Ο Μητσοτάκης προσπαθεί να μαζέψει τους αλαζόνες – Φόβος χαλαρής ψήφου στις 25 Ιουνίου

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Να «ξορκίσει το κακό» επιχείρησε σε συνέντευξή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης αδειάζοντας τον Άδωνι Γεωργιάδη για τις δηλώσεις του για την επίτευξη του στόχου των 180 εδρών μετά τις εκλογές προκειμένου «να αλλάξουμε μόνοι μας το Σύνταγμα».

«Ήταν λάθος αυτές οι δηλώσεις. Νομίζω διορθώθηκαν και στην πορεία. Δεν αποτυπώνουν σε καμία περίπτωση τη δική μου φιλοσοφία» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε τηλεοπτική συνέντευξη στον Alpha και στον Αντώνη Σρόιτερ (24/5/23) κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του πρώην υπουργού Ανάπτυξης που προκάλεσαν εσωκομματική γκρίνια και δυσαρέσκεια στους κόλπους του γαλάζιου στρατοπέδου ενώ οι πολιτικοί του αντίπαλοι τον κατηγόρησαν για αλαζονική συμπεριφορά μια ανάσα πριν από τις δεύτερες εκλογές, προειδοποιώντας τους κινδύνους για την «παντοδυνάμια της ΝΔ» την επόμενη τετραετία.

Σε μια προσπάθεια αναδίπλωσης των δηλώσεων Γεωργιάδη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε «πρακτικά αδύνατο» να συγκεντρώσει 180 έδρες η ΝΔ στις επόμενες εκλογές, ενώ ισχυρίστηκε πως στόχος του είναι να γίνει μια «γενναία συνταγματική αναθεώρηση» αλλά με «συγκλίσεις και συναινέσεις».

«Είναι πρακτικά αδύνατο να πάρει η ΝΔ 180 έδρες στις επόμενες εκλογές, ειδικά αν μπουν περισσότερα κόμματα στη Βουλή. Το σημαντικότερο είναι ότι το Σύγματα απαιτεί 180 βουλευτές, είτε στην πρώτη είτε στη δεύτερη Βουλή, ακριβώς γιατί απαιτεί από εμάς να αναζήσουμε ευρύτερες συναινέσεις για να αλλάξουμε τον καταστατικό χάρτη της χώρας. Και αυτό θα το επιδιώξω. Αλλά αν θέλουμε να κάνουμε μια γενναία συνταγματική αναθεώρηση θα πρέπει να βρούμε συγκλίσεις, δεν γίνεται αλλιώς» είπε ο κ. Μητσοτάκης για να προσθέσει:

«Άρα μακριά από μενα οποιαδήποτε λογική ότι θέλω να αλλάξω το Σύνταγμα μόνος μου, σε μια κατεύθυνση που να ικανοποιεί μόνο εμένα, ούτε είναι στις προθέσεις μου, ούτε αριθμητικά θα είναι εφικτό, ούτε η φιλοσοφία του Συντάγματος είναι τελικά αυτή».

«Ζητούμενο και στις δεύτερες εκλογές είναι η αυτοδυναμία»

Ο κ. Μητσοτάκης έθεσε ως στόχο μία ισχυρή πλειοψηφία, επισημαίνοντας οτι η επόμενη κάλπη θα κρινει ποιος θα κυβερνήσει την επόμενη τετραετία. “Η κάλπη σε κάθε εκλογική αναμέτρηση είναι άδεια”, επανέλαβε.

Δήλωσε ότι ήξερε πως η ΝΔ πήγαινε καλά, αλλά παραδέχθηκε ότι δεν περίμενε αυτή την έκταση της διαφοράς με ΣΥΡΙΖΑ. “Κανεις δεν μπορούσε να προβλέψει ότι η ΝΔ θα είχε υπεριδπλάσιο ποσοστό του δεύτερου κόμματος”, σχολίασε και δήλωσε ότι αυτό τον γεμίζει ευθύνη για την επόμενη μέρα. Εκτίμησε ότι οι πολίτες επιλέγουν θετικά και όχι καταψηφίζοντας το ΣΥΡΙΖΑ. Σχολίασε επίσης “σίγουρα κερδίσαμε εμείς, σίγουρα έχασε και ο ΣΥΡΙΖΑ”, ενώ υποστήριξε ότι νικήθηκε στην κάλπη και η χυδαιότητα. “Φάνηκε ότι η πραγματική κοινωνία είναι αλλού από τον τοξικό μικρόκοσμο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης”, εκτίμησε μάλιστα ο κ.Μητσοτάκης.

“Το βασικό ζητούμενο είναι πως θα κυβερνηθεί ο τόπος”, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, θέτοντας τη σταθερότητα ως διακύβευμα και της δεύτερης κάλπης. Στην επισήμανση ότι η απειλή του μη σχηματισμού κυβέρνησης δεν υφίσταται αυτή τη φορά, παραδέχθηκε ότι “αυτές είναι δύσκολες εκλογές και για τη ΝΔ” και έσπευσε να προσθέσει ότι με την ενισχυμένη αναλογική ο πήχης της αυτοδυναμίας ανεβαίνει, ειδικά εάν μπουν περισσότερα κόμματα στη Βουλή.

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε επομένως ότι το ζητούμενο και στις δεύτερες εκλογές είναι η αυτοδυναμία. “Η αυτοδυναμία της ΝΔ που θα προέκυπτε από αυτή την κάλπη πρέπει να επαναβεβαιωθεί αλλά ο πήχης της αυτοδυναμίας θα ανέβει” κατέληξε. “Εάν επιθυμεί ο λαός να είμαι εγώ σε αυτή τη θέση θα πρέπει να έρθει να με ψηφίσει, δε θα γίνει με κάποιο μαγικό αυτόματο τρόπο”, δήλωσε επίσης ο κ. Μητσοτάκης.

Κάλεσε συνεπώς τους πολίτες να επαναβεβαιώσουν την αυτοδύναμη κυβέρνηση και να μην ασχοληθούν με την αντιπολίτευση. Εξέφρασε άλωστε την άποψη ότι οι πολίτες δεν ψηφίζουν για το ποιος είναι αντιπολίτευση, και σχολίασε: “Το τι συμβαίνει στην αντιπολίτευση αφορά το ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.” Δήλωσε επίσης ότι το ερώτημα Τσίπρας ή Ανδρουλάκης θα το κρίνουν οι πολίτες. Εκτίμησε πάντως ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση απέτυχε όπως είχε αποτύχει και ως κυβέρνηση”.

“Μπορεί το ΠΑΣΟΚ να παίξει αυτό το ρόλο; Δεν ξέρω. Από τον κ.Ανδρουλάκη άκουσα γενικεύσεις. Η εντύπωση που μου δίνει το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη είναι ότι θέλει να γυρίσει πίσω στο δόξες της δεκαετίας του 80”, είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Σχολίασε δε το εξής: “Ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε 12 μονάδες, το ΠΑΣΟΚ κέρδισε δυο. Καταλαβαίνω την ικανοποίηση για το διψήφιο ποσοστό. Ε, δεν το λες και θρίαμβο.”

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο να γίνει αυτή τη φορά τηλεμαχία μεταξύ του ίδιου και του Αλέξη Τσίπρα, όπως είχε αφήσει να εννοηθεί πριν τις πρώτες εκλογές, ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι “αυτό το debate δεν έχει λόγο να γίνει, γιατί δεν υπάρχει ζήτημα ποιος θα είναι πρώτος”.

Ο κ. Μητσοτάκης απευθύνθηκε όμως και στους πολίτες που ψήφισαν κόμματα εκ δεξιών της ΝΔ, όπως η Ελληνική Λύση και η Νίκη. Τους κάλεσε “Να δουν ποιοι είναι πατριώτες στην πράξη και ποιοι στη θεωρία και στα λόγια. Να αναλογιστούν αν αξίζει να δώσουν ψήφο σε κόμματα διαμαρτυρίας, που δεν έχουν να εισφέρουν στη διακυβέρνηση της χώρας, ή εάν θέλουν να συνταχθούν με ένα μεγάλο πατριωτικό μέτωπο”.

Πηγή: left.gr

Φωτογραφία: EUROKINISSI

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Τα θαύματα και τα σπουδάγματα του Στέφανου Κασσελάκη

*Γράφει ο Βασίλης Ξυδιάς - Είναι γεγονός πως ο...

Έτσι μας φόρτωσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη ζημιά 42,4 € από τις τράπεζες

*Της Μαριάννας Τόλια - Η κυβέρνηση πανηγύρισε για τα...

Κασσελάκης από τη Σύρο: “Ζούμε χάρη στο τεράστιο φιλότιμο γιατρών και νοσηλευτών” (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου «Βαρδάκειο και Πρώιο» βρέθηκε ο...
Διαφήμιση