Δυσφορία στη Νέα Δημοκρατία για την αποχή στον ΟΗΕ και την ακρίβεια

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

*Του Κώστα Σαββόπουλου –

Δυσφορία προκαλεί σε τμήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. ο δρόμος της αποχής που ακολούθησε η κυβέρνηση στην ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ για την κήρυξη άμεσης ανθρωπιστικής εκεχειρίας στη Γάζα.

Ο Παύλος Μαρινάκης, κατά τη χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, επιχείρησε να πείσει ότι η στάση της κυβέρνησης έναντι του ψηφίσματος της Ιορδανίας ήταν «σωστή και επιβεβλημένη», προσπερνώντας τον πολιτικό και κοινωνικό σάλο που προκάλεσε. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιχείρησε να πείσει ότι η χώρα μας επέδειξε συνέπεια με τη σταθερή θέση που έχει στο Μεσανατολικό. Οχυρώθηκε δε πίσω από το γεγονός ότι απείχε η πλειονότητα των χωρών της Ε.Ε. από την επίμαχη ψηφοφορία. Βουλευτές και κομματικά στελέχη, εντούτοις, αντιτείνουν ότι η Γαλλία, η Πορτογαλία και η Ισπανία -που όπως και η Ελλάδα βρίσκονται κοντά στην εστία του πολέμου- υπερψήφισαν το επίμαχο ψήφισμα κρατώντας τις απαραίτητες διπλωματικές ισορροπίες. Όπως επισημαίνουν η Ελλάδα προσδέθηκε στο άρμα του Ισραήλ και της αμερικανικής πολιτικής, διακινδυνεύοντας τις παραδοσιακές σχέσεις με τις αραβικές χώρες. Η ανάδειξη -από πηγές του υπουργείου Εξωτερικών- της «πρωτοβουλίας περί δημιουργίας ανθρωπιστικού θαλάσσιου διαδρόμου για τη μεταφορά αγαθών πρώτης ανάγκης στη Γάζα» θεωρείται ως προσπάθεια να τιθασευτούν οι αντιδράσεις εντός και εκτός γαλάζιων τειχών.

Παραδοχή Γεωργιάδη: Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα ακρίβειας

Επιπλέον, οι βουλευτές της γαλάζιας παράταξης δεν έκρυβαν χθες τον προβληματισμό τους για το κλίμα λαϊκής δυσαρέσκειας που αντίκρισαν στις εκλογικές τους περιφέρειες λόγω της ακρίβειας. Ο πρωθυπουργός στη σημερινή του εισήγηση στο Υπουργικό Συμβούλιο θα επιχειρήσει εκ νέου να στείλει σχετικά μηνύματα καθησυχασμού, με αμφίβολο αποτέλεσμα όμως από τη στιγμή που, μεταξύ άλλων, έχει αποκλείσει την αποκλιμάκωση των φορολογικών συντελεστών. Οι πολίτες μετέφεραν κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου στους βουλευτές τα οικονομικά τους αδιέξοδα, αξιώνοντας ουσιαστικές πρωτοβουλίες. Οι διαρροές της κυβέρνησης ότι επίκεινται διαβουλεύσεις με τις μεγάλες εμπορικές επιχειρήσεις, ώστε να καταρτιστεί κατάλογος τουλάχιστον 500 προϊόντων στα οποία θα καταγραφούν ορατές μειώσεις τιμών, αντιμετωπίζονται με μειδιάματα από τα δύσπιστα κομματικά στελέχη. Ακόμα και ο Άδωνης Γεωργιάδης αναγκάστηκε -on camera- να δηλώσει ότι «από εμένα μακριά ότι “δεν υπάρχει ακρίβεια”. Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα», αρκούμενος να ισχυριστεί ότι η Ελλάδα «συγκριτικά με άλλες χώρες πάει καλύτερα» στο μέτωπο των ανατιμήσεων.

Πηγή: avgi.gr

Φωτογραφία: EUROKINISSI

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Γάζα: Η Εξεταστική Επιτροπή του ΟΗΕ κατηγορεί το Ισραήλ για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

Για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας κατά...

Εξελίξεις και στον ΣΥΡΙΖΑ: Ραγκούσης – Θεοχαρόπουλος ζητούν δημοψήφισμα για την κεντροαριστερά

Μπαράζ κινήσεων και προτάσεων έρχεται στην Κεντροαριστερά μετά τα...

Ο «έμπορος αστείων» Μητσοτάκης και η «αριστεία» του (ανύπαρκτου) ανεμιστήρα 

*Γράφει ο Γεράσιμος Χολέβας - Στις πρώτες δηλώσεις του...

Έκρηξη με μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο μαγειρικών σκευών στην Κάτω Κηφισιά

Αναστάτωση στην περιοχή της Κάτω Κηφισιάς μετά από μεγάλη...
Διαφήμιση