Οι λύσεις στα χέρια του Αλέξη

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

*Του Μάνου Χωριανόπουλου –

Η βαριά εκλογική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, οδήγησε εύλογα σε συζητήσεις για το τι πήγε λάθος και τι πρέπει να αλλάξει. Προφανώς πήγαν πολλά λάθος για να έρθει ένα τέτοιο αποτέλεσμα, με ραγδαία πτώση των ποσοστών του κόμματος και ταυτόχρονη άνοδο (παρά τη φθορά) της κυβέρνησης.

Από το βράδυ της Κυριακής, υπήρξε ένας τεράστιος ζήλος για το πολιτικό τέλος του Αλέξη Τσίπρα, που εκπορεύεται από το μίσος για μια πολιτική διαδρομή εκτός των τζακιών της Μεταπολίτευσης.

H αντιμετώπιση αυτή, δεν απαλείφει βέβαια τα λάθη που ο ίδιος επέτρεψε να γίνουν, ούτε τις προσωπικές στρατηγικές συγκεκριμένων στελεχών, που τώρα θεωρούν ότι μπορούν να υπαγορεύσουν τις εξελίξεις.

Σε περιόδους καταστροφής όμως, οφείλεις να θυμηθείς τι έκανες, όταν τα πράγματα πήγαιναν καλύτερα. Να επιστρέψεις στις εργοστασιακές ρυθμίσεις. Για τον ΣΥΡΙΖΑ κάθε τέτοια περίοδος, περιλαμβάνει τον Τσίπρα, ο οποίος ουσιαστικά επανίδρυσε το κόμμα και το οδήγησε στην εξουσία.

Δεν μπορώ να αποκλείσω την πιθανότητα και ο ίδιος να σκέφτηκε να αποχωρήσει το βράδυ της Κυριακής. Είναι ανθρώπινο. Ωστόσο αυτή δεν είναι μια επιλογή για κάποιον που γνωρίζει την ευθύνη που κουβαλά απέναντι σε μια ολόκληρη παράταξη.

Η επιλογή του να μείνει και να δώσει τη μάχη, είναι μια επιλογή αυτοθυσίας και ξοδέματος του προσωπικού του πολιτικού κεφαλαίου. Το έκανε πολλές φορές κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης 2015-2019 (όπως πχ στη Συμφωνία των Πρεσπών) και δυστυχώς το έκανε και όταν αναγκάστηκε συχνά να απολογείται ο ίδιος για τα λάθη στελεχών, που χωρίς αυτόν δεν θα τα ήξερε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας τους.

Τώρα όμως είναι ώρα αποφάσεων και θα πρέπει ο ίδιος ο Τσίπρας, που εξακολουθεί να έχει το μαχαίρι και το πεπόνι, να μην καθυστερήσει να δώσει καθαρές λύσεις και κατεύθυνση για την επόμενη μέρα, αναγνωρίζοντας παράλληλα ενώπιον του λαού τι πήγε στραβά. Η αυτοκριτική προϋποθέτει γενναιότητα και ο Τσίπρας δεν υπήρξε ποτέ άτολμος στη διαδρομή του.

Η ήττα της 21ης Μαΐου είναι βαριά, ωστόσο οι κάλπες της 25ης Ιουνίου είναι άδειες. Ακόμα και αν η Νέα Δημοκρατία είναι το απόλυτο φαβορί, ο στόχος μιας ισχυρής αντιπολίτευσης είναι κρίσιμης σημασίας για τη Δημοκρατία.

Ο Αλέξης Τσίπρας, επιλέγει να δώσει μια μάχη, που μοιάζει χαμένη αλλά δεν είναι. Αρκεί να τη δώσει με σχέδιο, ειλικρίνεια για τα όποια λάθη έγιναν και κυρίως με κατανόηση για τα θέλω και τις ανάγκες των πολιτών το 2023.

Πηγή: news247.gr

Φωτογραφία: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Κατεστραμμένο CD Καραϊβάζ, κατεστραμμένος φάκελος Ανδρουλάκη! – Πέφτει μεγάλο δούλεμα!

*Γράφει ο Βασίλης Σκουρής - Η είδηση που δημοσίευσε το...

Θλιβερή πρωτιά της Ελλάδας στη διαφθορά καταγράφει το Ευρωβαρόμετρο

Πάνω από τα δύο τρίτα των πολιτών στην Ευρωπαϊκή...

Ξεσηκωμός ενάντια στο νομοσχέδιο-έκτρωμα για την ψυχική υγεία και απεξάρτηση

Την ώρα που έχει ξεσηκωθεί ολόκληρη η κοινωνία απέναντι...
Διαφήμιση