Ουκρανία: Ξανά στο τραπέζι για εξεύρεση διπλωματικής λύσης με τις βόμβες να πέφτουν βροχή

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

19η μέρα πολέμου με τις πολεμικές συγκρούσεις να επεκτείνονται και στη Δυτική Ουκρανία. ⇒Ζωντανή η ελπίδα για εξεύρεση διπλωματικής λύσης. ⇒Η κατάσταση στα διάφορα μέτωπα παραμένει δραματική. ⇒Σχεδόν 2,7 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει την εμπόλεμη χώρα.

►Παρότι οι πολεμικές συγκρούσεις επεκτείνονται και στη Δυτική Ουκρανία, οι δύο εμπόλεμοι εμφανίζονται αισιόδοξοι ότι μπορεί να βρεθεί διπλωματική λύση

►Νέος γύρος συνομιλιών μεταξύ της Ρωσίας και Ουκρανίας μέσω τηλεδιάσκεψης

►Στέλεχος της κυβέρνησης της Κριμαίας δηλώνει πως υπάρχει πλέον χερσαίος διάδρομος που συνδέει τη χερσόνησο με το Ντονμπάς

►Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε ότι τα ρωσικά στρατεύματα προσπαθούν να εδραιώσουν τις θέσεις τους στις περιοχές που έχουν καταλάβει, να διατηρήσουν τον ρυθμό της επίθεσής τους και προετοιμάζονται για νέες επιθέσεις.

►Επιμένει ο Ζελένσκι για επιβολή ζώνης αεροπορικού αποκλεισμού στον εναέριο χώρο της Ουκρανίας χωρίς να βρίσκει ανταπόκριση από τους Δυτικούς.

►Ο χάρτης των μαχών

Οι ανθρωπιστικοί διάδρομοι που άνοιξαν την Δευτέρα

Δέκα ανθρωπιστικοί διάδρομοι άνοιξαν στις 14 Μαρτίου: Εφτά στην περιφέρεια του Κιέβου και τρεις στην περιφέρεια Λουχάνσκ.

Δεν υπάρχει πληροφορία για άνοιγμα διαδρόμου ασφαλείας στην πολιορκημένη Μαριούπολη ενώ οι ουκρανικές αρχές συνεχίζουν να προσπαθούν να στρείλουν μθα αυτοκινητοπομπή στην πόλη. 

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη-Ζελένσκι

19η μέρα πολέμου και ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κατόπιν πρωτοβουλίας του προέδρου της Ουκρανίας.

Βασικό αντικείμενο της συνομιλίας, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ήταν οι τρόποι αντιμετώπισης των δυσμενών επιπτώσεων της ρωσικής εισβολής στη χώρα.

Δεκάδες νεκροί στο Ντόνετσκ

Οι φιλορώσοι αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία, δήλωσαν τη Δευτέρα ότι μια ουκρανική επίθεση σκότωσε τουλάχιστον 20 ανθρώπους και τραυμάτισε εννέα, στο κέντρο αυτής της μεγάλης βιομηχανικής πόλης.

Στον λογαριασμό της στο Telegram, η διοίκηση του Ντόνετσκ δημοσίευσε φωτογραφίες που δείχνουν πολλά πτώματα να βρίσκονται σε έναν δρόμο, μετέδωσε η Figaro.

Βαριές απώλειες στη Μαριούπολη

Περισσότεροι από 2.500 κάτοικοι έχουν σκοτωθεί από τις 24 Φεβρουαρίου που ξεκίνησε η ρωσική εισβολή, ανέφερε σήμερα σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο προεδρικός σύμβουλος Ολέκσι Αρέστοβιτς.

Ο ίδιος είπε ότι επικαλείται στοιχεία από τις δημοτικές αρχές της Μαριούπολης και κατηγόρησε τις ρωσικές δυνάμεις ότι χθες Κυριακή εμπόδισαν την ανθρωπιστική βοήθεια να φθάσει στην περικυκλωμένη πόλη.

Η Ρωσία ισχυρίζεται ότι δεν στοχοποιεί αμάχους.

Τετ α τετ Ερντογάν – Σολτς

 τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν θα έχει σήμερα συνομιλίες στην Αγκυρα για τον πόλεμο στην Ουκρανία με τον γερμανό καγκελάριο Ολαφ Σολτς, ανακοίνωσε η τουρκική προεδρία καθώς οι δύο χώρες ασκούν πιέσεις για την επίτευξη εκεχειρίας 19 ημέρες μετά τη ρωσική εισβολή.

Οι Κινέζοι για τη στρατιωτική βοήθεια στη Ρωσία

Ένας εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών είπε ότι οι ισχυρισμοί αμερικανών αξιωματούχων ότι η Ρωσία ζήτησε από το Πεκίνο στρατιωτικό εξοπλισμό για την εκστρατεία της στην Ουκρανία ήταν «παραπληροφόρηση» από τις ΗΠΑ.

Τα σχόλια έγιναν κατά τη διάρκεια μιας τακτικής ενημέρωσης του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών στο Πεκίνο, ανέφερε το Reuters.

Πηγή: efsyn.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Ιδιωτικοποιούν το νερό / Γιατί κάνουν μόνο μπίζνες και βόλεμα συμφερόντων που υπηρετούν

Πώς έχει γίνει μέχρι τώρα η ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του...

Από το Βιετνάμ τότε, στη Γάζα σήμερα – Η ιστορία επαναλαμβάνεται στα πανεπιστήμια της Αμερικής;

*Του Κωνσταντίνου Βενιζέλου - Καθώς οι φοιτητές στα Αμερικάνικα πανεπιστήμια...

Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτος στις ευρωεκλογές – Θέλω δύο τετραετίες για μεταρρυθμίσεις

«Ο Ευάγγελος Αποστολάκης θα είναι ο επόμενος υπουργός Αμυνας»,...
Διαφήμιση