Η κυβίστηση Μητσοτάκη για τις εκκλησίες που δεν είναι κομμωτήρια

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Έχουν περάσει, μόλις, δυο εβδομάδες από την σφοδρή επίθεση με χαμηλού επιπέδου επιχειρήματα που εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τα λιβανιστήρια του, στον Αλέξη Τσίπρα.

Ήταν τότε που τον κατηγορούσαν με φτηνές δηλώσεις για την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ οι πιστοί να μπαίνουν στις εκκλησίες με rapid test.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο Mega, είχε κουνήσει το δάχτυλο στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι δεν μπορεί να έχει άποψη για τις εκκλησίες, αφού δεν μπορεί να καταλάβει τι συμβαίνει στους ναούς, μια και δεν έχει αισθανθεί ποτέ την ανάγκη να ανάψει ένα κερί.

«Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι οι εκκλησίες είναι ανοιχτοί χώροι λατρείας. Ίσως ο κ. Τσίπρας δεν έχει αισθανθεί ποτέ την ανάγκη να μπει σε μια εκκλησία, να ανάψει ένα κερί. Δεν υπάρχει κάποιος στην πόρτα να τον ελέγξει αν θέλει να το κάνει» ήταν η ακριβής δήλωσή του. Αμέσως μετά τα εξαπτέρυγα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, έπαιρναν τη σκυτάλη.

Γεωργιάδης: Οι ναοί δεν είναι κομμωτήρια

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ουρλιάζοντας δήλωνε ότι οι εκκλησίες δεν είναι κομμωτήρια για να μπαίνουν οι πιστοί με rapid test.

Και ακόμα ότι είναι βλασφημία να λέμε ότι η εκκλησία και ένα εμπορικό κατάστημα και είναι το ίδιο πράγμα για τους ανεμβολίαστους.

Και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κατά του χριστιανισμού και της εκκλησίας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν έχουν πίστη και μισούν τον χριστιανισμό.

Ερωτηθείς ειδικότερα για την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, ο υπουργός Ανάπτυξης απάντησε: «Να μιλάμε και λίγο σοβαρά. Υπάρχει ποτέ ένας Έλληνας που πιστεύει – εσείς κύριε Ευαγγελάτε, δεν το ζητάω από τον Τσίπρα, γιατί θα μιλήσω με έναν σοβαρό άνθρωπο όπως είστε εσείς – υπάρχει περίπτωση κύριε Ευαγγελάτε να εισηγηθείτε μέσα από την εκπομπή σας να πάμε να βάλουμε την αστυνομία σε έναν ιερό ναό για να κάνει έλεγχο αν έχουν rapid τεστ; Φαντάζεστε την εικόνα;».

«Είναι το ίδιο πράγματα η εκκλησία με το εμπόριο; Είναι ίσο; Δεν βάζω στο ίδιο ηθικό επίπεδο τον χώρο λατρείας μιας θρησκείας με τον χώρο μίας εμπορικής δραστηριότητας. Είναι βλάσφημο να λέμε ότι είναι το ίδιο».

Σκέρτσος: Η πίστη είναι ζωτική ανάγκη όπως η τροφή

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος που δήλωνε ότι δεν έχουν επιβάλει περιορισμούς στην εκκλησία καθώς είναι ζωτική ανάγκη.

«Η εκκλησία υπάγεται στην κατηγορία που καλύπτει ζωτικές ανάγκες, η πίστη είναι μια ζωτική ανάγκη του ανθρώπου, όπως είναι και η τροφή και η νοσηλεία. Σε αυτές τις δραστηριότητες συνειδητά και συλλογικά δεν έχουμε επιβάλει υπερβολικούς περιορισμούς», ήταν η χαρακτηριστική δήλωσή του.

Η κυβίστηση του Κυριάκου Μητσοτάκη

Δύο εβδομάδες μετά στο 11ο  τηλεοπτικό «διάγγελμά» του ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωνε ότι οι ανεμβολίαστοι πιστοί θα μπαίνουν στους ναούς με αρνητικό rapid ή μοριακό τεστ και μάλιστα η Πολιτεία θα κάνει και δειγματοληπτικούς ελέγχους για να διαπιστώσει εάν εφαρμόζεται το μέτρο.

Δυο εβδομάδες μετά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναιρεί τον εαυτό του και αυτοδιαψεύδεται αφού τώρα παραδέχεται ότι και έλεγχοι μπορούν να γίνουν και είναι ορθό υγειονομικό μέτρο για την προστασία από τον κορωνοϊό η είσοδος των ανεμβολίαστων πιστών με αρνητικό τεστ. Μέτρο που σαφώς αναφέρεται και στις διαφάνειες που ανήρτησε στο λογαριασμό του στο Facebook ο Άκης Σκέρτσος.

* Πηγή: avgi.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Ιδιωτικοποιούν το νερό / Γιατί κάνουν μόνο μπίζνες και βόλεμα συμφερόντων που υπηρετούν

Πώς έχει γίνει μέχρι τώρα η ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του...

Από το Βιετνάμ τότε, στη Γάζα σήμερα – Η ιστορία επαναλαμβάνεται στα πανεπιστήμια της Αμερικής;

*Του Κωνσταντίνου Βενιζέλου - Καθώς οι φοιτητές στα Αμερικάνικα πανεπιστήμια...

Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτος στις ευρωεκλογές – Θέλω δύο τετραετίες για μεταρρυθμίσεις

«Ο Ευάγγελος Αποστολάκης θα είναι ο επόμενος υπουργός Αμυνας»,...
Διαφήμιση