Φωτιά στην Κερατέα: Ανεξέλεγκτο το μέτωπο – Μάχη να μη φτάσει στον Εθνικό Δρυμό Σουνίου

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Πυρκαγιά ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι σε δύσβατο σημείο στη θέση Μαρκάτι στον Δήμο Λαυρεωτικής και γρήγορα επεκτάθηκε. 

Οι πύρινες φλόγες προκάλεσαν ζημιές στον οικισμό ενώ στάλθηκε (αρχικά) μήνυμα για προληπτική εκκένωση του οικισμού (προς Λαύριο) Μαρκάτι ενώ ακολούθησε και νέο μύνημα για εκκένωση του οικισμού Άγιος Κωνσταντίνος και Συντερίνα. 

Αγνοείται ηλικιωμένη γυναίκα με κινητικά προβλήματα.

Μιλώντας και ο γιός της στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, δήλωσε ότι προσπάθησαν να προσεγγίσουν το σπίτι αλλά αυτό δεν είναι δυνατό γιατί έχει πιάσει φωτιά.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Λαυρεωτικής δήλωσε ότι έχουν καεί ή έχουν υποστεί ζημιές τουλάχιστον 10 σπίτια. Ο Δ. Λουκάς ανέφερε ότι πρόκειται για εμπρησμό, καθώς υπάλληλος του δήμου είδε ενα λευκό όχημα να βάζει φωτιά σε κάδους στο σημείο όπου ξέσπασε η φωτιά.

Γα την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν επιχειρούν 71 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 25 οχήματα, ΜΕΤΠΕ, 6 Α/Φ και 4 Ε/Π. Συνδρομή και από υδροφόρες ΟΤΑ. 

Mε εντολή του αρχηγού της Πυροσβεστικής Στέφανου Κολοκούρη, μεταβαίνει στην περιοχή κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού για την διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Από πλευράς αστυνομίας, λόγω της πυρκαγιάς, διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά λεωφόρο Κερατέας – Λαυρίου από την γέφυρα Αδάμ.

Μπάχαλο με το 112 – Ενώ αρχικά έστελναν τους κατοίκους του Αγ. Κωνσταντίνου προς Ανάβυσσο, στις 14:00 με νέο SMS τους είπαν να κατευθυνθούν προς Λαύριο.

Η πυρκαγιά εκτείνεται σε όλο το τόξο Μερκάτι – Συντερίνα – Άγιο Κωνσταντίνο, και καίει πευκοδάσος. Το ένα μέτωπο είναι στην κορυφογραμμή πάνω από τον Άγιο Κωνσταντίνο, όπου επικεντρώνονται οι προσπάθειες για να μην περάσει στον εθνικό δρυμό.

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

ΛΑΡΚΟ: Οι εργαζόμενοι νίκησαν – Πέτυχαν την παράταση των συμβάσεων τους (ΒΙΝΤΕΟ)

Τη δέσμευση ότι οι συμβάσεις των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ θα...

Το Ισραήλ συνεχίζει την επίθεση στο νοσοκομείο αλ Σίφα – 200 νεκροί σε 10 μέρες

Τους 200 έχουν φτάσει πλέον οι νεκροί στο νοσοκομείο αλ-Σίφα στην πόλη της Γάζας, κατά την...

Έκθεση-βόμβα από το Λογιστήριο του Κράτους για «γαλάζιες ακρίδες» στο νοσοκομείο Μεταξά

*Του Κώστα Παναγιώτου - Το Documento αποκαλύπτει έκθεση-κόλαφο του...
Διαφήμιση