ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Eπίθεση ενάντια στις επόμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Μετωπική σύγκρουση επιλέγει πλέον η Κουμουνδούρου για τα νομοσχέδια που έρχονται μέσα στο καλοκαίρι από την κυβέρνηση και πλήττουν την πλειοψηφία των κοινωνικών ομάδων.

Από την αξιωματική αντιπολίτευση σημειώνουν ότι: ”Η κυβέρνηση Μητσοτάκη φθάνει πλέον στο μέσο της συνταγματικής της θητείας και πλέον ξεδιπλώνει την πραγματική της ατζέντα, που διακόπηκε από την πανδημία, ο χρόνος κυλάει αντίστροφα και η φθορά του πολλαπλασιάζεται”. Επίσης εκτιμούν ότι ο κ. Μητσοτάκης επιχειρεί να προλάβει την ήδη διογκούμενη φθορά της κυβέρνησής του, διεκπεραιώνοντας σκληρά αντικοινωνικά σχέδια νόμου πριν το φθινόπωρο που τα πρώτα αποτελέσματα της πολιτικής του θα αρχίσουν να γίνονται αντιληπτά από τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία στην καθημερινότητα και την τσέπη της.

Τα βασικότερα σκληρά και αντικοινωνικά μέτρα που θα επιχειρήσει να εφαρμόσει η κυβέρνηση είναι η εφαρμογή του πτωχευτικού, όπου ήδη αρχίζουν πλειστηριασμοί και πτωχεύσεις με εκποίηση πρώτης κατοικίας, την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του ΕΣΥ – ακόμα και εν μέσω πανδημίας, ο αποκλεισμός 25.000 μαθητών από τα ΑΕΙ που «σπρώχνονται» στα ιδιωτικά κολέγια καθώς και το εργασιακό, το οποίο αναμένεται να οδηγήσει σε σημαντική επιδείνωση του εργασιακού βίου και των μισθών εργαζομένων, καθώς και σε αθρόες απολύσεις που πλέον διευκολύνονται νομοθετικά.

Παράλληλα ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι να ξεπεράσει τον κοινωνικό αυτοματισμό που ανασύρει το Μέγαρο Μαξίμου για να διαχειριστεί επικοινωνιακά τις πρωτοβουλίες του, καθώς και να αναδείξει το βαθιά διχαστικό σχεδιασμό του Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα τονίζουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τις πολιτικές του διχάζει την κοινωνία με τη διαρκή στοχοποίηση της νεολαίας, τη μεσαία τάξη με τον εκτρωματικό πτωχευτικό νόμο, και τους εργαζόμενους με την επαναφορά της πιο ακραίας εργασιακής ζούγκλας.

Χαρακτηριστικό αυτού του κοινωνικού διχασμού που επιδιώκει η κυβέρνηση είναι ο διαχωρισμός ανάμεσα στους εμβολιασμένους που θα έχουν προνόμια και στους μη εμβολιασμένους που θα στερούνται δικαιώματα, μια συζήτηση που επιλέγει μάλιστα να ανοίξει τη στιγμή που πλήρως εμβολιασμένο είναι μόλις το 30% του πληθυσμού.

Editorial LeftDOOR

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Ιδιωτικοποιούν το νερό / Γιατί κάνουν μόνο μπίζνες και βόλεμα συμφερόντων που υπηρετούν

Πώς έχει γίνει μέχρι τώρα η ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του...

Από το Βιετνάμ τότε, στη Γάζα σήμερα – Η ιστορία επαναλαμβάνεται στα πανεπιστήμια της Αμερικής;

*Του Κωνσταντίνου Βενιζέλου - Καθώς οι φοιτητές στα Αμερικάνικα πανεπιστήμια...

Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτος στις ευρωεκλογές – Θέλω δύο τετραετίες για μεταρρυθμίσεις

«Ο Ευάγγελος Αποστολάκης θα είναι ο επόμενος υπουργός Αμυνας»,...
Διαφήμιση