Θρασύτατη δήλωση Πέτσα για ακρίβεια: «Να αγοράζετε λίγα στο σούπερ μάρκετ για να αντιμετωπίσετε την ακρίβεια»

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Η κυβέρνηση προτρέπει τους πολίτες να μην προβαίνουν σε αγορές ακόμα και των απολύτως απαραίτητων στο σούπερ μάρκετ για να αντιμετωπίσουν την ακρίβεια που η ίδια προκάλεσε με τις εξωφρενικές και εξοντωτικές για την οικονομία, αποφάσεις της, ειδικά στην ενέργεια (κλείσιμο εργοστασίων με λιγνίτη, πώληση αντί 800 εκατ. της πλειοψηφίας στην ΔΕΗ, εχθρική στάση απέναντι στην Ρωσία κλπ.).

Και τώρα επιχειρεί να τα φορτώσει όλα στον πόλεμο στην Ουκρανία, λες και δεν είχαν εκτοξευθεί οι τιμές πριν από τις 24 Φεβρουαρίου.

Μετά το… «να κάνουμε τον σταυρό μας» του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη και το «θα φύγει ο χειμώνας και δεν θα χρειαζόμαστε πετρέλαιο» του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ήρθε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας για να τριτώσει το κακό.

«Πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι και να κάνουμε έναν καλό σχεδιασμό όλοι μας», πρότεινε ο Σ.Πέτσας για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

«Άρα να κρατάμε μικρό καλάθι, να λέμε συνεχώς στα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις ότι θα πρέπει όλοι μαζί να ξεπεράσουμε την κρίση, εμείς από πλευράς μας σας στηρίζουμε με μειώσεις φόρων λελογισμένα, με αυξήσεις του διαθέσιμου εισοδήματος, πάλι λελογισμένα, αλλά κι εκείνοι θα πρέπει να ξέρουν ότι αυτή η κατάσταση δεν ήρθε για να φύγει σε έναν μήνα και θα συνεχίσει για αρκετούς μήνες, δυστυχώς», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός της κυβέρνησης Κ.Μητσοτάκη.

Στην επισήμανση των δημοσιογράφων ότι τελικά οι πολίτες είναι εκείνοι που θα κρατούν μικρό καλάθι στο σούπερ μάρκετ ή ακόμη και καθόλου, ο Στέλιος Πέτσας απάντησε:

«Νομίζω ότι θα πρέπει να κάνουμε έναν καλό σχεδιασμό όλοι μας για το επόμενο χρονικό διάστημα, χωρίς υπερβολές φυσικά, αλλά να καταλαβαίνουμε ότι ένας πόλεμος έχει πάρα πολλές δυσκολίες. Πρέπει πραγματικά αυτό να το έχουμε πάντα στο μυαλό μας».

Δείτε την συγκεκριμένη δήλωση μετά το 9′:50”

Πηγή: pronews.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Μαρία Καρυστιανού στο Ευρωκοινοβούλιο για το έγκλημα των Τεμπών: “Είμαστε βέβαιοι για τη συγκάλυψη”

«Άνθρωποι απλοί, καλοπροαίρετοι και νομοταγείς δεν αντέχουμε τη νομιμοποίηση...

Από τη Λιβύη ως το Ισραήλ, η Ελλάδα ποντάρει σε ένα κουτσό άλογο

*Του Αλέξανδρου Γούλα - Η Ελλάς ανήκει εις την...

Τέσσερα ερωτήματα του ΣΥΡΙΖΑ στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Για «αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από τις εγκληματικές ευθύνες...
Διαφήμιση