Συνεννόηση μηδέν στην κυβέρνηση – «Διπλή μάσκα» λέει ο Πλεύρης – «Δεν έχει νόημα» λέει η Γκάγκα

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Καμία συνεννόηση δεν υπάρχει στην κυβέρνηση, όπως φαίνεται, σε σχέση με τα μέτρα ενάντια στην πανδημία.

Μετά από τις πιέσεις των επιστημόνων η κυβέρνηση αποφάσισε να ανακοινώσει περιοριστικά μέτρα με πρόσχημα βέβαια την επέλαση της Όμικρον. Ωστόσο, όπως φαίνεται δεν υπάρχει συνεννόηση ούτε για τα βασικά και φαίνεται να επικρατεί σύγχυση γύρω από την χρήση διπλής μάσκας, καθώς οι δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών είναι αόριστες. Ακόμη και μέχρι τώρα δεν έχει ξεκαθαριστεί τι ακριβώς ζητά η κυβέρνηση.

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης στην πρωινή ανακοίνωση των μέτρων ανέφερε ότι θα είναι «υποχρεωτική η χρήση μάσκας και στους εσωτερικούς και στους εξωτερικούς χώρους. Ειδικά για τους κλειστούς χώρους των σούπερ μάρκετ και των Μέσων Μαζικής Mεταφοράς είναι υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας ή μάσκας υψηλής προστασίας Ν95».

Το ίδιο απόγευμα βέβαια, κατά την ενημέρωση για τον κορονοϊό, από το υπουργείο Υγείας, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα δήλωσε: «H KN-95 είναι αυτή που κλείνει καλά στο πρόσωπο και είναι αυτή που συντείνεται να φοράμε στο σούπερ μάρκετ. Η χειρουργική είναι πολύ καλή από μόνη της για να αποφύγεις την επαφή με τα σταγονίδια, δεν κλείνει όμως το ίδιο καλά γύρω γύρω από το πρόσωπο. Δεν έχει νόημα να φορέσουμε διπλή χειρουργική μάσκα. Αν θέλουμε να προστατευτούμε καλύτερα πρέπει να βάλουμε μια μάσκα που κλείνει καλά γύρω από το πρόσωπο, να την κολλήσουμε δηλαδή, ή να φορέσουμε την ΚΝ-95, για να ξέρουμε όλοι τι θα πει μεγαλύτερη προστασία».

Όταν η ηγεσία του ίδιου υπουργείου, άλλα ζητάει το πρωί κι άλλα το απόγευμα, φαίνεται πως δεν υπάρχει κοινή γραμμή, συνεννόηση και είναι κάτι το οποίο μόνο σύγχυση προκαλεί στους πολίτες.

Πληροφορίες από την ιστοσελίδα rosa.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

ΗΠΑ: Από το Βιετνάμ τότε, στη Γάζα σήμερα – Η ιστορία επαναλαμβάνεται στα πανεπιστήμια;

*Του Κωνσταντίνου Βενιζέλου - Καθώς οι φοιτητές στα Αμερικάνικα πανεπιστήμια...

Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτος στις ευρωεκλογές – Θέλω δύο τετραετίες για μεταρρυθμίσεις

«Ο Ευάγγελος Αποστολάκης θα είναι ο επόμενος υπουργός Αμυνας»,...

Τροχαίο στη Βουλή: 3 χρόνια με αναστολή στον αστυνομικό για τον θάνατο του Ιάσονα

Την ενοχή του αστυνομικού για ανθρωποκτονία από αμέλεια αποφάσισε...
Διαφήμιση