Πυρκαγιά στα Βίλλια: Άσχημη η κατάσταση – Εκκένωση οικισμών

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Ξέσπασε πυρκαγιά στις 1 το μεσημέρι σε δασική έκταση στα Βίλλια Αττικής.Το μέτωπο είναι ισχυρό, ενώ σύμφωνα με τον πρόεδρο της κοινότητας των Βιλλίων, Κώστα Μακρυνόρη η φωτιά απειλεί τον οικισμό.

Ο δήμαρχος Μάνδρας- Ειδυλλίας Χρήστος Στάθης δήλωσε οι συνθήκες είναι πολύ δύσκολες και ότι υπάρχουν ενδείξεις εμπρησμού. «Γίνεται μια τεράστια προσπάθεια για να οριοθετηθεί η φωτιά, υπό πολύ δύσκολες συνθήκες. Δυστυχώς υπάρχουν ενδείξεις ότι πρόκειται για εμπρησμό, αλλά τούτη την ώρα αυτό που προέχει είναι να περιορίσουμε την έκτασή της», δήλωσε ο Χρ.. Στάθης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και πρόσθεσε ότι προς το παρόν δεν απειλούνται κατοικίες.

Αυτή την ώρα μάχη με τις φλόγες δίνουν 61 πυροσβέστες με 25 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ ενώ από αέρος κάνουν ρίψεις 8 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα. Παράλληλα, συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ.

Μάλιστα, από το 112 στάλθηκε μήνυμα στους κατοίκους των οικισμών Άγιος Γεώργιος και Παλαιοχώρι να εκκενώσουν άμεσα προς την Ψάθα. Λίγο αργότερα, δόθηκε εντολή εκκένωσης και για τις περιοχές Αγία Παρασκευή και Κρύο Πηγάδι.

Στη συνέχεια, νέο μήνυμα του 112 καλούσε τους κατοίκους του Αγ. Γεωργίου να κινηθούν προς τη Μάνδρα και όχι την Ψάθα όπως ήταν η αρχική ενημέρωση, ενώ δόθηκε εντολή εκκένωσης και για το Μικρό ή Μέγα Βαθυχώρι με προτροπή προς τους κατοίκους να κατευθυνθούν προς την Ψάθα.

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Ιδιωτικοποιούν το νερό / Γιατί κάνουν μόνο μπίζνες και βόλεμα συμφερόντων που υπηρετούν

Πώς έχει γίνει μέχρι τώρα η ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του...

Από το Βιετνάμ τότε, στη Γάζα σήμερα – Η ιστορία επαναλαμβάνεται στα πανεπιστήμια της Αμερικής;

*Του Κωνσταντίνου Βενιζέλου - Καθώς οι φοιτητές στα Αμερικάνικα πανεπιστήμια...

Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτος στις ευρωεκλογές – Θέλω δύο τετραετίες για μεταρρυθμίσεις

«Ο Ευάγγελος Αποστολάκης θα είναι ο επόμενος υπουργός Αμυνας»,...
Διαφήμιση