Βαθιά τραυματισμένος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τίποτα δεν είναι ίδιο πλέον όπως πριν

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

*Γράφει ο Βασίλης Σκουρής – Ερώτημα είναι πλέον ακόμα και το μέγεθος της ψαλίδας στις ευρωεκλογές- Με μεγάλο ανασχηματισμό αμέσως μετά ο πρωθυπουργός για να αντιστρέψει το κλίμα- Στο κάδρο της συγκάλυψης όμως είναι πλέον ο ίδιος! Σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο η χώρα!

Βαθιά τραυματισμένος εξέρχεται της συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας εναντίον της κυβέρνησης ο πρωθυπουργός, παρότι η πρόταση απορρίφθηκε από το Κοινοβούλιο, με τη ΝΔ να κερδίζει και μία επιπλέον ψήφο, πρώην βουλευτή των …Σπαρτιατών που έχει ανεξαρτητοποιηθεί!

-Τα τέσσερα κόμματα που υπέγραψαν την πρόταση δυσπιστίας πέτυχαν το μάξιμουμ που θα μπορούσαν να πετύχουν αφού οδήγησε στην παραίτηση (στην αποπομπή ουσιαστικά) δυο υπουργών και μάλιστα εκ των στενότερων συνεργατών του πρωθυπουργού! 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκλωβίστηκε περισσότερο στο θέμα των Τεμπών, αφού όχι μόνο δεν έλαβε αποστάσεις από τον πρώην υπουργό Μεταφορών, όχι μόνο δεν προχώρησε στην παραμικρή αυτοκριτική, αλλά και επιχείρησε να προκαταλάβει τη δικαιοσύνη ότι ευθύνες έχει μόνο ο …σταθμάρχης! Επιπλέον, ουσιαστικά, αρνείται και τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής. Στο κάδρο των πλέον δεν είναι πλέον ο Κώστας Αχ. Καραμανλής αλλά προσωπικά ο ίδιος!

-Τίποτε πλέον δεν είναι όπως πριν! Ουδείς γνωρίζει σε τι βαθμό θα επηρεάσει η συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών! Κανείς δεν μπορεί πλέον να αποκλείσει ακόμα και το “κόντεμα” της ψαλίδας μεταξύ ΝΔ και κομμάτων της αντιπολίτευσης, σε βαθμό που το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών να μην προκαλέσει κρίση της αντιπολίτευσης, αλλά να δημιουργήσει προβληματισμό και στο κυβερνών κόμμα.

-Ο πρωθυπουργός αναμένεται να αντικαταστήσει σε αυτή τη φάση τους Σταύρο Παπασταύρο και Γιάννη Μπρατάκο, με έναν μίνι ανασχηματισμό εφόσον προτιμηθούν για τις θέσεις τους νυν υπουργοί-ήδη ακούγονται ονόματα όπως του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Νίκου Παπαθανάση και του ΓΓ της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη. Για μετά τις ευρωεκλογές ο πρωθυπουργός προγραμματίζει μεγάλο ανασχηματισμό, ελπίζοντας πως με αυτόν και με μερικές ακόμα κινήσεις να μπορέσει να μηδενίσει το κοντέρ!

-Σε κάθε περίπτωση η χώρα εισέρχεται σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, με τις ευρωεκλογές να αποτελούν μήτρα πολιτικών εξελίξεων!

-Ο πρωθυπουργός αναδιατάσσει τις συμμαχίες του στον επιχειρηματικό κόσμο. Η προσπάθεια, ωστόσο, να πείσει πως αποτελεί στόχο των …νταβατζήδων μόνο ως ανέκδοτο μπορεί να ακούγεται! 

Πηγή: dnews.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Αύξηση μισθών, εργασία με δικαιώματα, ζωή με αξιοπρέπεια

*Γράφει η Μαρία Καραμεσίνη - Χωρίς αύξηση μισθών και...

Ελληνική οικονομία: Μήπως ετοιμάζεται μια νέα φούσκα;

*Γράφει ο Δημήτρης Μάρδας - Δύο βασικά χαρακτηριστικά της...
Διαφήμιση