Σύνοδος Κορυφής: Γερμανία εναντίον όλων στις Βρυξέλλες για το πλαφόν στο φυσικό αέριο

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Να αντιταχθεί στα περισσότερα κράτη και την πρότασή τους για επιβολή πλαφόν στις τιμές του φυσικού αερίου φαίνεται πως προτίθεται η Γερμανία κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες, με την εξεύρεση μιας κοινής απάντησης στην ενεργειακή κρίση της Ευρώπης να εξελίσσεται σε δύσκολη υπόθεση, καθώς η γερμανική κυβέρνηση φέρεται πως απορρίπτει ακόμη και τις συμβιβαστικές προτάσεις της Κομισιόν.

«Οι παρεμβάσεις στην αγορά τεχνητού χαρακτήρα θα μπορούσαν να έχουν αρνητικές συνέπειες» τόσο στη διαθεσιμότητα του φυσικού αερίου όσο και στα κίνητρα για τις κυβερνήσεις και τους καταναλωτές να το εξοικονομήσουν υποστήριξε μιλώντας στο Associated Press ανώτερος Γερμανός αξιωματούχος, o οποίος, όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, παρουσιάστηκε «ανένδοτος» σχετικά με την αντίθεση της Γερμανίας στο ζήτημα επιβολής προσωρινού ανώτατου ορίου στην τιμή του φυσικού αερίου.

«Τα πλοία πλέουν εκεί όπου υπάρχει η καλύτερη τιμή. Όσοι κινούνται στις παγκόσμιες αγορές και είναι ευέλικτοι…έχουν εναλλακτικές λύσεις» προσέθεσε ο Γερμανός αξιωματούχος, με την Ολλανδία να φαίνεται πως κινείται προς την ίδια κατεύθυνση. Στην πλειοψηφία τους όμως, οι ηγέτες των κρατών φέρεται να συμφωνούν επί της αρχής σε κοινές προμήθειες και νέο δείκτη φυσικού αερίου, ωστόσο οι τελικές αποφάσεις φαίνεται πως δεν πρόκειται να ληφθούν πριν από ένα έκτακτο Συμβούλιο των υπουργών Ενέργειας στα μέσα Νοεμβρίου.

Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος μεταβαίνει στις Βρυξέλλες αναμένεται να επαναλάβει πως η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να στείλει ένα σαφές μήνυμα στις αγορές ενέργειας και να απαιτήσει την καθιέρωση ορίου στην τιμή του φυσικού αερίου, τασσόμενος υπέρ των προτάσεων της Κομισιόν.

Σημειώνεται ότι αμέσως μετά την ανακοίνωση των εν λόγω προτάσεων, ο Κυρ. Μητσοτάκης δήλωσε πως «καλωσορίζω την πρόταση της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με ένα ολοκληρωμένο πακέτο που περιλαμβάνει δύο προτάσεις που η Ελλάδα είχε κάνει εδώ και καιρό: μηχανισμό διόρθωσης τιμών στο TTF και περιορισμό των διακυμάνσεων στις αγορές παραγώγων ενέργειας. Το ερχόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο είναι ευκαιρία να αποκαταστήσουμε τον έλεγχο στις αγορές ενέργειας θέτοντας όριο στις τιμές και μειώνοντας τις ακραίες διακυμάνσεις. Αυτό μπορεί να είναι αποφασιστικό βήμα στην προσπάθειά μας να μειώσουμε τις τιμές της ενέργειας για τους ευρωπαίους πολίτες και τις επιχειρήσεις».

Πηγή: documentonews.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Κομισιόν – Predator: «Φρένο» στην κατάχρηση κατασκοπευτικών λογισμικών

Φρένο επιχειρεί να βάλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις επιδιώξεις...

Αλέξης Τσίπρας για τα 50 χρόνια Μεταπολίτευσης: Τα επιτεύγματα και οι χαμένες ευκαιρίες

Σε ένα εκτενές κείμενό του, ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης...

Σε κλοιό ακρίβειας τα νοικοκυριά με την κυβέρνηση απρόθυμη να λάβει δραστικά μέτρα

*Του Φοίβου Κλαυδιανού - Η αποτελεσματικότητα των μετεκλογικών κυβερνητικών...

Ρένα Δούρου: Πρέπει να ανησυχούμε απέναντι στη στάση της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο Κυπριακό (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Η επίσκεψη της πολυπληθούς αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική...
Διαφήμιση