Η ΝΔ μπλόκαρε την ενημέρωση Ράμμου για τα ευρήματα της ΑΔΑΕ – Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Η κυβερνητική πλειοψηφία θέλει τόσο πολύ να έρθουν «όλα στο φως» που απέρριψε το αίτημα του προέδρου της ΑΔΑΕ, προκαλώντας την αποχώρηση των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

Ο συνήθης ύποπτος Θανάσης Μπούρας, πρόεδρος της εν λόγω Επιτροπής, διατύπωσε αδιανόητες προφάσεις προκειμένου να μην καλέσει τον Χρήστο Ράμμο στην Επιτροπή. Όπως έχει αποκαλύψει το Documento ήδη από το φύλλο της προηγούμενης Κυριακής, οι έρευνες της ανεξάρτητης Αρχής σε παρόχους κινητής τηλεφωνίας πιστοποίησαν τις παρακολουθήσεις υψηλά ιστάμενων θεσμικών προσώπων, τα οποία βρίσκονταν στις λίστες που είχε δημοσιεύσει η εφημερίδα.

Αίσθηση προκάλεσαν δε οι αήθεις επιθέσεις που εξαπέλυσαν «γαλάζιοι» βουλευτές (Ευριπίδης Στυλιανίδης, Δημήτρης Μαρκόπουλος και Χρήστος Κελέτσης) κατά του κ. Ράμμου και εν γένει της ΑΔΑΕ.

«Λυπάμαι πολύ για όσα άκουσα» είπε ο Γιώργος Κατρούγκαλος μετά την απόρριψη του αιτήματος του κ. Ράμμου, χαρακτηρίζοντας θλιβερή τη σημερινή μέρα για το Κοινοβούλιο. «Δεν αναφέρομαι μόνο στις ανοίκειες επιθέσεις προς την ανεξάρτητη Αρχή» σημείωσε και συμπλήρωσε: «Αναφέρομαι κυρίως στη δική σας απόφαση κ. Μπούρα. Διότι η απόφασή σας είναι ένα ακόμα βήμα συσκότισης του σκανδάλου». Έπειτα, ανακοίνωσε την αποχώρηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ από τη συνεδρίαση της Επιτροπής.

Δεν είδε την επιστολή Ράμμου γιατί… γιόρταζε

Απαντώντας στο αίτημα του κ. Κατρούγκαλου για σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας επ’ αφορμή του αιτήματος του κ. Ράμμου, ο Αθ.Μπούρας υποστήριξε αρχικά πως έλαβε την επιστολή του προέδρου της ΑΔΑΕ στις 17 Ιανουαρίου, αλλά δεν πρόλαβε να τη διαβάσει λόγω της ονομαστικής του εορτής.

Ανέγνωσε την επιστολή στο Σώμα και εξέφρασε ενστάσεις με το γεγονός ότι ο κ. Ράμμος ζητά η συνεδρίαση της Επιτροπής να είναι κλειστή. Ενστάσεις εξέφρασε και για το γεγονός ότι ο πρόεδρος της ανεξάρτητης Αρχής ζητά να τον ενημερώσει «επί θεμάτων δημοσίου ενδιαφέροντος».

«Πρέπει να εξηγήσει (ο Χρ. Ράμμος) γιατί πρέπει να είναι απόρρητη η διαδικασία και, δεύτερον, πρέπει να γίνει συγκεκριμένος. Άρα, θα περιμένω να δω συγκεκριμένα το αίτημα και θα γίνουν οι διαδικασίες που προβλέπονται. Θα επανέλθουμε όταν τα στοιχεία θα είναι πιο συγκεκριμένα…» ισχυρίστηκε.

Πηγή: documentonews.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Τσίπρας: Η νέα προοδευτική κυβέρνηση θα βάλει στοπ στην ιδιωτικοποίηση του νερού

Συνάντηση με την Πρωτοβουλία για το δημόσιο νερό που...

Σταύρο, οι ερωτήσεις που ξέχασες

*Γράφει ο Νίκος Μωραΐτης - Ξέρετε πώς ένιωσα χθες...

Η αλήθεια πίσω από τη βιτρίνα: Τι πραγματικά συμβαίνει στην πολυδιαφημισμένη Αστυπάλαια

Η αλήθεια πίσω από τη βιτρίνα. Τι πραγματικά συμβαίνει...
Διαφήμιση