Διαφωνεί ο Αυγενάκης για τα νέα μέτρα στα γήπεδα

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

«Αντάρτικο» του υφυπουργού Αθλητισμού ή επιλογή του ρόλου του «καλού» για την εκτόνωση των αντιδράσεων των ιδιοκτητών και φιλάθλων των μεγάλων ομάδων;

Τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε για τα γήπεδα η κυβέρνηση μέσω του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη έφεραν και την πρώτη δημόσια –και σοβαρή- ενδοκυβερνητική διαφοροποίηση!

Ο αρμόδιος υφυπουργός, ο υφυπουργός Αθλητισμού έκανε την έκπληξη, εκφράζοντας δημοσίως τη διαφωνία του με την απόφαση για παρουσία 10% των φιλάθλων στα γήπεδα.

«Δεν συμφωνώ γιατί είναι ανεφάρμοστη. Προτιμότερο να πεις ότι είναι κλειστό το γήπεδο. Το λέω ξεκάθαρα και δυνατά, αυτό το μέτρο δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Υπάρχουν άλλοι τρόποι, άλλα μέτρα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Λευτέρης Αυγενάκης, μιλώντας σε ραδιόφωνο της ιδιαίτερης πατρίδας του, το «Politica 89,8». «Το λέω ξεκάθαρα και δυνατά, αυτή η απόφαση δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Υπάρχουν άλλοι τρόποι, άλλα μέτρα», διεμήνυσε.

«Πώς γίνεται να επιλεγούν οι 1.000 από τους αρκετούς χιλιάδες που έχουν αγοράσει τα διαρκείας τους στις μεγάλες ομάδες; Πώς να διαλέξουν εκείνες τους 1000;», αναρωτήθηκε, ενώ σε μια προσπάθεια να μην τεντωθεί το σχοινί με το μέγαρο Μαξίμου επέρριψε τις ευθύνες στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας: «Στο παρελθόν η διαχείριση που γινόταν ήταν σχετικά επιφανειακή και πρόχειρη ως προσέγγιση για τον χώρο του αθλητισμού, αλλά δεν τους κακίζω γιατί έχουν πάρα πολλά μέτωπα και οι επιστήμονες προσπαθούν να μας προστατέψουν», είπε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε: «Οι δικές μας προτάσεις ήταν τεκμηριωμένες, κάλυπταν την απαραίτητη μείωση και για τον επαγγελματικό και για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, επιχειρηματολογήσαμε, αλλά δεν μπορούμε να μπούμε απέναντί τους. Προέχει να βοηθήσουμε και να ενισχύσουμε την προσπάθεια της κυβέρνησης και της Επιτροπής και του κ. Πλεύρη, όσο κι αν ο καθένας μας θέλει να καλύψει και τις ανάγκες του κλάδου του, όπως εγώ του αθλητισμού».

Η αντίθεση του Λευτέρη Αυγενάκη με τα μέτρα είχε εκφραστεί τις προηγούμενες ημέρες στο μέγαρο Μαξίμου, καθώς ο αρμόδιος υφυπουργός πιέζεται από τους ιδιοκτήτες των ποδοσφαιρικών ομάδων για την απόσυρση της απόφασης για τον περιορισμό των φιλάθλων στο 10% της πληρότητας των γηπέδων, με μάξιμουμ 1.000 φιλάθλους σε κάθε αγώνα.

Δεν είναι, όμως, ακόμα γνωστό εάν η διαφωνία του αρμόδιου υφυπουργού αποτελεί «αντιπαράθεση» με την κυβέρνηση ή εάν γίνεται προκειμένου να εκτονωθεί το κλίμα έντασης που υπάρχει με τις μεγάλες κυρίως ομάδες και τους οπαδούς τους. Η ενόχληση ή όχι του Μαξίμου από τις δηλώσεις Αυγενάκη θα είναι αυτή που θα δώσει και απάντηση στο ερώτημα!

* Του Βασίλη Σκουρή από την ενότητα “Παιχνίδια Εξουσίας” στο ieidiseis.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Ιδιωτικοποιούν το νερό / Γιατί κάνουν μόνο μπίζνες και βόλεμα συμφερόντων που υπηρετούν

Πώς έχει γίνει μέχρι τώρα η ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του...

Από το Βιετνάμ τότε, στη Γάζα σήμερα – Η ιστορία επαναλαμβάνεται στα πανεπιστήμια της Αμερικής;

*Του Κωνσταντίνου Βενιζέλου - Καθώς οι φοιτητές στα Αμερικάνικα πανεπιστήμια...

Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτος στις ευρωεκλογές – Θέλω δύο τετραετίες για μεταρρυθμίσεις

«Ο Ευάγγελος Αποστολάκης θα είναι ο επόμενος υπουργός Αμυνας»,...
Διαφήμιση