Νίκος Παππάς: Προσβολή των θεσμών η προσπάθεια συγκάλυψης του Πόθεν Έσχες του Μητσοτάκη (Ηχητικό)

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

«Μια λεπτή γραμμή κόκκινη γραμμή ενώνει το σύστημα διαπλοκής στη χώρα. Από τη λίστα Λαγκάρντ, έως το σκάνδαλο Novartis».

«Πρόκειται περί μιας εκκωφαντικής προσπάθειας συγκάλυψης και προσβολής των θεσμών. Από την πρώτη στιγμή ο κ. Μητσοτάκης θα έπρεπε να έχει ξεκαθαρίσει μόνος του τα πράγματα. Ούτε στο τελευταίο Πόθεν Έσχες δεν έχει δηλωθεί η εταιρία. Αυτό σημαίνει ότι συνεχίζει να παρανομεί ο πρωθυπουργός. Περιμένουμε τώρα η επιτροπή ελέγχου περιουσιακής κατάστασης να πράξει τα δέοντα, να γίνει ο έλεγχος» επισήμανε μιλώντας Στο Κόκκινο ο Νίκος Παππάς, ο βουλευτής και τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Στον Γιώργο Τραπεζιώτη ο κ. Παππάς επισήμανε πως «υπάρχει ζήτημα διπλής παρανομίας. Από τη μια η ψευδής δήλωση Πόθεν Έσχες αυτή καθαυτή, κι από την άλλη η παράβαση του νόμου του 2016 που προέβλεπε για τα πολιτικά πρόσωπα ότι δεν μπορούν να κατέχουν εταιρίες στο εξωτερικό. Μια ρύθμιση αυστηρή μεν, αλλά μια ρύθμιση που εκ των υστέρων δείχνει πως μπορεί να συμβάλει στη διαφάνεια της περιουσιακής κατάστασης του πολιτικού προσωπικού. Και το βάρος βέβαια δεν πρέπει να πέφτει στο «Έσχες», αλλά στο «Πόθεν». Στο πώς δηλαδή κάποιος απέκτησε τα περιουσιακά του στοιχεία».

Ο κ. Παππάς τόνισε επίσης πως «αν αναδρομικά σκεφτεί κανείς τα γεγονότα θα δει πως υπάρχει μια 10ετής σύγκρουση με ένα καθεστώς απόκρυψης πλούτου και φοροδιαφυγής: από τη λίστα Λαγκάρντ ως τη Novartis, συνδέονται με μια λεπτή κόκκινη γραμμή. Έχουμε τη σύγκρουση ανάμεσα σε μια παράταξη που οικοδομεί, υπηρετεί, ενσωματώνει τέτοια φαινόμενα και μιας άλλης που παλεύει για διαφάνεια».

Πηγή: Ρ/Σ ”Στο Κόκκινο 105,5”

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Ιδιωτικοποιούν το νερό / Γιατί κάνουν μόνο μπίζνες και βόλεμα συμφερόντων που υπηρετούν

Πώς έχει γίνει μέχρι τώρα η ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του...

Από το Βιετνάμ τότε, στη Γάζα σήμερα – Η ιστορία επαναλαμβάνεται στα πανεπιστήμια της Αμερικής;

*Του Κωνσταντίνου Βενιζέλου - Καθώς οι φοιτητές στα Αμερικάνικα πανεπιστήμια...

Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτος στις ευρωεκλογές – Θέλω δύο τετραετίες για μεταρρυθμίσεις

«Ο Ευάγγελος Αποστολάκης θα είναι ο επόμενος υπουργός Αμυνας»,...
Διαφήμιση