Μίκης Θεοδωράκης: Το στερνό αντίο στον κορυφαίο συνθέτη από τον Γαλατά – Χανίων – Το συγκινητικό αντίο της κόρης του (Βίντεο)

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

 Η εξόδιος ακολουθία για τον Μίκη Θεοδωράκη, πραγματοποιήθηκε σε στενό κύκλο στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο χωριό Γαλατάς. Σύμφωνα με την τελευταία επιθυμία του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη, η ταφή του θα γίνει στο κοιμητήριο του χωριού, για να βρίσκεται δίπλα στον πατέρα του και τον αδελφό του. 

Παρόντες στην τελετή της κηδείας ήταν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας και άλλοι εκπρόσωποι της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσερχόμενος στην τελετή κηδείας του Μίκη μας
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας προσερχόμενος στην τελετή κηδείας του μεγάλου μας συνθέτη

Με πομπή αυτοκινήτων και με τις καμπάνες να ηχούν πένθιμα αναχώρησε στις 12.15 μ.μ. από τον Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου η σορός του Μίκη Θεοδωράκη. Κατά την αναχώρηση της σορού από την Μητρόπολη πολίτες που βρίσκονταν στο σημείο χειροκροτούσαν φωνάζοντας «αθάνατος», ενώ τραγουδούσαν συνθέσεις του μεγάλου συνθέτη. Παράλληλα πένθιμα παιάνιζε η φιλαρμονική ορχήστρα του δήμου Χανίων.

Η σορός του Μίκη Θεοδωράκη έφτασε στις 6 το πρωί στο λιμάνι της Σούδας Χανίων στην Κρήτη, με το πλοίο της γραμμής, σύμφωνα με την δική του επιθυμία. Προηγήθηκαν συγκινητικές στιγμές στον Πειραιά πριν την αναχώρηση του πλοίου.

Μέλη της οικογένειάς του, ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και άλλοι εκπρόσωποι τοπικών Αρχών, καθώς και απλοί πολίτες, βρίσκονταν εκεί όταν έγινε η αποβίβαση στις 7.30 περίπου.

Ακολούθησε πομπή προς την πόλη των Χανίων και την πλατεία της δημοτικής αγοράς. Εκεί, βρακοφόροι και η φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου Χανίων που παιάνιζαν συνθέσεις του υποδέχθηκαν την σορό, προκειμένου στη συνέχεια να μεταφερθεί στον Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου.

Στα Χανιά και τον Γαλατά οι δημοτικές υπηρεσίες είναι σήμερα κλειστές σε ένδειξη πένθους.

Πληροφορίες από avgi.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Τέμπη: Εντολή εισαγγελέα να αποκαλυφθούν ποιοί ξεμπάζωσαν και κατέστρεψαν αποδεικτικό υλικό

*Της Ελένης Καρανικόλα Κοντορούση - Δεκαπέντε μήνες μετά το...

Κασσελάκης: «Στα χέρια μας να κάνουμε το αύριο καλύτερο – Ριζική επανεκκίνηση του ΕΣΥ» (ΒΙΝΤΕΟ)

Το πολύπαθο νοσοκομείο της Κω επισκέφθηκε την Τετάρτη 24 Απριλίου ο πρόεδρος...

Ευρωεκλογές 2024: Το εμπόριο πατριωτισμού του Μητσοτάκη – Τι κρύβει η επιλογή Μπελέρη

*Του Σπύρου Σουρμελίδη - Αντί να επιβάλει το Ευρωπαϊκό...
Διαφήμιση