Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου: “Σε εργασιακό μεσαίωνα οδηγεί κάθε νόμος της κυβέρνησης”

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει ακάθεκτη την επίθεση στους εργαζόμενους, στις εργασιακές σχέσεις και στο οκτάωρο, ενθαρρύνει την αδήλωτη εργασία και υπονομεύει τους ελέγχους του ΣΕΠΕ προς όφελος της εργοδοτικής ασυδοσίας, επισήμανε μεταξύ άλλων μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Νίκο Ξυδάκη η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, βουλευτής και τομεάρχης Eργασίας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Η κα Ξενογιαννακοπούλου αναφέρθηκε στην αντεργατική νομοθεσία της κυβέρνησης στην υπουργική απόφαση για τις αλλαγές στη διαδικασία υποβολής των εντύπων αρμοδιότητας του ΣΕΠΕ, τα οποία υλοποιούν πλήρως το γράμμα και το πνεύμα του αντεργατικού νόμου Χατζηδάκη 4808/2021.

Η συγκεκριμένη ρύθμιση είναι πλήρως απαράδεκτη, αδικαιολόγητη και πήγε ο Κωστής Χατζηδάκης να την κάνει και στη ζούλα, τόνισε η βουλευτής, και έρχεται και συμπληρώνει με αρνητικό τρόπο το συνολικό πλαίσιο που ο ίδιος πέρασε με τον νόμο του καταλύοντας το οκτάωρο και επιβάλλοντας τη δίωρη απλήρωτη εργασία.

Φτάνουμε στο αποκορύφωμα τώρα, επισήμανε η τομεάρχης, καθώς το ΣΕΠΕ με την απουσία προαγγελίας την υποχρέωση του εργοδότη να δηλώνει στην ΕΡΓΑΝΗ τις ώρες εργασίας του εργαζόμενου δεν υπάρχει δυνατότητα ελέγχου και για τις περιπτώσεις αδήλωτης εργασίας.

Η κα Ξενογιαννακοπούλου τόνισε θα εφαρμοστεί από τις 29 Νοεμβρίου η απαράδεκτη πρόβλεψη του άρθρου 75 του νόμου Χατζηδάκη, σύμφωνα με την οποία οι εργοδότες που απασχολούν οδηγούς φορτηγών αυτοκινήτων και τουριστικών λεωφορείων, καθώς και Υπεραστικά και Αστικά ΚΤΕΛ που απασχολούν οδηγούς λεωφορείων μπορούν  να καταχωρούν ετεροχρονισμένα εντός 15 ημερών μετά το τέλος κάθε εβδομαδιαίας περιόδου εργασίας στο έντυπο Ε4  στο Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ την αλλαγή ή τροποποίηση του ωραρίου ή της οργάνωσης του χρόνου εργασίας των εργαζομένων, καθώς και στο έντυπο Ε8 την υπερωριακή απασχόληση τους. 

Αυτό δημιουργεί ένα καθεστώς απαράδεκτης διάκρισης και εργοδοτικής ασυδοσίας εις βάρος των εργαζομένων στις μεταφορές, της υγείας και της ασφάλειας τους, αλλά και της οδικής ασφάλειας συνολικά, καθώς η εξάντληση και η φυσική κόπωση των οδηγών από την κατάχρηση του ωραρίου μπορεί να οδηγήσει σε δυστυχήματα.

Πηγή: Ρ/Σ “Στο Κόκκινο 105,5”

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Σάντερς: Δεν είναι αντισημιτισμός να λες ότι o ρατσιστής Νετανιάχου έχει σκοτώσει 34.000 Παλαιστίνιους

«Ανήθικες και παράνομες πολιτικές της εξτρεμιστικής» μιας «ρατσιστικής κυβέρνησής»...

Αποκλεισμός των “Σπαρτιατών” με ένα σκεπτικό που οδηγεί σε μεγάλες περιπέτειες

Καλώς αποκλείστηκαν οι “Σπαρτιάτες” από τη συμμετοχή στις ευρωεκλογές;...

Αλέξης στο Βερολίνο, Αλέξης στην Κωνσταντινούπολη, Αλέξης και στα… Βαλκάνια, που καίνε

*Γράφει ο Βασίλης Σκουρής - Σε κορυφαίο πολιτικό γεγονός...
Διαφήμιση