Νίκος Παρασκευόπουλος: Έστειλε εξώδικα σε όσους ισχυρίστηκαν ότι ο βιαστής των Πετραλώνων αποφυλακίστηκε με το νόμο του

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Με τις διατάξεις του παλιού Ποινικού Κώδικα βγήκε από τη φυλακή – Δεν εφαρμόστηκε ο νέος Ποινικός Κώδικας γιατί είναι αυστηρότερος.

Έτσι απαντά ο Νίκος Παρασκευόπουλος στους καλοθελητές ακροδεξιούς και σε στελέχη της ΝΔ που ρίχνουν την ευθύνη στον νόμο του για τον βιασμό στα Πετράλωνα, ισχυριζόμενοι ότι ένας από τους δράστες είχε αποφυλακιστεί βάσει αυτού το 2020.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες, ο συγκεκριμένος δράστης που τον αναζητεί ακόμα και τώρα η αστυνομία, γεννημένος το 1986 στη Βουλγαρία, είχε καταδικαστεί για βιασμό σε ποινή κάθειρξης δώδεκα ετών και μπήκε στη φυλακή στις 17 Αυγούστου 2015.

Αποφυλακίστηκε στις 14 Αυγούστου 2020, με το υπ’ αριθμ. 149/13-8-2020 Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Γρεβενών, «σύμφωνα με τα άρθρα 105-110 προϊσχύσαντος ΠΚ», αφού εξέτισε τέσσερα (4) έτη, πέντε (5) μήνες και ένδεκα (11) ημέρες και του υπολογίστηκαν ευεργετικά 935 ημέρες («μεροκάματα»).

Με βάση τις πληροφορίες αυτές, προκύπτει έτσι ότι δεν αποφυλακίστηκε με το νόμο Παρασκευόπουλου ή οποιονδήποτε ανάλογο νόμο αλλά με τις κοινές διατάξεις του προϊσχύσαντος Ποινικού Κώδικα για την υφ’ όρον απόλυση.

Στην περίπτωσή του απαιτούνταν τα 3/5 της ποινής (μικτά, δηλ. με μεροκάματα) και τουλάχιστον το 1/3 (πραγματικά, δηλ. να μείνει στη φυλακή). Οι ρυθμίσεις αυτές ισχύουν ακριβώς έτσι από το έτος 1996 (δηλ. από το ν. 2408/1996).

Τέλος, επισημαίνεται ότι ο νέος Ποινικός Κώδικας (2019) απαιτεί μεγαλύτερο μέρος πραγματικής έκτισης της ποινής, δηλ. τα 2/5 (αντί για το 1/3 του προϊσχύσαντος ΠΚ), γι’ αυτό και δεν εφαρμόστηκε σ’ αυτή την περίπτωση αφού είναι αυστηρότερος.

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Το Ισραήλ συνεχίζει την επίθεση στο νοσοκομείο αλ Σίφα – 200 νεκροί σε 10 μέρες

Τους 200 έχουν φτάσει πλέον οι νεκροί στο νοσοκομείο αλ-Σίφα στην πόλη της Γάζας, κατά την...

Έκθεση-βόμβα από το Λογιστήριο του Κράτους για «γαλάζιες ακρίδες» στο νοσοκομείο Μεταξά

*Του Κώστα Παναγιώτου - Το Documento αποκαλύπτει έκθεση-κόλαφο του...

Τέμπη: Οι ανακρίβειες Βορίδη και τα ψέματα της ΝΔ για την αναθεώρηση του άρθρου 86 του Συντάγματος

Είναι απορίας άξιο πώς γίνεται να θεωρείται “δυνατό χαρτί”...
Διαφήμιση