Σε συνεργασία με ιδιώτες «εξαφανίζουν» τα ράντζα

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Στο «νέο ΕΣΥ» των ιδιωτικοποιήσεων προχωρά ακάθεκτη η κυβέρνηση Μητσοτάκη, ενώ η χώρα διανύει προεκλογική περίοδο. 

Τη στιγμή, λοιπόν που ο κρατικός προϋπολογισμός του 2023 προβλέπει τη μείωση των δαπανών για τον ευαίσθητο χώρο της Υγείας –αν και αυξάνονται οι ανάγκες των νοσοκομείων–, η κυβέρνηση παρουσιάζει την προοπτική της εμπορευματοποίησης και της ιδιωτικοποίησης του ζωτικού αγαθού της Υγείας ως τη «μόνη λύση» για να βελτιωθεί η κατάσταση: μια κατάσταση όμως που έχει δημιουργηθεί από ανάλογες αδιέξοδες πολιτικές που έχουν ακολουθηθεί στο παρελθόν.

Στο παραπάνω πλαίσιο λοιπόν, ο αρμόδιος υπουργός Θάνος Πλεύρης δήλωσε σε συνέντευξή του στο ethnos.gr, ότι το υπουργείο Υγείας συνάπτει συμφωνία με δύο μεγάλες ιδιωτικές κλινικές ώστε να συνεργασθούν με τρία κεντρικά δημόσια Νοσοκομεία της Αττικής (το «Γ. Γεννηματάς», το «Λαϊκό» και το «Αττικόν»), τα οποία χρησιμοποιούν ράντζα, ειδικά έπειτα από κάθε εφημερία.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η κάθε ιδιωτική κλινική θα δεσμεύει 30 κρεβάτια, ώστε έπειτα από κάθε εφημερία στο ΕΣΥ να υποδέχονται ασθενείς από τα τρία δημόσια νοσοκομεία που θα έχουν ράντζα. Η διακομιδή των ασθενών θα γίνεται από τα δημόσια νοσοκομεία αμέσως μετά το τέλος της εφημερίας τους, προς τις ιδιωτικές κλινικές, οι οποίες θα πληρώνονται μέσω ΕΟΠΥΥ με βάση τα Κλειστά Ενοποιημένα Νοσήλια χωρίς υποχρεωτικές εκπτώσεις (clawback και rebate) κι ενώ οι ασθενείς θα νοσηλεύονται δωρεάν.

Όπως υπογράμμισε ο υπουργός, η συνεργασία με ιδιωτικές κλινικές για μεταφορά ασθενών αναμένεται να επεκταθεί το επόμενο διάστημα, εξαιτίας του κύματος των ιώσεων και της γρίπης που αναμένεται να ενταθεί προσεχώς.

Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση Μητσοτάκη βάζει τους ιδιώτες στο ΕΣΥ αντί να επενδύσει στη δημόσια Υγεία και να την αναβαθμίσει.

Πηγή: efsyn.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

ΣΥΡΙΖΑ: Μητσοτάκης και Θεοδωρικάκος να δώσουν εξηγήσεις για τις σχέσεις της ΕΛ.ΑΣ. με τη μαφία

Στο «στόχαστρό» του βάζει ο ΣΥΡΙΖΑ τον Τάκη Θεοδωρικάκο με αφορμή...

Ανδραβίδα – Πτώση Φάντομ: Εντοπίστηκε νεκρός ο ένας πιλότος του μοιραίου αεροσκάφους

Νεκρός ανασύρθηκε ένας από τους δύο πιλότους μετά την...

Έξι στους 10 Γάλλους υπέρ των κινητοποιήσεων για το συνταξιοδοτικό

Όσο περνάνε οι μέρες και ο πρόεδρος Μακρόν δεν...

«Στρατηγέ μου, καλημέρα…» – Όταν αξιωματούχοι της ΕΛ. ΑΣ συνομιλούν με μαφιόζους!

«Στρατηγέ μου, καλημέρα…». Τι γίνεται όταν όταν αξιωματούχοι της...
Διαφήμιση