Μεγάλη φωτιά στο Βαρνάβα Αττικής: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Διαστάσεις λαμβάνει λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή η φωτιά στον Βαρνάβα Αττικής.

Η φωτιά ξέσπασε περίπου στις 11 το πρωί σε δασική έκταση κοντά στον οικισμό ο οποίος για την ώρα δεν απειλείται.

Ωστόσο, υπάρχει κίνδυνος για διάσπαρτες αγροικίες κοντά στο δάσος οι κάτοικοι των οποίων έχουν ενημερωθεί προκειμένου να τις εγκαταλείψουν.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Μαραθώνα Στέργιο Τσίρκα που μίλησε στην ΕΡΤ η φωτιά βρίσκεται σε δύσβατο σημείο και είναι δύσκολη η επέμβαση των επίγειων δυνάμεων με αποτέλεσμα το βάρος να δίνεται στα εναέρια μέσα.

Στο σημείο επιχειρούν συνολικά 67 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 16 οχήματα, το Μηχανοκίνητο τμήμα της Πυροσβεστικής, ενώ από αέρος ρίψεις νερού επιχειρούν 4 ελικόπτερα και 7 αεροσκάφη μεταξύ των οποίων και το ρωσικό Beriev-200.

Λόγω της πυρκαγιάς στην δασική έκταση στον Βαρνάβα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Μαραθώνα – Καπανδριτίου, από το ύψος της οδού Αθηνών στην Ρήγα Φεραίου (Λεωφόρο Βαρνάβα), από την οδό Μιλτιάδη Μαντά, ρεύμα προς Βαρνάβα, στην οδό 25ης Μαρτίου και Νήσου Σερίφου, ρεύμα προς Βαρνάβα και στην Ανωνυμη Οδό από το ύψος του χωριού Βόθωνα, ρεύμα προς Γραμματικό.

Επίσης τέσσερις ταυτόχρονες εστίες πυρκαγιάς είναι σε εξέλιξη στην ευρύτερη περιοχή της Ελευσίνας και του Ασπροπύργου, όλες σε ξερά χόρτα, με αποτέλεσμα οι πυροσβεστικές δυνάμεις να είναι σε συνεχή κίνηση προκειμένου να εμποδίσουν την εξάπλωση τους.

Στην Δυτική Αττική, εκτός από το Πάτημα της Ελευσίνας, πυρκαγιές είναι σε εξέλιξη στον δρόμο για Δερβενοχώρια στην περιοχή της Μαγούλας, στην Λεωφόρο ΝΑΤΟ και Τροίας στον Ασπρόπυργο και στην περιοχή Ρουπάκι, επίσης στον Ασπρόπυργο.

Σέ όλες αυτές τις πυρκαγιές στην Ελευσίνα και στον Ασπρόπυργο, επιχειρούν συνολικά 56 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το ΜΕΤΠΕ, ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη, με την συνδρομή υδροφόρων ΟΤΑ.

Πληροφορίες από news247.gr & ieidiseis.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Αποκλεισμός των “Σπαρτιατών” με ένα σκεπτικό που οδηγεί σε μεγάλες περιπέτειες

Καλώς αποκλείστηκαν οι “Σπαρτιάτες” από τη συμμετοχή στις ευρωεκλογές;...

Αλέξης στο Βερολίνο, Αλέξης στην Κωνσταντινούπολη, Αλέξης και στα… Βαλκάνια, που καίνε

*Γράφει ο Βασίλης Σκουρής - Σε κορυφαίο πολιτικό γεγονός...

Τέμπη: Εντολή εισαγγελέα να αποκαλυφθούν ποιοί ξεμπάζωσαν και κατέστρεψαν αποδεικτικό υλικό

*Της Ελένης Καρανικόλα Κοντορούση - Δεκαπέντε μήνες μετά το...
Διαφήμιση