Ευρώπη: Θα συνεχιστούν οι υψηλές τιμές σε καύσιμα και ενέργεια

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Οι τιμές θα διατηρηθούν σε υψηλά επίπεδα για αρκετό καιρό δηλώνουν αξιωματούχοι από τις Βρυξέλλες, όσο η Ελλάδα δε φαίνεται να μειώνει τη σχετική φορολογία.

Η εκτόξευση των τιμών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου έρχονται ως αποτέλεσμα των περιορισμών της πανδημίας του κορονοιού Covid 19 και παρά τα τεράστια κέρδη που βλέπουν οι εταιρίες πετρελαίου, το βάρος πέφτει στους καταναλωτές που έρχονται αντιμέτωποι με πολύ υψηλές τιμές τόσο στα καύσιμα, όαο και στη θέρμανση αλλά και το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας.

Σε δηλώσεις τους υψηλά ιστάμενα μέλη εταιριών όπως η TotalEnergies και της BP αναφέρουν ότι οι τιμές του πετρελαίου θα παραμείνουν υψηλές, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της BP Bernard Looney να αναφέρει ότι οι υψηλές τιμές ίσως κρατήσουν και χρόνια – παρά το γεγονός ότι ο κολλοσός αναφέρει τα υψηλότερα κέρδη τρου εδώ και 8 χρόνια, κάτι ολοφάνερο από τα οικονομικά στοιχεία της εταιρίας.

Αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι και αυτοί απαισιόδοξοι για την πορεία των τιμών, με τον Επίτροπο Οικονομικών Paolo Gentiloni να δηλώνει ότι οι τιμές ίσως παραμείνουν υψηλές “μέχρι και το καλοκαίρι και μετά από αυτό ο πληθωρισμός αναμένεται να μειωθεί με μετριασμό των τιμών της ενέργειας και χαλάρωση στην προμήθεια αυτών”.

Οι κυβερνήσεις ωστόσο προβλέπουν την ύπαρξη ειδικών επιδοτήσεων για να ελαφρύνουν τους καταναλωτές από την πίεση που τους ασκείται, επομένως, μιας και αρκετές χώρες της Ευρώπης έχουν ξεκινήσει αντίστοιχα προγράμματα, περιμένουμε κάτι αντίστοιχο να συμβεί και στη χώρα μας, αφού για την ώρα η Ελλάδα αποτελεί “εξαίρεση από τον κανόνα”.

Με πληροφορίες από 4troxoi.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Τέμπη – Μπάζωμα: Μήνυση 170 πολιτών κατά Μητσοτάκη για ηθική αυτουργία στη συγκάλυψη

Συμπληρωματική μήνυση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη για το μπάζωμα στα Τέμπη κατέθεσαν 170 πρόσωπα, συγγενείς θυμάτων...

Γιατί η ΝΔ θέλει να βλέπουμε τις ευρωεκλογές σαν προκριματικές των εθνικών

*Γράφει ο Χαράλαμπος Γεωργούλας - Στις ευρωεκλογές σπάνια τοποθετούνται...

Συνήγοροι οικογένειας Φύσσα: Μέγιστη προσβολή για την κοινωνία η αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου

Ολόκληρη η δήλωση των συνηγόρων: «Η αποφυλάκιση με χρήση των...
Διαφήμιση