Η Μόσχα ανακοίνωσε ότι ελέγχει πλήρως το λιμάνι της Μαριούπολης

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Πυκνές εξελίξεις στο πολεμικό πεδίο με τις ρωσικές δυνάμεις να υποστηρίζουν ότι βρίσκονται ένα βήμα πριν την οριστική νίκη στη Μαριούπολη, ενώ πέπλο μυστηρίου καλύπτει την τύχη της 36ης ουκρανικής ταξιαρχίας πεζοναυτών.

Το βράδυ της Τετάρτης το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι ένοπλες δυνάμεις έχουν πάρει υπό τον έλεγχό τους το λιμάνι της στρατηγικής σημασίας πόλης, για να προσθέσει πως όσα ουκρανικά στρατεύματα, αλλά και μαχητές του τάγματος Αζόφ έχουν παραμείνει στην πόλη, είναι περικυκλωμένα.

Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου, στρατηγός Ιγκόρ Κονασένκοφ δήλωσε «στην πόλη της Μαριούπολης, το εμπορικό λιμάνι έχει απελευθερωθεί πλήρως από τους μαχητές της ναζιστικής οργάνωσης Αζόφ. Όλοι οι όμηροι που είχαν οι ναζιστές σε πλοία, ανάμεσά τους και ξένοι υπήκοοι, έχουν πλέον απελευθερωθεί. Οι εναπομείνασες ουκρανικές δυνάμεις και μαχητές του Αζόφ που παραμένουν στην πόλη έχουν μπλοκαριστεί, έχουν περικυκλωθεί και δεν υπάρχει δρόμος διαφυγής».

Το Κίεβο δεν έχει τοποθετηθεί επισήμως για τις νεώτερες εξελίξεις στη Μαριούπολη, ωστόσο, νωρίτερα σήμερα, είχε διαψεύσει τις ρωσικές πληροφορίες που ανέφεραν ότι περισσότεροι από 1.000 Ουκρανοί στρατιωτικοί παραδόθηκαν στις ρωσικές δυνάμεις.

Ειδικότερα ο επικεφαλής του προεδρικού γραφείου, Ολεξέι Αρεστόβιτς, επιχείρησε να διαψεύσει τις ρωσικές αναφορές, ανακοινώνοντας ότι τα τμήματα της 36ης ταξιαρχίας πεζοναυτών έσπασαν τον κλοιό και ενώθηκαν με το τάγμα «Αζόφ».

«Στην Μαριούπολη τμήματα της 36ης ταξιαρχίας πεζοναυτών, έπειτα από έναν δύσκολο και πολύ ριψοκίνδυνο ελιγμό, έσπασαν τον κλοιό και ενώθηκαν με το τάγμα Άζοφ, το οποίο με τρόπο επαγγελματικό υποστήριξε την επιχείρηση. Οι υπερασπιστές της πόλης είναι τώρα πλέον μαζί, ενίσχυσαν σημαντικά την περιοχή άμυνάς τους. Γενικά το σύστημα άμυνας της πόλης αναβαθμίσθηκε και ενισχύθηκε. Αυτό λοιπόν συμβαίνει όταν οι αξιωματικοί δεν τα χάνουν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πάντως, το βρετανικό SkyNews αναφέρει σε ρεπορτάζ του ότι οι ρωσικές ανακοινώσεις είναι «απόλυτα πιστευτές» και επισημαίνει ότι η οριστική πτώση της Μαριούπολης είναι θέμα ωρών και όχι ημερών.

Πηγή: efsyn.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

INKA: Το Πάσχα του 2024 θα είναι ακριβότερο τουλάχιστον κατά 6% σε σχέση με πέρυσι

Το Πάσχα του 2024 θα κοστίσει 355,88. Δηλαδή το Πάσχα του...

Ανδρουλάκης: Προεκλογική εκστρατεία με θέματα ασφάλεια, ακρίβεια, υγεία και… debate

*Της Μαριτίνας Ζαφειριάδου - Προεκλογική εκστρατεία με ατζέντα εθνικών...

Μεγάλη φωτιά κοντά στον ναύσταθμο της Σούδας, εκκενώθηκε ο οικισμός 

Μεγάλη πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη σε δασική περιοχή κοντά στον ναύσταθμο της...

Έκθεση «βόμβα» για την κυβέρνηση Μητσοτάκη από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Σοβαρές υποθέσεις παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων και όχι μόνο διαπιστώνει...
Διαφήμιση