Νίκη των απεργών της COSCO: Υπεγράφη τριετής συλλογική σύμβαση εργασίας για τους λιμενεργάτες

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Στην υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας με τους λιμενεργάτες, διάρκειας τριών ετών, προχώρησε η διοίκηση της ΟΛΠ ΑΕ, η οποία κατά 100% ανήκει στον Όμιλο της Cosco.

Υπενθυμίζεται πως οι απεργοί της COSCO από το 2021, και για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, επέλεξαν να απαντήσουν με αποφασιστικότητα στο όργιο τρομοκρατίας και καταστολής που είχε εξαπολύσει η εργοδοσία και η κυβέρνηση, στο λιμάνι του Πειραιά.

Οι εργαζόμενοι, συσπειρωμένοι στο σωματείο της ΕΝΕΔΕΠ, διεκδίκησαν να δουλεύουν ως άνθρωποι και να γυρίζουν στις οικογένειές τους όρθιοι, και όχι σακατεμένοι ή σε φέρετρο, και κατάφεραν να αποσπάσουν τη δέσμευση της εργοδοσίας για λήψη μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς. Ταυτόχρονα ανέδειξαν ότι οι «εμβληματικές επενδύσεις», όπως της COSCO, δεν μπορύν να τραφούν χωρίς την ένταση της εκμετάλλευσης, χωρίς την εντατικοποίηση και τα εργατικά «ατυχήματα».

Από την αρχή του αγώνα τους διεκδικούν: Υπογραφή ΣΣΕ που θα καλύπτει όλους τους εργαζόμενους, εφαρμογή του νόμου για τα ΒΑΕ, επαναπρόσληψη όλων των συμβασιούχων που δεν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις τους, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

Εξοπλισμένοι με τη δύναμη που πήραν από την επιτυχημένη απεργιακή μάχη που έδωσαν, μάχη – παρακαταθήκη για ολόκληρη την εργατική τάξη, οι εργαζόμενοι της COSCO νίκησαν.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η νέα σύμβαση προβλέπει σταδιακές αυξήσεις για τρία χρόνια καθώς και πρόσθετες παροχές, ενώ ο διάλογος της Ένωσης Λιμενεργατών και της διοίκησης του Οργανισμού διεξήχθη σε καλό και εποικοδομητικό κλίμα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αυξήσεις κυμαίνονται από 5%-13% στη διάρκεια της τριετίας.

Ο πρόεδρος της ΟΛΠ ΑΕ Yu Zenggang – σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ – εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίησή του σχετικά, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Η διοίκηση της ΟΛΠ Α.Ε. μεριμνά για το σύνολο των εργαζομένων στοχεύοντας στην ευημερία και την προσωπική τους ανάπτυξη».

Πηγή: koutipandoras.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Πέφτουν οι μάσκες για τον «μη κερδοσκοπικού» χαρακτήρα των ιδιωτικών ΑΕΙ

*Της Άννας Ανδριτσάκη - Αλλαγές που δεν θα γίνονταν...

Στέφανος Κασσελάκης: Με αλλαγές σε πρόσωπα στήνει «δικό του» ΣΥΡΙΖΑ

*Της Κατερίνας Κουτσελάκη - Αλλαγές σε πρόσωπα και διαδικασίες...

Νίκος Μπίστης για τον ΣΥΡΙΖΑ: Θλίψη, πόνος, ντροπή

Αυτή την πικρή γεύση αφήνει το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Και...
Διαφήμιση