Αγρότες: Σήμερα ορίζουν την Επιτροπή για συνάντηση με τον Μητσοτάκη – Τα μπλόκα συνεχίζονται

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Οι αγρότες συνεδριάζουν σήμερα, Παρασκευή (9/2), στις 11:00 στη Σίνδο, προκειμένου να ορίσουν την Επιτροπή που θα τους εκπροσωπήσει στην επικείμενη συνάντηση με τον πρωθυπουργό την ερχόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με τον Διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού Δημήτρη Τσιόδρα, η συνάντηση αναμένεται να “κλειδώσει” για την Τρίτη (13/2).

Οι αγρότες εκτιμούν πως η σύσταση της επιτροπής δεν θα πρέπει να έχει λιγότερο από 20 άτομα, για να υπάρχει εκπροσώπηση από όλες τις επιτροπές και τους διαφορετικούς κλάδους της γεωργίας (αλιείς, μελισσοκόμοι κ.α) που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις. Από την πλευρά των αγροτών της Θεσσαλίας, διαμηνύεται πως θα ζητήσουν και μια ξεχωριστή συνάντηση με τον πρωθυπουργό για να συζητήσουν το υπόμνημα που έχουν στείλει. Την ίδια ώρα, το Μέγαρο Μαξίμου ζητά από τους αγρότες να ορίσουν 10 εκπροσώπους.

Τα κυβερνητικά στελέχη πάντως διαμηνύουν ότι η συνάντηση με τον πρωθυπουργό θα πραγματοποιηθεί “με ανοιχτούς δρόμους”. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης δήλωσε ότι «Ανοιχτοί δρόμοι, σημαίνει ανοιχτός διάλογος. Εμείς δεν πρόκειται να επιτρέψουμε την παρακώλυση των συγκοινωνιών και την παρεμπόδιση στη διέλευση των πολιτών. Θεωρούμε ότι δεν θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο». Επεσήμανε πως «ό,τι προβλέπεται από το νόμο εφαρμόζεται. Τελεία και παύλα. Δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερα».

Αποκλεισμός τελωνείων

Οι αγρότες, το μεσημέρι της Παρασκευής θα προχωρήσουν στο κλείσιμο των συνόρων Φλώρινας – Βόρειας Μακεδονίας για 4 ώρες, με αποκλεισμό κυρίως των διερχομένων φορτηγών.

Σε συμβολικό δίωρο αποκλεισμό του τελωνείου Κιλκίς που εδρεύει στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Μεταλλικού επί του αυτοκινητοδρόμου Θεσσαλονίκης-Δοϊράνης, προχώρησαν από τις 10.20 το πρωί αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής. Σύμφωνα με πληροφορίες από το τελωνείο, από αυτό καθημερινά περνούν 30-40 φορτηγά οχήματα που μεταφέρουν εμπορεύματα προς εξαγωγή και περί τα 20-30 κάνουν εισαγωγές από τρίτες χώρες.

Πηγή: news247.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Γ. Τσίπρας: Αν δεν έχουμε συνεννόηση με Κασσελάκη, να βρούμε ένα άλλο πρόσωπο

Ο Γιώργος Τσίπρας έθεσε δημόσια θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο διευθυντής της ΚΟ...

Μητσοτάκης άθλια ψευδόμενος στη συνάντηση με την Μέτσολα

Σε άθλια ψευδολογία επιδόθηκε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια...

Εξεταστική για Τέμπη: Αποχώρησε η αντιπολίτευση καταγγέλλοντας τη ΝΔ για συγκάληψη

Αποχώρησαν από την Εξεταστική ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, καταγγέλλοντας την...
Διαφήμιση