Εναλλακτικό σχέδιο τώρα!

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Ανήσυχος ο Κ. Μητσοτάκης από τη ραγδαία φθορά της κυβέρνησής του εξαιτίας της ακρίβειας, της πανδημίας και της πρόσφατης κακοκαιρίας, αλλά και θορυβημένος από σενάρια που ακούγονται τελευταία για κυβέρνηση τεχνοκρατών, διαρρέει ότι δεν πρόκειται να αλλάξει τον εκλογικό νόμο ούτε να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές. Προσπαθεί να δείξει αποφασιστικότητα βασισμένος στη στήριξη της λίστας Πέτσα και των δημοσκόπων.

Αλλά τα χαρτιά του έχουν καεί. Η χώρα μαστίζεται από το χειρότερο κύμα ακρίβειας στην Ε.Ε., που, σε συνδυασμό με τους εξαθλιωμένους μισθούς, πνίγει την κοινωνία. Τα δημοσιονομικά έχουν ξεφύγει, αφού πάνω στην ύφεση της πανδημίας έρχονται να προστεθούν το όργιο των απευθείας αναθέσεων, οι φοροαπαλλαγές για τους έχοντες και τα ντιλ που λεηλατούν το δημόσιο συμφέρον.

Ο προϋπολογισμός, που στήθηκε αγνοώντας την πανδημία και την ακρίβεια και υποεκτιμώντας δραματικά τον πληθωρισμό, έχει ήδη πέσει έξω. Οι επιχειρήσεις της χώρας αντιμετωπίζουν εκτίναξη του κόστους παραγωγής και είναι αποκλεισμένες από τις τραπεζικές πιστώσεις.

Και τα χρήματα του ταμείου Ανάκαμψης φαίνεται να μην είναι τόσο δεδομένα, αφού η Ευρώπη δείχνει εμφανώς επιφυλακτική για το πώς προτίθεται να τα αξιοποιήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Με βάση αυτή την εικόνα, ό,τι κι αν λέει ο Μητσοτάκης, οι εξελίξεις το αμέσως επόμενο διάστημα πρέπει να θεωρούνται δεδομένες. Και οι προοδευτικές δυνάμεις οφείλουν να είναι έτοιμες για ένα στέρεο εναλλακτικό σχέδιο. Γιατί ποτέ δεν ήταν τόσο απαραίτητο όσο τώρα.

*Το κύριο άρθρο στην εφημερίδα “Η ΑΥΓΗ”

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

ΗΠΑ: Από το Βιετνάμ τότε, στη Γάζα σήμερα – Η ιστορία επαναλαμβάνεται στα πανεπιστήμια;

*Του Κωνσταντίνου Βενιζέλου - Καθώς οι φοιτητές στα Αμερικάνικα πανεπιστήμια...

Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτος στις ευρωεκλογές – Θέλω δύο τετραετίες για μεταρρυθμίσεις

«Ο Ευάγγελος Αποστολάκης θα είναι ο επόμενος υπουργός Αμυνας»,...

Τροχαίο στη Βουλή: 3 χρόνια με αναστολή στον αστυνομικό για τον θάνατο του Ιάσονα

Την ενοχή του αστυνομικού για ανθρωποκτονία από αμέλεια αποφάσισε...
Διαφήμιση