Δημοσκόπηση Prorata – Κάθετη η φθορά του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του (Βίντεο)

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

«Τσουλήθρα» κάνουν όλα τα ποιοτικά στοιχεία που αφορούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, την κυβέρνηση της Ν.Δ. και τους τελευταίους χειρισμούς του πρωθυπουργού, σύμφωνα με την έρευνα της Prorata (που παρουσίασε το Kontra Channel). Για πρώτη φορά η δημοφιλία Μητσοτάκη πέρασε στο αρνητικό, ενώ ο ανασχηματισμός δεν ικανοποίησε ούτε τον πυρήνα της Ν.Δ.

Ειδικότερα, μόλις το 14% πιστεύει ότι ο ανασχηματισμός θα βελτιώσει τη λειτουργία της κυβέρνησης, ενώ σχεδόν τριπλάσιοι (στο 38%) είναι εκείνοι που δηλώνουν βέβαιοι ότι θα χειροτερέψει η κυβερνητική λειτουργία.

Σημειώνεται πως το 45% δηλώνει ότι ούτε θα βελτιώσει ούτε θα χειροτερέψει τη λειτουργία της κυβέρνησης. Ειδικά η υπουργοποίηση Πλεύρη αποδοκιμάζεται από το 67% (υπέρ μόλις το 26%), όπως και η μετακίνηση Κικίλια στο υπουργείο Τουρισμού (50% έναντι 36%). Η υπουργοποίηση Θεοδωρικάκου έχει 44% αρνητικές και 43% θετικές γνώμες. Επιβαρυντική για το Μαξίμου είναι και η αποτίμηση για τους χειρισμούς στη μη υπουργοποίηση του Ευάγγελου Αποστολάκη.

Είναι χαρακτηριστικό πως η πλειοψηφία των πολιτών (52% έναντι 39%) συμφωνεί με την απόφαση του Ευ. Αποστολάκη να μην αποδεχθεί την πρόταση Μητσοτάκη. Σημειώνεται ότι το 48% θεωρεί πως ο Ευ. Αποστολάκης υποχώρησε στις πιέσεις του ΣΥΡΙΖΑ έναντι του 41% που επισημαίνει ότι υποχώρησε επειδή έλαβε ψευδείς διαβεβαιώσεις από τη Ν.Δ. ότι υπάρχει διακομματική συνεννόηση.

Μητσοτάκης: Στο 52% η αντιπάθεια

Η δημοσκόπηση της Prorata πραγματοποιήθηκε ύστερα από τον ανασχηματισμό και το φιάσκο Αποστολάκη, αλλά μέσα στο επιβαρυμένο κλίμα των καταστροφικών πυρκαγιών. Όλα αυτά έχουν επίδραση στο πολιτικό κλίμα, που δεν δείχνει να αντιστρέφεται για τη Ν.Δ., αλλά και προσωπικά για τον Κ. Μητσοτάκη που βλέπει την δημοφιλία του να κατρακυλά. Είναι η πρώτη φορά από τον Απρίλιο του 2020 που η αντιπάθεια είναι μεγαλύτερη από τη συμπάθεια προς το πρόσωπό του: από το 39% ανέβηκε στο 52% (ενώ η συμπάθεια έπεσε από το 55% στο 44%).

Αντίθετα, όλοι οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί διατηρούν σταθερά και ουσιαστικά αμετάβλητα τα ποσοστά της δημοφιλίας τους. Ο Αλέξης Τσίπρας έχει 34%, η Φώφη Γεννηματά 26%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας 32%, ο Κυριάκος Βελόπουλος 11%, ο Γιάννης Βαρουφάκης 23%. Μεταξύ των προσώπων της κυβέρνησης, ως τα δημοφιλέστερα στο ευρύ κοινό ανεξαρτήτως εκλογικής προτίμησης καταγράφονται ο Νίκος Δένδιας με 69% (ο οποίος συνεχίζει την ανοδική πορεία στις θετικές εντυπώσεις σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση), ο Κυριάκος Πιερρακάκης με 60% ο Νίκος Παναγιωτόπουλος με 47%, οι Χρήστος Σταϊκούρας και Βασίλης Κικίλιας με 39%. Αντίστοιχα, μεταξύ των προσώπων του ΣΥΡΙΖΑ, ως τα δημοφιλέστερα αναδεικνύονται ο Ανδρέας Ξανθός με 50%, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με 46% και η Έφη Αχτσιόγλου με 43%.

Δείτε στο βίντεο ολόκληρη την δημοσκόπηση:

Πηγή: Kontra Channel – Εφημερίδα ”Η ΑΥΓΗ”

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Ιδιωτικοποιούν το νερό / Γιατί κάνουν μόνο μπίζνες και βόλεμα συμφερόντων που υπηρετούν

Πώς έχει γίνει μέχρι τώρα η ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του...

Από το Βιετνάμ τότε, στη Γάζα σήμερα – Η ιστορία επαναλαμβάνεται στα πανεπιστήμια της Αμερικής;

*Του Κωνσταντίνου Βενιζέλου - Καθώς οι φοιτητές στα Αμερικάνικα πανεπιστήμια...

Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτος στις ευρωεκλογές – Θέλω δύο τετραετίες για μεταρρυθμίσεις

«Ο Ευάγγελος Αποστολάκης θα είναι ο επόμενος υπουργός Αμυνας»,...
Διαφήμιση