ΣΥΡΙΖΑ για Άδωνι: Τρεις σημαντικές παραδοχές του εισαγγελέα και η σελίδα που «παράπεσε»

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Σοβαρά ερωτήματα για την αρχειοθέτηση της υπόθεσης Novartis όσον αφορά τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδ. Γεωργιάδη, θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, επισημαίνοντας τρεις παραδοχές του εισαγγελέα εφετών που χειρίστηκε την υπόθεση και παρ’ όλα αυτά την αρχειοθέτησε. Επίσης, καλεί τον Άδ. Γεωργιάδη να καταθέσει «μία σελίδα που παράπεσε». Μήπως είναι η σελίδα που περιλαμβάνει την άποψη της μειοψηφίας; 

Στην ανακοίνωσή του, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι βουλευτές του οποίου είχαν ζητήσει να δοθούν στη δημοσιότητα οι αποφάσεις αρχειοθέτησης τόσο για τον Άδ. Γεωργιάδη όσο και για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, σημειώνει ότι «σε μια πρώτη ανάγνωση της πράξης αρχειοθέτησης της υπόθεσης Novartis για τον κ. Γεωργιάδη, την οποία τμηματικά αναγκάζεται να καταθέσει στη Βουλή, ο αρμόδιος εισαγγελέας εφετών προχωρά σε τρεις σημαντικές παραδοχές».

Και τις αναλύει μία-μία:

1) Παραδέχεται ότι, πράγματι τα φάρμακα της Novartis υπερτιμολογήθηκαν σε σχέση με τις τιμές της Ε.Ε. και η εταιρεία αύξησε σημαντικά τα κέρδη της.

Την αρχειοθέτησε όμως καθώς η σχετική υπουργική απόφαση δεν υπογράφηκε από τον κ. Γεωργιάδη αλλά από τον υφυπουργό του, τον κ. Μπέζα.

2) Παραδέχεται ότι, πράγματι στην εταιρεία Novartis επί υπουργίας Γεωργιάδη το ποσό που καταβλήθηκε είναι μεγαλύτερο από το ποσό που δόθηκε στις υπόλοιπες φαρμακευτικές εταιρείες.

Την αρχειοθέτησε όμως γιατί το ποσοστό κάλυψης του συνολικής οφειλής του ΕΟΠΥΥ προς την εταιρεία δεν ήταν 100%!!!

3) Παραδέχεται ότι, πράγματι προέκυψαν αρκετές αδιευκρίνιστες πιστώσεις και καταθέσεις σε μετρητά σε τραπεζικούς λογαριασμούς του κ. Γεωργιάδη, συγγενών και συνέταιρων.

Την αρχειοθέτησε όμως καθώς εκτίμησε ότι συνιστούν πιθανώς φορολογικές παραβάσεις, δηλαδή φοροδιαφυγή του υπουργού, τις οποίες δεν μπόρεσε να συνδέσει με τη δικογραφία Novartis.

Και καταλήγει: «Και ζήσαμε εμείς καλά και η Novartis καλύτερα».

Ωστόσο προσθέτει με νόημα:

«Αναμένουμε από τον κ. Γεωργιάδη ότι ως υπουργός της Ελληνικής Δημοκρατίας θα σεβαστεί το Κοινοβούλιο και θα καταθέσει στα πρακτικά ολοκληρωμένη την πράξη αρχειοθέτησης μαζί με την σελίδα που του “παράπεσε”».

Πρέπει να σημειωθεί ότι η δημοσιοποίηση της Πράξης Αρχειοθέτησης προκάλεσε την οργή του πρώην υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, ο οποίος, μετά την πρωινή ένταση στη Βουλή και την παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας, επανήλθε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με την οποία καταγγέλλει ελλιπή αιτιολόγηση για την παύση της δίωξης σε βάρος του υπουργού Ανάπτυξης. Μάλιστα, χαρακτηρίζει τη διάταξη αρχειοθέτησης «μαύρο μνημείο για τη Δικαιοσύνη».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καλεί «τα ΜΜΕ να δημοσιεύσουν το πόρισμα για να δει ο ελληνικός λαός πώς πάνε να κουκουλώσουν την υπόθεση που με τις ίδιες ή σχεδόν ίδιες μαρτυρίες, η Novartis ήρθε σε συμβιβασμό με την Αμερικανική Δικαιοσύνη και πλήρωσε 347 εκατ. ευρώ στο αμερικανικό δημόσιο “επειδή κυβερνητικοί αξιωματούχοι στην Ελλάδα δωροδοκήθηκαν και χειραγώγησαν τις τιμές των φαρμάκων της”!».

Πηγή: efsyn.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη φέρνει εξαήμερη εργασία από την 1η Ιουλίου

*Του Ανδρέα Πετρόπουλου - Την ώρα που σε αρκετά...

Τα μυστικά των δημοσκοπήσεων – Τι πρέπει να γνωρίζετε

*Γράφει ο Βασίλης Σκουρής - Πού θα κυμανθεί το...

Ο Μητσοτάκης αγοράζει ακριβότερα τα F-35 που είναι και αχρείαστα – Περίεργη η σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μας αγοράζει τα ακριβότερα κι...

Κασσελάκης: “Αυτός είναι ο δικός σας ΣΥΡΙΖΑ” – Οι 42 υποψήφιοι του ευρωψηφοδελτίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσίασε χθές τους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ για τις...
Διαφήμιση