Πάτρα: Έρευνα για τους θανάτους και των άλλων δύο κοριτσιών

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Η 33χρονη διατηρεί αμυντική στάση χωρίς να πει λέξη ενώ παραμένει στα κρατητήρια της Ασφάλειας Αττικής. Έχει αποκλειστεί ο θάνατος από φυσικά αίτια και στα δύο πρώτα παιδιά της Ρούλας Πισπιρίγκου αποκάλυψε ο Γρηγόρης Λέων, ιατροδικαστής και Πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρίας.

Ψύχραιμη εμφανίστηκε ενώπιον των αστυνομικών στο κτίριο του Αστυνομικού Μεγάρου Αλεξάνδρας η Ρούλα Πισπιρίγκου που κατηγορείται για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της, Τζορτζίνας.

Η 33χρονη διατηρεί αμυντική στάση χωρίς να πει λέξη ενώ παραμένει στα κρατητήρια της Ασφάλειας Αττικής (θα κρατηθεί έως το μεσημέρι της Δευτέρας) πριν οδηγηθεί εκ νέου ενώπιον της ανακρίτριας για να απολογηθεί.

Υπενθυμίζεται ότι η ίδια ζήτησε και πήρε προθεσμία. Προσήλθε χωρίς δικηγόρο, αφού ο μέχρι σήμερα συνήγορός της παραιτήθηκε από την υπεράσπισή της ενώ και δεύτερος δικηγόρος αρνήθηκε να αναλάβει την υπεράσπισή της.

Οι αρχές έχουν αναλάβει να διαλευκάνουν την υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Οι καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών στα νοσοκομεία Πάτρας και Αθήνας που νοσηλεύτηκε η Τζωρτζίνα καθώς και το διαβιβαστικό της αστυνομίας προσκομίζουν τα πρώτα στοιχεία μιας υπόθεσης που θα πρέπει να εξεταστεί σε βάθος.

Απ’ όσα γνωρίζουμε, εννέα συνολικά επεισόδια παρουσίασε το 9χρονο κορίτσι, τα οποία οι γιατροί χαρακτήρισαν αιφνίδια, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, το στο διαβιβαστικό αναφέρεται ότι σε δύο από αυτά ενεργοποιήθηκε ο βηματοδότης της Τζωρτζίνας. Κανένα επεισόδιο δεν σημειώθηκε στο Ωνάσειο, όπου έγινε ο γονιδιακός έλεγχος, αλλά ούτε και στις ΜΕΘ.

Σχετικά με το αν και πότε θα εξεταστεί ο πατέρας των παιδιών, Μάνος Δασκαλάκης, πληροφορίες της ΕΦ.ΣΥΝ. που προέρχονται από αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ,. αναφέρουν πως θα υπάρξει πρώτα συνεννόηση με την Εισαγγελία που παρήγγειλε την προκαταρκτική για τα άλλα δύο κορίτσια της οικογένειας.

Συγκεκριμένα, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπάρξει συνεννόηση των εισαγγελικών αρχών για τις δικογραφίες των θανάτων και των άλλων δύο παιδιών της οικογένειας καθώς η έρευνα και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει να ακολουθήσουν ραγδαίες εξελίξεις.

Ιατροδικαστής Λέων: Έχουν αποκλειστεί παθολογικά και γενετικά αίτια για Μαλένα-Ίριδα

Έχει αποκλειστεί ο θάνατος από φυσικά αίτια και στα δύο πρώτα παιδιά της Ρούλας Πισπιρίγκου αποκάλυψε ο Γρηγόρης Λέων, ιατροδικαστής και Πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρίας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Υπάρχουν όλα τα στοιχεία και έχουν αποκλειστεί όλες οι άλλες πιθανές αιτίες», «έχουν αποκλειστεί όλα τα παθολογικά και όλα τα γενετικά», «θα δείτε πάρα πολύ σύντομα» είπε ο κ. Λέων, σημειώνοντας πως η συνάδελφός του που έχει αναλάβει την υπόθεση έχει κάνει εξαίρετη δουλειά, δίνει ξεκάθαρες αιτίες θανάτου με όλα τα στοιχεία.

«Η αιτία θανάτου, -θα δείτε πάρα πολύ σύντομα δεν θέλω να προκαταβάλω ούτε την επιτροπή, ούτε τη συνάδελφο της δεύτερης νεκροτομής, είναι σίγουρη, είναι πολύ καλά δεμένη ειδικά για τη δεύτερη περίπτωση για την Ίριδα, η ίδια η συνάδελφος έχει κάνει μια εξαίρετη δουλειά παρότι είχε τεχνικές δυσκολίες από πλευράς παθολογοανατομίας, έχει κάνει μια εξαίρετη δουλεία και είμαι βέβαιος ότι θα δώσει μια ξεκάθαρη αιτία θανάτου». 

Ανέφερε ακόμη, ότι δεν βρέθηκε κεταμίνη στις εξετάσεις του πρώτου παιδιού και πως η εξέταση έγινε από το ίδιο εργαστήριο, με την ίδια μεθοδολογία και από τους ίδιους επιστήμονες που βρήκαν την εν λόγω ουσία στην εξέταση της Τζωρτζίνας.

Πηγή: efsyn.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

ΗΠΑ: Από το Βιετνάμ τότε, στη Γάζα σήμερα – Η ιστορία επαναλαμβάνεται στα πανεπιστήμια;

*Του Κωνσταντίνου Βενιζέλου - Καθώς οι φοιτητές στα Αμερικάνικα πανεπιστήμια...

Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτος στις ευρωεκλογές – Θέλω δύο τετραετίες για μεταρρυθμίσεις

«Ο Ευάγγελος Αποστολάκης θα είναι ο επόμενος υπουργός Αμυνας»,...

Τροχαίο στη Βουλή: 3 χρόνια με αναστολή στον αστυνομικό για τον θάνατο του Ιάσονα

Την ενοχή του αστυνομικού για ανθρωποκτονία από αμέλεια αποφάσισε...
Διαφήμιση