Σε συνεργασία με ιδιώτες «εξαφανίζουν» τα ράντζα

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Στο «νέο ΕΣΥ» των ιδιωτικοποιήσεων προχωρά ακάθεκτη η κυβέρνηση Μητσοτάκη, ενώ η χώρα διανύει προεκλογική περίοδο. 

Τη στιγμή, λοιπόν που ο κρατικός προϋπολογισμός του 2023 προβλέπει τη μείωση των δαπανών για τον ευαίσθητο χώρο της Υγείας –αν και αυξάνονται οι ανάγκες των νοσοκομείων–, η κυβέρνηση παρουσιάζει την προοπτική της εμπορευματοποίησης και της ιδιωτικοποίησης του ζωτικού αγαθού της Υγείας ως τη «μόνη λύση» για να βελτιωθεί η κατάσταση: μια κατάσταση όμως που έχει δημιουργηθεί από ανάλογες αδιέξοδες πολιτικές που έχουν ακολουθηθεί στο παρελθόν.

Στο παραπάνω πλαίσιο λοιπόν, ο αρμόδιος υπουργός Θάνος Πλεύρης δήλωσε σε συνέντευξή του στο ethnos.gr, ότι το υπουργείο Υγείας συνάπτει συμφωνία με δύο μεγάλες ιδιωτικές κλινικές ώστε να συνεργασθούν με τρία κεντρικά δημόσια Νοσοκομεία της Αττικής (το «Γ. Γεννηματάς», το «Λαϊκό» και το «Αττικόν»), τα οποία χρησιμοποιούν ράντζα, ειδικά έπειτα από κάθε εφημερία.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η κάθε ιδιωτική κλινική θα δεσμεύει 30 κρεβάτια, ώστε έπειτα από κάθε εφημερία στο ΕΣΥ να υποδέχονται ασθενείς από τα τρία δημόσια νοσοκομεία που θα έχουν ράντζα. Η διακομιδή των ασθενών θα γίνεται από τα δημόσια νοσοκομεία αμέσως μετά το τέλος της εφημερίας τους, προς τις ιδιωτικές κλινικές, οι οποίες θα πληρώνονται μέσω ΕΟΠΥΥ με βάση τα Κλειστά Ενοποιημένα Νοσήλια χωρίς υποχρεωτικές εκπτώσεις (clawback και rebate) κι ενώ οι ασθενείς θα νοσηλεύονται δωρεάν.

Όπως υπογράμμισε ο υπουργός, η συνεργασία με ιδιωτικές κλινικές για μεταφορά ασθενών αναμένεται να επεκταθεί το επόμενο διάστημα, εξαιτίας του κύματος των ιώσεων και της γρίπης που αναμένεται να ενταθεί προσεχώς.

Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση Μητσοτάκη βάζει τους ιδιώτες στο ΕΣΥ αντί να επενδύσει στη δημόσια Υγεία και να την αναβαθμίσει.

Πηγή: efsyn.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Εξοργίζει με τη δήλωσή του για τα Τέμπη ο Καραμανλής – Αυτοξεπλένεται για το έγκλημα

O βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας, ο Κώστας Αχ....

Μέση Ανατολή: Χιλιάδες Παλαιστίνιοι κινδυνεύουν από λιμό – Ελπίδες για ανακωχή

Χιλιάδες άνθρωποι μπορεί να πεθάνουν το επόμενο διάστημα, καθώς...

Ναι, ποτέ δεν φεύγουν τα νεκρά παιδιά από το σπίτι τους, τριγυρίζουν εκεί!!

*Γράφει ο Βασίλης Σκουρής - Κι αν κάποτε οι...

Πανελλαδική Απεργία / Ένας χρόνος από τα Τέμπη – Οι συμμετέχοντες και τα αιτήματα – Τι ισχύει στα ΜΜΜ

Μεγάλη απεργία με πάρα πολλούς συμμετέχοντες είναι προγραμματισμένη για...
Διαφήμιση