ΚΚΕ: Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να αποστείλει βλήματα λευκού φωσφόρου στην Ουκρανία

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Η Ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζεται να αποστείλει βλήματα αρμάτων μάχης στην Τσεχία, με τελικό προορισμό την Ουκρανία, τα οποία περιέχουν την απαγορευμένη ουσία του λευκού φωσφόρου, δηλωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Παπαναστάσης, την Τρίτη.

Στην συνεδρίαση της επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων της Βουλής την Τρίτη, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας «κατέθεσε για άλλη μια φορά για έγκριση, νέο κατάλογο με οπλικά συστήματα και πυρομαχικά προς “πώληση”, πλέον των άγνωστων τεράστιων ποσοτήτων που έχουν ήδη αποσταλεί από τις αρχές του πολέμου», πρόσθεσε ο βουλευτής.

Η κυβέρνηση, «καταπατά κάθε έννοια τήρησης των διεθνών συνθηκών και των απαγορεύσεων του ΟΗΕ, όσον αφορά τη χρήση της απαγορευμένης χημικής ουσίας του λευκού φωσφόρου εναντίον ανθρώπινων στόχων (…), αποποιούμενη ακόμη και το πρόσχημα της δήθεν διεθνούς νομιμότητας, όπως κάνει σήμερα, με την αποστολή βλημάτων λευκού φωσφόρου στο μέτωπο της Ουκρανίας».

Τα πράγματα είναι πλέον πολύ σοβαρά και επικίνδυνα και δεν μπορούν για κανένα λόγο να εξελίσσονται πίσω από τις πλάτες του ελληνικού λαού, είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: tvxs.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Τα θαύματα και τα σπουδάγματα του Στέφανου Κασσελάκη

*Γράφει ο Βασίλης Ξυδιάς - Είναι γεγονός πως ο...

Έτσι μας φόρτωσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη ζημιά 42,4 € από τις τράπεζες

*Της Μαριάννας Τόλια - Η κυβέρνηση πανηγύρισε για τα...

Κασσελάκης από τη Σύρο: “Ζούμε χάρη στο τεράστιο φιλότιμο γιατρών και νοσηλευτών” (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου «Βαρδάκειο και Πρώιο» βρέθηκε ο...
Διαφήμιση