ΝΔ: Γιατί στοχοποιούν ξανά τους δεκαπεντάχρονους;

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

*Γράφει ο Βασίλης Σκουρής – Απίστευτη, ανιστόρητη και σκοταδιστική ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή το γεγονός ότι στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογή προέδρου από τα μέλη μπορεί να ψηφίσουν και νέοι 15 ετών!

Η ΝΔ εγκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί καλεί τους 15χρονους να ψηφίσουν, ενώ τα φιλικά της μέσα κάνουν λόγο για … «παιδομάζωμα», ανακαλώντας στη μνήμη μας την εμφυλιοπολεμική ορολογία της δεξιάς.

Εδώ που τα λέμε, η Νέα Δημοκρατία ιστορικά δεν είχε και την καλύτερη σχέση με τη νεολαία και, κυρίως, με τους 15χρονους. Από το σύνθημα «καλύτερα παπάκι, παρά τον Μητσοτάκη», μέχρι το κίνημα που ξέσπασε από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου και τα όσα έγιναν πέρυσι στη Νέα Σμύρνη.

Η Νέα Δημοκρατία, άλλωστε, αντέδρασε κάθε φορά που άλλαξε ο εκλογικός νόμος και οι νέοι είχαν δικαίωμα να ψηφίζουν σε μικρότερη ηλικία:

-Η μείωση του ορίου ηλικίας για την κτήση του δικαιώματος του εκλέγειν από τα 21 στα 18 έτη έγινε από το ΠΑΣΟΚ, και μάλιστα ήταν από τις πρώτες μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης του Ανδρέα Παπανδρέου, αφού ο σχετικός νόμος ψηφίστηκε μέσα στο 1981 (ν. 1224/1981), ενώ το ΠΑΣΟΚ είχε εκλεγεί μόλις στα μέσα Οκτωβρίου του ίδιου χρόνου. Η Νέα Δημοκρατία όχι απλώς καταψήφισε την αλλαγή του νόμου, αλλά κινδυνολόγησε ασύστολα και επιτέθηκε με ανοίκειους χαρακτηρισμούς στον Ανδρέα Παπανδρέου για την αλλαγή αυτή.

-Η νέα μείωση του ορίου ηλικίας για τη μείωση του δικαιώματος του εκλέγειν έγινε από την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Η ψήφος στα 17 καθιερώθηκε το 2017, με τον ν. 4406/2017, που θέσπισε και την απλή αναλογική.Το σχετικό άρθρο είχε ψηφιστεί με 180 ΝΑΙ. Η ΝΔ είχε ψηφίσει ΟΧΙ (όπως και το Ποτάμι!), ενώ το ΚΙΝΑΛ είχε –δυστυχώς για αυτό- ψηφίσει “παρών”.

-Οι αντιδράσεις όχι απλώς υπήρξαν μεγάλες, αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πει ότι η ψήφος στα 17 ισχύει μόνο σε δικτατορίες όπως η Β. Κορέα. Συγκεκριμένα είχε αναφέρει: «Γιατί όχι από τα 16; Παντού στον κόσμο με εξαίρεση τη Βόρεια Κορέα ψηφίζουν από τα 18. Σε ελάχιστες χώρες, εκ των οποίων οι περισσότερες είναι δικτατορίες, υπάρχει ψήφος από τα 17»!!! Βεβαίως, όπως και στις Πρέσπες, δεν άλλαξε το νόμο, οπότε η χώρα μας εξακολουθεί και παραμένει Βόρεια Κορέα, αφού οι νέοι ψηφίζουν από τα 18!

-Και κάτι ακόμα: Οι εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ είναι εσωκομματικές και όχι εθνικές. Το άρθρο 29 παρ. 1 του Συντάγματος που ρυθμίζει τα κόμματα προβλέπει ότι: «Έλληνες πολίτες που έχουν το εκλογικό δικαίωμα μπορούν ελεύθερα να ιδρύουν και να συμμετέχουν σε πολιτικά κόμματα, που η οργάνωση και η δράση τους οφείλει να εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος. Πολίτες που δεν απέκτησαν ακόμη το δικαίωμα να εκλέγουν μπορούν να συμμετέχουν στα τμήματα νέων των κομμάτων». Αλήθεια, πώς μπορεί κάποιος να είναι σε μια πολιτική νεολαία, ακόμα και μαθητής Γυμνασίου, πχ η ΝΔ έχει τη ΜΑΚΙ, αλλά δεν μπορεί να ψηφίσει;

Γιατί τόσος φόβος για τη νέα γενιά της χώρας; Για τους δεκαπεντάχρονους; Γιατί τόση υποτίμηση του μέλλοντος της Ελλάδας;

ΥΓ: Για όλα αυτά τι λέει η ΟΝΝΕΔ; Αλλά τι να πει από τη στιγμή που συμβαίνει το πρωτοφανές για τη μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας, ο Γραμματέας της Νεολαίας να είναι και Γραμματέας του κόμματος:

*Από την στήλη του Βασίλη Σκουρή “Παιχνίδια Εξουσίας”, στο ieidiseis.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Το δίκιο των εργαζομένων και του… Άδωνι

Εχει δίκιο ο Αδωνις Γεωργιάδης. Η χθεσινή απεργία ήταν...

Αχτσιόγλου: «Τα συνθήματα δεν φτάνουν, να δίνουμε ουσία και πολιτικό περιεχόμενο» (ΒΙΝΤΕΟ)

«Η δική μου υποψηφιότητα επιμένει στο πολιτικό περιεχόμενο. Έχω σαφείς...

Γ. Οικονόμου: Κάμερες παντού, καρφιά σε Θεοδωρικάκο, λές και πριν δεν κυβερνούσε ο Μητσοτάκης

Ο Γιάννης Οικονόμου ως κυβερνητικός εκπρόσωπος, στην πρώτη κυβέρνηση Μητσοτάκη, υπερασπιζόταν...

Ο Κασσελάκης είπε “κρατίδιο” το Ψευδοκράτος… γιατί ήταν κουρασμένος

Να διορθώσει το επικίνδυνο λεκτικό ατόπημα στο οποίο προχώρησε για το...
Διαφήμιση