Εύοσμος: Αντιφασιστικό συλλαλητήριο – «Έξω ο φασισμός από τα σχολεία μας» (βίντεο)

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Αντιφασιστικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στην πλατεία του Ευόσμου ενάντια στην δράση φασιστικών ομάδων μέσα και έξω από σχολεία σε Σταυρούπολη, Εύοσμο, Αμπελόκηπους και Νεάπολη. 

«Έξω οι φασίστες από σχολεία, σχολές, γήπεδα, γειτονιές. Τον φασισμό τσακίζουν οι λαϊκοί αγώνες» αναφέρουν μεταξύ άλλων σε πανό. Μάλιστα, κάνουν λόγο «για φασίστες που μετατρέπουν σε ορμητήρια τα σχολεία, εξαπολύοντας δολοφονικές επιθέσεις».

Χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία Ευόσμου, στη δυτική Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία σε παρακείμενους δρόμους.Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν μαζικά εκπαιδευτικοί φορείς και σωματεία, πολιτικές οργανώσεις και συλλογικότητες, φοιτητικοί σύλλογοι και μαθητές. 

Στην κινητοποίηση έδωσαν το παρών και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Το κάλεσμα για το συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε μετά τα πρόσφατα γεγονότα έξω από το 2ο ΕΠΑΛ Εύοσμου όπου ακροδεξιές ομάδες επιτέθηκαν σε άτομα, απηύθυναν η Ομοσπονδία Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας, εκπαιδευτικοί, φοιτητικοί σύλλογοι, η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ), η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ), διάφορα σωματεία, φορείς και συλλογικότητες.

«Είμαστε εδώ για να φωνάξουμε δυνατά ότι στις γειτονιές και στα σχολεία μας δεν χωράει το μίσος» είπε σε ομιλία της στη συγκέντρωση η Ελίνα Βαλετοπούλου από το Συντονιστικό μαθητών. «’Αλκη δεν σε ξεχνάμε, ας γίνει η αφορμή για να αλλάξουμε τον κόσμο» τόνισε η μαθήτρια προαναγγέλλοντας αντιφασιστικές πρωτοβουλίες μέσα σε σχολεία.

«Από τα επεισόδια στην Σταυρούπολη στις επιθέσεις στον Εύοσμο και στους Αμπελόκηπους συνεχίζουν την δράση τους μέσα και έξω από τα σχολεία. Είναι οι ίδιοι γνωστοί “μαθητές” που με τραμπούκικες και φασιστικές κινήσεις προσπαθούν να σταματήσουν κάθε συλλογική διαδικασία μέσα στα σχολεία, οι ίδιοι που επιτίθενται σε πρόσφυγες, που τρομοκρατούν μαθητές, που προκαλούν ζημίες στα σχολεία» επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας γονέων.

Πηγή: left.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Ιδιωτικοποιούν το νερό / Γιατί κάνουν μόνο μπίζνες και βόλεμα συμφερόντων που υπηρετούν

Πώς έχει γίνει μέχρι τώρα η ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του...

Από το Βιετνάμ τότε, στη Γάζα σήμερα – Η ιστορία επαναλαμβάνεται στα πανεπιστήμια της Αμερικής;

*Του Κωνσταντίνου Βενιζέλου - Καθώς οι φοιτητές στα Αμερικάνικα πανεπιστήμια...

Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτος στις ευρωεκλογές – Θέλω δύο τετραετίες για μεταρρυθμίσεις

«Ο Ευάγγελος Αποστολάκης θα είναι ο επόμενος υπουργός Αμυνας»,...
Διαφήμιση