Δύο σεισμοί ανοιχτά της Ηλείας αισθητοί και στην Αθήνα – Ευθ. Λέκκας: “Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας”

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Δύο σεισμοί σημειώθηκαν λίγο μετά τις 9 το πρωί της Παρασκευής ανοιχτά της Ηλείας. Οι σεισμοί ήταν τόσο έντονοι που έγιναν αισθητοί και στην Αθήνα.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, οι δύο σεισμοί σημειώθηκαν με απόσταση μερικών δευτερολέπτων και με ίδιο επίκεντρο, ενώ ήταν μεγέθους 5,6 και 5,7 Ρίχτερ ο καθένας.

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη εκτίμηση του Ινστιτούτου, ο πρώτος σεισμός ήταν τελικά μεγέθους 4,5 Ρίχτερ (και όχι 5,6 όπως ήταν η αρχική εκτίμηση) , είχε επίκεντρο τα 21 χιλιόμετρα Ανατολικά των Στροφάδων και εστιακό βάθος τα 15,4 χιλιόμετρα.

Ο δεύτερος διαδοχικός σεισμός ήταν μεγέθους 5,7 Ρίχτερ και είχε επίκεντρο 4 χιλιόμετρα δυτικότερα, με εστιακό βάθος τα 21,5 χιλιόμετρα.

Η διπλή σεισμική δόνηση έγινε αισθητή και στην Κρήτη.

Όπως ήταν λογικό η διάρκεια του σεισμού ήταν ιδιαίτερα μεγάλη, λόγω της διπλής δόνησης. Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί στην Καλαμάτα και τις όμορες περιοχές, χωρίς ωστόσο να έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής τραυματισμοί ή σοβαρές υλικές ζημιές.

Ευθύμης Λέκκας: “Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας”

Σχολιάζοντας τη σεισμική δραστηριότητα ανοιχτά της Πελοποννήσου, ο γνωστός σεισμολόγος και καθηγητής Ευθύμης Λέκκας ανέφερε στο NEWS 24/7: “Είναι ένας υποθαλάσσιος σεισμός χωρίς να υπάρχει θέμα ανησυχίας. Έγινε στο πέλαγος, έχει κάποιες μικρές επιπτώσεις στις Στροφάδες. Θεωρώ ότι είναι σεισμική δραστηριότητα που δεν θα επηρεάσει τον χερσαίο χώρο. Έγινε αντιληπτός στη Δυτική Ελλάδα και είναι πάνω στο ελληνικό τόξο. Νομίζω ότι ήταν μία αρκετά καλή εκτόνωση αλλά θεωρώ ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας”.

Πηγή: news247.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Διεθνές Δικαστήριο κατά Ισραήλ: «Να σταματήσει κάθε στρατιωτική ενέργεια στη Ράφα»

Οι δικαστές του ανώτατου Διεθνούς Δικαστηρίου διέταξαν σήμερα Παρασκευή...

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Ο Κουρέτας απέλυσε έξι υπαλλήλους επειδή χρηματίστηκαν

Σε αυτοδίκαιη αργία τέθηκαν έξι υπάλληλοι της περιφέρειας Θεσσαλίας...

Αλέξης Χαρίτσης / Πυρά κατά Μητοτάκη για την ακρίβεια τα τελευταία πέντε χρόνια (ΒΙΝΤΕΟ)

Με μια ομιλία σε υψηλούς τόνους και παράθεση επιχειρημάτων ο επικεφαλής...
Διαφήμιση