Δριμεία κριτική στον Νίκο Χαρδαλιά ασκεί ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Ιωακειμίδης, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρώην υφυπουργού και νυν υποψήφιου Περιφερειάρχη με τη στήριξη της ΝΔ «ότι το πρόβλημα των σκουπιδιών στην Αττική θα έχει λυθεί μέσα στην πρώτη τριετία».
Παραβλέποντας το γεγονός ότι η προηγούμενη διοίκηση της Περιφέρειας, δεν έκανε τίποτε για τα απορρίμματα, ο Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε: «Το πρώτο που πρέπει να λυθεί είναι το ζήτημα των σκουπιδιών το οποίο ταλανίζει το λεκανοπέδιο εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Για όλα όσα θα δεσμευτώ που αφορούν στις γειτονιές του λεκανοπεδίου, θα είμαι ξεκάθαρος μέσα από ένα συγκεκριμένο “οδικό χάρτη” που θα λέει, τι θα κάνω, πότε θα το κάνω, πώς θα το χρηματοδοτήσω, και το βασικότερο, είναι πότε θα ολοκληρωθεί. Μέσα στην πρώτη τριετία, το ζήτημα αυτό θα έχει λυθεί οριστικά» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν την αντίδραση του Γιώργου Ιωακειμίδη, ο οποίος τόνισε πως η τηλεοπτική εμφάνιση του κ. Χαρδαλιά «πιστοποίησε με τον εμφανέστερο τρόπο, όσα εδώ και εβδομάδες υποστηρίζουμε. Ότι αλλάζουν επικεφαλής όχι όμως πολιτική» και διερωτάται:
«Ο κ. Β. Κόκκαλης, αντιπεριφερειάρχης, υπεύθυνος και για τα απορρίμματα στην τραγική διοίκηση Πατούλη, συνεχίζει στο «νέο» ψηφοδέλτιο Χαρδαλιά. Γιατί άραγε; Επειδή πέτυχε τόσο καλά, δηλαδή δεν έκανε τίποτε για τα απορρίμματα;», ενώ υπογραμμίζει πως εφόσον η προηγούμενη διοίκηση της Περιφέρειας, δεν έκανε τίποτε για το ζήτημα των σκουπιδιών «πώς να πιστέψουμε ότι με ίδια πολιτική αλλά και ίδια πρόσωπα θα τα καταφέρει;».
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης με τον συνδυασμό «Αττικός Κύκλος Συνεργασίας και Εμπιστοσύνης» προτείνει τα εξής:
Πρώτον, το 50% των απορριμμάτων πρέπει επιτέλους να οργανωθούν γύρω από τον μπλε, κίτρινο, καφέ κάδο, σε σύστημα ανακύκλωσης, μείωσης όγκου, επανάχρησης, τονίζοντας πως πρόκειται για «ευρωπαϊκή προδιαγραφή, που δεν τηρούμε», και δεύτερον προανήγγειλε πως αν εκλεγεί θα ζητήσει συνάντηση με τον «πρωθυπουργό, για να συμφωνήσουμε οδικό χάρτη, για να ολοκληρώσουμε το ταχύτερο (δηλαδή σε 5 χρόνια) τα εργοστάσια επεξεργασίας. Και να βρούμε ένα plan Β, για τα τρία χρόνια που η σημερινή Φυλή δεν θα λειτουργεί».
Πηγή: avgi.gr