Κουτσούμπας για τους Αζόφ στη Βουλή: “Η εικόνα αυτού του αίσχους θα σας συνοδεύει για πάντα”

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Με σκληρό τρόπο στηλίτευσε τα όσα διαδραματιστήκαν στην αίθουσα της Ολομέλειας την περασμένη εβδομάδα με την ομιλία Ζελένσκι και το βίντεο με τους ναζιστές στρατιώτες του Τάγματος Αζόφ ο Δημήτρης Κουτσούμπας κατά την διάρκεια της ομιλίας του για το νομοσχέδιο Χατζηδάκη για τον ΟΑΕΔ.

«Πριν λίγες μέρες εδώ αυτήν την αίθουσα έγιναν τα «επίσημα» αποκαλυπτήρια της κυβέρνησης Ζελένσκι, ή πιο σωστά ότι ο Ζελένσκι και το ναζιστικό τάγμα του Αζόφ «πάνε χέρι-χέρι». Και όπως συνήθως συμβαίνει σε παρόμοιες εκδηλώσεις, τα αποκαλυπτήρια συνοδεύονται με χειροκροτήματα. Αυτό ακριβώς κάνατε κύριοι της κυβέρνησης της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ. Χειροκροτούσατε την αντιδραστική κυβέρνηση Ζελένσκι και τους ναζί του Αζόφ. Ο,τι και να πείτε, ό,τι και να κάνετε η εικόνα αυτού του αίσχους, θα σας συνοδεύει για πάντα» είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Και πρόσθεσε: «Το ίδιο ισχύει και για όσους αποχώρησαν, αφού πρώτα με την παρουσία τους, αλλά και τη στάση τους όλες τις προηγούμενες μέρες, νομιμοποίησαν αυτή τη διαδικασία ξεπλύματος του Ζελένσκι και μαζί αυτόν των ναζιστών συνεταίρων του».
Ο Γ.Γ. του ΚΚΕ τόνισε πως «είμαστε περήφανοι γιατί τα έδρανα του ΚΚΕ ήταν άδεια, όταν μιλούσε ο Ζελένσκι και οι ναζί του Αζόφ. Είμαστε περήφανοι γιατί οι βουλευτές του ΚΚΕ δεν χειροκρότησαν μια κυβέρνηση που ευθύνεται και αυτή, μαζί με τη Ρωσία, για το δράμα που ζει ο λαός της Ουκρανίας. Δεν πρόκειται ούτε για ατόπημα, ούτε απλά για φιάσκο της κυβέρνησης. Πρόκειται για τη συνειδητή πολιτική επιλογή όλων σας, μόνο και μόνο γιατί αυτήν την αντιδραστική κυβέρνηση Ζελένσκι στηρίζει το ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, με το οποίο έχετε όλοι σας στοιχηθεί.

«Σας βολεύει να τα ρίχνετε όλα στον πόλεμο»

Αναφερόμενος στην ακρίβεια ο Δημήτρης Κουτσούμπας σημείωσε πως οι αυξήσεις στην Ενέργεια, στα βασικά είδη κατανάλωσης δεν ξεκίνησαν με τη ρώσικη εισβολή στην Ουκρανία. Είχαν ξεκινήσει πολύ πριν. «Η ακρίβεια σχετίζεται με τη σημερινή δημοσιονομική πολιτική που έχει ανάγκη το κεφάλαιο και στην Ελλάδα και στην υπόλοιπη Ευρώπη για να ανακάμψει και να επανέλθει σε κερδοφορία» είπε ο Γ.Γ. του ΚΚΕ.

«Σας βολεύει, κύριοι της κυβέρνησης, να τα ρίχνετε όλα στον πόλεμο, όμως ο πόλεμος απλά επιδείνωσε μια ήδη αρνητική κατάσταση. Γιατί αν οι τιμές στο ρεύμα και τα καύσιμα έχουν πάρει την ανηφόρα, είναι γιατί όλοι σας είχατε για ευαγγέλιο την πολιτική απελευθέρωσης της Ενέργειας, με την “πράσινη μετάβαση”, την απολιγνιτοποίηση, την απαξίωση των εγχώριων πηγών Ενέργειας, προς όφελος των κερδών μόνο των μεγάλων ενεργειακών ομίλων. Μπορεί τώρα ο ένας να ρίχνει στον άλλο τις ευθύνες, όλοι σας όμως αφήνετε στο απυρόβλητο την κοινή σας πολιτική» πρόσθεσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Μιλώντας για το νομοσχέδιο για τον ΟΑΕΔ ο Δημήτρης Κουτσούμπας ανέφερε πως «η σημερινή οικονομία αντέχει ζεστό χρήμα για τις μεγάλες επιχειρήσεις, αλλά όχι μέτρα για την προστασία των ανέργων. Μάλιστα, αντί να πάρετε μέτρα για την ενίσχυση του εισοδήματος των εργαζομένων και των συνταξιούχων ενάντια στην ακρίβεια, φέρνετε μέσα στη νύχτα τροπολογία που υπονομεύει και άλλο τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα των εργαζομένων».

Ενώ σε άλλο σημείο της τοποθέτησης του ο Δημήτρης Κουτσούμπας σημείωσε πως «διαβάζουμε πως το νομοσχέδιό σας για τον ΟΑΕΔ έχει τίτλο “δουλειές ξανά”. Θα μπορούσατε κάλλιστα να το βαφτίσετε “χρυσές δουλειές ξανά για κάποιους επιχειρηματίες με τα χρήματα των εργαζομένων”. Γιατί τέτοιο είναι το νομοσχέδιο σας, που δίνει τη χαριστική βολή στον Οργανισμό».

Όπως εξήγησε ο Γ.Γ. του ΚΚΕ «παίρνετε τις εισφορές των εργαζομένων, χρήματα που παρακρατούνται για να προστατευθούν οι άνεργοι, για να υπάρχουν υποτυπώδεις κοινωνικές παροχές σε όλους τους εργαζόμενους και τις δίνετε πεσκέσι στους επιχειρηματικούς ομίλους για να χρηματοδοτείται η ολιγόμηνη, ελαστική και κακοπληρωμένη εργασία».

*Ρεπορτάζ του Μιχάλη Χαριάτη στο ieidiseis.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Ιδιωτικοποίηση του νερού / Γιατί κάνουν μπίζνες και βόλεμα συμφερόντων που υπηρετούν

Πώς έχει γίνει μέχρι τώρα η ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του...

Από το Βιετνάμ τότε, στη Γάζα σήμερα – Η ιστορία επαναλαμβάνεται στα πανεπιστήμια της Αμερικής;

*Του Κωνσταντίνου Βενιζέλου - Καθώς οι φοιτητές στα Αμερικάνικα πανεπιστήμια...

Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτος στις ευρωεκλογές – Θέλω δύο τετραετίες για μεταρρυθμίσεις

«Ο Ευάγγελος Αποστολάκης θα είναι ο επόμενος υπουργός Αμυνας»,...
Διαφήμιση