Θεσσαλονίκη: Βρέθηκε το δρεπάνι της δολοφονικής επίθεσης με θύμα τον 19χρονο

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Λίγα μέτρα μακριά από το σημείο του εγκλήματος εντόπισαν σήμερα οι αστυνομικές αρχές το δρεπάνι της δολοφονικής επίθεσης με θύμα ένα 19χρονο στη Θεσσαλονίκη, ενώ ήδη έχει συλληφθεί ένα άτομο απ΄ τα 15 που προσήχθησαν αρχικά. Αργά το βράδυ η αστυνομία προχώρησε σε άλλες τρεις προσαγωγές υπόπτων.

Οι προσαχθέντες βρίσκονται στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης όπου εξετάζονται από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και ερευνάται η εμπλοκή τους στην αιματηρή επίθεση.

Τη φονική οπαδική επίθεση στην περιοχή Χαριλάου φαίνεται πως δέχθηκαν πέντε άτομα. Εκτός απ’ τον 19χρονο που έχασε τη ζωή του, άλλοι δύο νεαροί, 19 και 20 ετών, τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν, εκτός κινδύνου, στο νοσοκομείο «Παπανικολάου

Στην παρέα τους, σύμφωνα με ενημέρωση από την αστυνομία, βρίσκονταν άλλοι δύο νεαροί που κινούνταν κι αυτοί πεζοί επί της οδού Θεοδ. Γαζή, κοντά στο γήπεδο «Κλ. Βικελίδης» του Άρη, αλλά φαίνεται πως πρόλαβαν να ξεφύγουν.

Η ιατροδικαστική εξέταση

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση ο 19χρονος φαίνεται να κατέληξε από ακατάσχετη αιμορραγία λόγω του τραυματισμού που δέχθηκε στη μηριαία αρτηρία, ενώ έφερε και βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Η ιατροδικαστής του ΑΠΘ, Λήδα Κοβάτση, που έκανε τη νεκροψία νεκροτομή, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι εντόπισε τραύματα στα κάτω άκρα και κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Πρόκειται για δύο τραύματα στον αριστερό κι ένα στον δεξί μηρό, τα οποία προκλήθηκαν από «νύσσον και τέμνον όργανο» και είχαν ως αποτέλεσμα ο άτυχος νέος να χάσει μεγάλη ποσότητα αίματος.

Τα παραπάνω τραύματα σε συνδυασμό με τις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις επέφεραν τον θάνατό του, επισήμανε η ιατροδικαστής.

Έρευνα για τους δράστες

Πληροφορίες που μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρουν ότι οι δράστες της επίθεσης επέβαιναν σε δύο αυτοκίνητα και αφού πλησίασαν την παρέα των πέντε νεαρών τούς ρώτησαν για τις οπαδικές τους προτιμήσεις. 

Αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης ανέλαβαν τις έρευνες, λαμβάνοντας καταθέσεις από περίοικους της περιοχής, ενώ εξετάζουν υλικό από κάμερες ασφαλείας παρακείμενων καταστημάτων. Μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες θα καταθέσουν και οι δυο τραυματίες.

Όπως αναφέρει το voria.gr, μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, γυναίκα μάρτυρας άκουσε φασαρία καθώς και ένα άτομο να φωνάζει «σας παρακαλώ, μην με χτυπάτε άλλο». Σύμφωνα με το Thesstoday.gr, άλλη κάτοικος της περιοχής είπε: «Άκουσα φασαρία και φοβήθηκα. Γι’ αυτό δε βγήκα έξω. Άκουσα παιδιά να φωνάζουν. Άκουσα κραυγές».

Την εκπροσώπηση της οικογένειας του 19χρονου που δολοφονήθηκε Θεσσαλονίκη αναλαμβάνει ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας.

Οι αντιδράσεις κομμάτων και της ΠΑΕ Άρης

►Την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων, χωρίς άλλες «εκπτώσεις» και «συμψηφισμούς», ζητάει με μακροσκελή ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ Άρης, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του άτυχου 19χρονου. 

Η ποδοσφαιρική ομάδα της Θεσσαλονίκης απορρίπτει τους ισχυρισμούς περί «οπαδικής συμπλοκής» και κάνει λόγο για «ξεκάθαρη δολοφονική επίθεση. Ως εδώ και μη παρέκει. Δεν πάει άλλο. Ήρθε η ώρα που η Ελληνική Αστυνομία, μαζί με την Ελληνική Δικαιοσύνη, πρέπει να βάλουν ένα τέλος σ’ αυτόν τον κύκλο αίματος. Φτάσαμε στο σημείο “μηδέν”.

Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ περιμένει από την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης να εντοπίσει και να συλλάβει τους δράστες της χθεσινής δολοφονικής ενέργειας».

► «Πάγια αποστρέφονται κάθε μορφή βίας», αναφέρουν στη συλλυπητήρια ανακοίνωσή τους οι σύλλογοι (ΠΑΕ, ΚΑΕ, ΑΣ) του ΠΑΟΚ και προσθέτουν: «Η κοινωνία, η πόλη μας και η χώρα δεν μπορούν να ανεχθούν θανάτους νέων ανθρώπων με πρόσχημα τις οπαδικές προτιμήσεις».

► Τη σύλληψη και παραδειγματική τιμωρία των δολοφόνων του 19χρονου στη Θεσσαλονίκη, ζητά ο Λευτέρης Αυγενάκης, με τον υφυπουργό Αθλητισμού να υπογραμμίζει σε ανάρτησή του στο Twitter: «Καμία ανοχή, καμία πράξη βίας ατιμώρητη: σύλληψη, δίκη, τιμωρία! Ο αθλητισμός είναι ζωή, όχι αρένα εγκληματιών».

► «Η βία δεν έχει χώρο στον αθλητισμό. Η βία δεν έχει χώρο πουθενά. Τίποτα μα τίποτα δεν δικαιολογεί εγκληματικές συμπεριφορές», τονίζει ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, σε δήλωσή του και εκφράζει τη βεβαιότητα «ότι θα βρεθούν, άμεσα, οι άθλιοι δολοφόνοι και θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη».

► «Οι 4.500, κατ’ εξαίρεση, ρουσφετολογικές προσλήψεις και η υπερστελέχωση των διευθύνσεων της “τάξης” δεν καθιστούν την ΕΛ.ΑΣ. ικανή να αποτρέψει τέτοια τραγικά επεισόδια οπαδικής βίας»,  υπογραμμίζουν ο τομεάρχης και ο αναπληρωτής τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χρήστος Σπίρτζης και Διονύσης Καλαματιανός και σημειώνουν ότι «η ανικανότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη επέτρεψε τις τελευταίες ημέρες την ανεξέλεγκτη δράση χούλιγκανς και στην Αττική».

► «Μορφή οργανωμένου εγκλήματος» έχει λάβει η οπαδική βία, επισημαίνει το Κίνημα Αλλαγής και καλεί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να «αναβαθμίσει τον σχεδιασμό του και να βελτιώσει άμεσα την αποτελεσματικότητά του για την πρόληψη και καταστολή αυτού του βάναυσου εγκληματικού φαινομένου. Καμία ολιγωρία δεν είναι ανεκτή».

► Για «εγκληματική δράση διάφορων συμμοριών στη Θεσσαλονίκη κι αλλού, που οξύνεται το τελευταίο διάστημα, στρεφόμενη και εναντίον της αγωνιστικής δράσης του λαού και της νεολαίας» κάνει λόγο το ΚΚΕ  τονίζοντας ότι «η αποκάλυψη και παραδειγματική τιμωρία των ενόχων είναι το ελάχιστο κι αυτονόητο που πρέπει να γίνει».

Πηγή: efsyn.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

ΗΠΑ: Από το Βιετνάμ τότε, στη Γάζα σήμερα – Η ιστορία επαναλαμβάνεται στα πανεπιστήμια;

*Του Κωνσταντίνου Βενιζέλου - Καθώς οι φοιτητές στα Αμερικάνικα πανεπιστήμια...

Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτος στις ευρωεκλογές – Θέλω δύο τετραετίες για μεταρρυθμίσεις

«Ο Ευάγγελος Αποστολάκης θα είναι ο επόμενος υπουργός Αμυνας»,...

Τροχαίο στη Βουλή: 3 χρόνια με αναστολή στον αστυνομικό για τον θάνατο του Ιάσονα

Την ενοχή του αστυνομικού για ανθρωποκτονία από αμέλεια αποφάσισε...
Διαφήμιση