο» βρέθηκε ο...
Διαφήμιση