Πετάμε τις μάσκες, όταν χτυπάμε καμπανάκι για τη μετάλλαξη Δέλτα!

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

* Γράφει ο Βασίλης Σκουρής

Το «Success Story» της κυβέρνησης και η ανάγκη να μην αφήσεις την πραγματικότητα να σου χαλάσει μια «καλή ιστορία».

Κλίμα εφησυχασμού για τον κορονοϊό καλλιεργείται στη χώρα, την ίδια στιγμή που εκφράζεται έντονη ανησυχία για την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα!

Είναι χαρακτηριστικό πως την ίδια στιγμή που γίνονται έκτακτες συσκέψεις για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της μετάλλαξης που αναμένεται σε λίγο διάστημα να κυριαρχήσει στην Ευρώπη και όχι μόνο, επισπεύδονται τα μέτρα χαλάρωσης, μεταξύ άλλων και η μη υποχρεωτικότητα της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους. Το «βγάλσιμο της μάσκας» εξάλλου παρουσιάστηκε ως η κορύφωση του κυβερνητικού «Success Story» στη διαχείριση της πανδημίας-σαν να μην διδαχτήκαμε τίποτα από το περσινό καλοκαίρι!

Την ίδια στιγμή, κάποιοι υγειονομικοί –δυστυχώς και μέλη της Επιτροπής- λειτουργώντας ως «κυβερνητικοί εκπρόσωποι» (δυστυχώς υπάρχουν και τέτοιοι), μας βομβαρδίζουν όλο το τελευταίο διάστημα με θέσεις όπως ότι η μετάλλαξη Δέλτα δεν αφορά τους εμβολιασμένους, αλλά και ότι οι εμβολιασμοί πάνε πολύ καλά! Τι και αν τα ίδια τα στοιχεία από τα πρώτα κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα στην Ευρώπη και στη χώρα μας αφορούν «κυρίως ανεμβολίαστους» , άρα και εμβολιασμένους -προφανώς όχι στον ίδιο βαθμό: Για τους κυρίους αυτούς, ισχύει το δόγμα πως δεν αφήνεις την πραγματικότητα να σου χαλάει μια καλή ιστορία!

Το ίδιο και με την πορεία του εμβολιασμού: Αντί να κάνουν προτάσεις για το πώς θα πειστούν οι πολίτες που διστάζουν να πάνε και να εμβολιαστούν, στοχοποιούν τον κόσμο αυτό και δυσχεραίνουν την επιχείρηση πειθώ που πρέπει να γίνει. Οι υγειονομικοί-κυβερνητικοί εκπρόσωποι στα μέσα ενημέρωσης, μάλιστα, ήταν αυτοί, μαζί με τους γνωστούς τρομολάγνους δημοσιογράφους, που ζητούσαν απολύσεις εργαζομένων αν δεν εμβολιάζονται, που ζητούσαν να είναι κίνητρο για το εμβόλιο τα non covid μαγαζιά –μόνο επαναφορά της …Σπιναλόγκας δεν είχαν ζητήσει! Τα έβλεπαν δε όλα τέλεια στην πορεία των εμβολιασμών, όταν οι εμβολιασμένοι με δυο δόσεις μόλις τώρα ξεπερνούν το 31% και εκφράζονται σοβαρές αμφιβολίες για το εάν θα επιτευχθεί η πραγματική ανοσία του πληθυσμού, εάν δηλαδή θα φτάσουμε έως και τον Αύγουστο, στο 70% των εμβολιασμένων και με τις δυο δόσεις! Είχαν δε ξεσπαθώσει κατά της απελευθέρωσης των πατεντών, ώστε να εμβολιαστούν οι κάτοικοι τρίτων χωρών –μεταξύ αυτών και της Ινδίας, από όπου ξεκίνησε η μετάλλαξη Δέλτα- προτάσσοντας προφανώς τα κέρδη των φαρμακοβιομηχανιών από τις ζωές των ανθρώπων.

Ας επανέλθουμε όμως: Μπορεί να έχουμε και εφησυχασμό, πετώντας τις μάσκες από τους εξωτερικούς χώρους, διαβεβαιώνοντας –χωρίς επιστημονικά στοιχεία- πως οι μεταλλάξεις δεν αφορούν τους εμβολιασμένους και ταυτόχρονα να κρούουμε το καμπανάκι του κινδύνου για το ενδεχόμενο ραγδαίας εξάπλωσης της μετάλλαξης Δέλτα; Τα συμπεράσματα δικά σας!

Πηγή: ieidiseis.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Ιδιωτικοποιούν το νερό / Γιατί κάνουν μόνο μπίζνες και βόλεμα συμφερόντων που υπηρετούν

Πώς έχει γίνει μέχρι τώρα η ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του...

Από το Βιετνάμ τότε, στη Γάζα σήμερα – Η ιστορία επαναλαμβάνεται στα πανεπιστήμια της Αμερικής;

*Του Κωνσταντίνου Βενιζέλου - Καθώς οι φοιτητές στα Αμερικάνικα πανεπιστήμια...

Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτος στις ευρωεκλογές – Θέλω δύο τετραετίες για μεταρρυθμίσεις

«Ο Ευάγγελος Αποστολάκης θα είναι ο επόμενος υπουργός Αμυνας»,...
Διαφήμιση