Ο Χρήστος Σπίρτζης κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στον Άρειο Πάγο για την αστυνομική βία

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο για τη διερεύνηση των πρόσφατων περιστατικών αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας κατέθεσε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χρήστος Σπίρτζης.

Μετά την κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς, ο Χρήστος Σπίρτζης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Παρακολουθήσαμε όλοι τις τελευταίες ημέρες γεγονότα αστυνομικής βίας που  ντροπιάζουν τη Δημοκρατία μας και υπερβαίνουν τα νόμιμα όρια της κρατικής εξουσίας σε μία δημοκρατική χώρα. Περιστατικά που θυμίζουν απολυταρχικά καθεστώτα.

Καταθέσαμε μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, προκειμένου να διερευνηθούν σε βάθος αυτά τα απαράδεκτα, αντιδημοκρατικά, απάνθρωπα, ακροδεξιά γεγονότα.

Ως οφείλουμε υπερασπιζόμαστε μαζί με τον ελληνικό λαό και τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου τη Δημοκρατία μας. Δυστυχώς ο κατήφορος της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν έχει όριο.

Στέλνουνε μήνυμα στον κύριο Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του ότι δεν θα ανεχτούμε την κατάπτωση των Θεσμών, την απομείωση της Δημοκρατίας μας. Δεν θα ανεχθούμε να μην τηρούνται και το ευρωπαϊκό και εθνικό Πλαίσιο των δικαιωμάτων του ανθρώπου και η συνθήκη των Ηνωμένων Εθνών κατά των βασανιστηρίων.

Στέλνουνε μήνυμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στην κυβέρνηση του ότι δεν θα θαφτούν για μία ακόμη φορά οι ευθύνες των ακροδεξιών στοιχείων με μία ΕΔΕ που δεν αποδίδει δικαιοσύνη.

Στέλνουμε μήνυμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στην κυβέρνηση του ότι οι εντολές τους, η ανοχή τους ή η δραστηριότητα των κομματικών εντεταλμένων τους στην ελληνική αστυνομία δεν είναι ανεκτή, δεν θα αφήσουμε να συνεχίσουν την προστασία τους σε ακροδεξιά στοιχεία που έχουν, εκτός από πειθαρχικές, και ποινικές ευθύνες.

Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ανέλυσε στη συνέχεια τα περιστατικά αστυνομικής βίας των τελευταίων ημέρων τα οποία οδήγησαν στην κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς:

Διαδηλωτής που έχει συλληφθεί, είναι δεμένος με χειροπέδες και προσάγεται από ομάδα αστυνομικών, δέχεται χτύπημα στο πρόσωπο, βασανίζεται δηλαδή.

Αναφερόμαστε, επίσης, στην άσκηση βίας και τους τραμπουκισμούς από αστυνομικούς σε φωτορεπόρτερς και σε βουλευτή του ελληνικού κοινοβουλίου.

Αναφερόμαστε στην περίπτωση όπου διαδηλωτής σε αναπηρικό αμαξίδιο δέχεται χημικά.

Αναφερόμαστε σε περιπτώσεις όπως αυτή στη Θεσσαλονίκη όπου συμπολίτης δέχθηκε ύβρεις, συνελήφθη και τραυματίστηκε στον ώμο με το άλλοθι ότι έκοβε τον αέρα στον αστυνομικό που ήταν μέσα σε περιπολικό.

Νομίζω ότι είναι πολύ βαριά αυτά τα πράγματα για μία Δημοκρατία.

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει το σημερινό πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας των Συντακτών σχετικά με τις παρακολουθήσεις, ο Χρήστος Σπίρτζης τόνισε:

Είναι απολύτως έκθετος ο κύριος Μητσοτάκης και αυτό αποδεικνύεται και από τις θεσμικές αλλαγές και την αλληλουχία των αποκαλύψεων και των γεγονότων που έχουν συμβεί.

Να θυμίσουμε ότι άλλαξε το νόμο και πήρε υπό την αρμοδιότητά του την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ενώ στη συνέχεια άλλαξε το θεσμικό Πλαίσιο για να μπορέσει να βάλει ως διοικητή τον αρεστό του χωρίς αυτός να έχει τα τυπικά προσόντα.

Ο κύριος Μητσοτάκης δεν έχει απαντήσει στις συνεχείς ανακοινώσεις αλλά και Ερωτήσεις μας στο κοινοβούλιο σχετικά με τις αποκαλύψεις της Εφημερίδας των Συντακτών για τις παρακολουθήσεις.

Στη συνέχεια έδιωξε σχεδόν τη μισή ΕΥΠ ενώ δεν έδωσε καμία απάντηση στις αποκαλύψεις του inside story σε σχέση με την παρακολούθηση του κυρίου Κουκάκη.

Και τώρα φτάσαμε στο σημείο να παρακολουθείται πολιτικός αρχηγός με το ίδιο λογισμικό και ο πρωθυπουργός που είναι ο αρμόδιος να μην δίνει εξηγήσεις.

Ο κύριος Μητσοτάκης οφείλει πολλές απαντήσεις σε ερωτήσεις που έχουν τεθεί στα τρία χρόνια που είναι στη κυβέρνηση η ΝΔ για τις παρακολουθήσεις και τη δράση της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Πηγή: left.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Quo vadis, Europa?

Το ερώτημα του τίτλου ίσως ακούγεται και διαβάζεται ως...

Παραλήρημα της Βούλτεψη για ακρίβεια: «Στη Μαδρίτη κοιμούνται στις μπανιέρες» (ΒΙΝΤΕΟ)

Μαθήματα οικονομίας έδωσε η Σοφία Βούλτεψη που στην προσπάθειά της να...

Η διπλή «μάχη» του ΣΥΡΙΖΑ για εξαήμερη εργασία και ιδιωτικό χρέος

Στην εξαήμερη εργασία και στο δυσβάστακτο για τους πολίτες ιδιωτικό χρέος επικεντρώνει σε...

Εργαζόμενοι στον τουρισμό: Τραγικές οι συνθήκες εργασίας / Λέμε όχι στις σεζόν-κόλαση

*Της Μικαέλας Σάβα - Εργαζόμενοι και εργαζόμενες στον τουρισμό...
Διαφήμιση