Δημήτρης Τζανακόπουλος: “Σε απομόνωση η κυβέρνηση Μητσοτάκη” (Ηχητικό)

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

«Αναμενόμενη η στάση της αντιπολίτευσης, απέναντι στην πρωτοφανή καθεστωτική μονοφωνία στα ΜΜΕ»

«Δεν έχει υπάρξει άλλη περίοδος, τέτοιας καθεστωτικής μονοφωνίας στο σύνολο της ενημέρωσης και της δημόσιας σφαίρας», είπε στον ρ/σ “Στο Κόκκινο 105,5” και στον Νίκο Ξυδάκη, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική-Συμμαχία, Δημήτρης Τζανακόπουλος, εξηγώντας το σκεπτικό της πρότασης του κόμματος, για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τις λίστες Πέτσα και την Opinion Poll.

«Ο κ. Μητσοτάκης από τον Ιούλιο του 2019 και μετά, επιχείρησε πολλές φορές επιτυχώς, να διαμορφώσει ένα καθεστώς μονοφωνίας αποκλεισμών, διαπλοκής και χειραγώγησης της κοινής γνώμης με διάφορα εργαλεία και μέσα απ’ ότι στο παρελθόν.  Δεν έχουμε διώξεις και καταδιώξεις αλλά έχουμε μία απλή εξαφάνιση από τη δημόσια σφαίρα προτάσεων και κριτικών παρεμβάσεων από πλευράς της αντιπολίτευσης. Αυτό δεν αφορά μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ και αποτέλεσε το λόγο που επιλέξαμε την Κοινοβουλευτική οδό, έτσι ώστε να αναδειχθεί απ’ όλα τα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης,  αυτός ο θεσμικός εκφυλισμός και η παρεκτροπή, στην οποία έχει οδηγήσει τη Δημοκρατία η κυβέρνηση Μητσοτάκη. 

Η Εξεταστική Επιτροπή η οποία θα συγκροτηθεί με βάση τις δηλώσεις όλων των κομμάτων καθώς συγκεντρώνονται οι 120 απαιτούμενοι βουλευτές που θα την ψηφίσουν, θα δώσει την ευκαιρία, να ελέγξουμε πράξεις και παραλείψεις της κυβέρνησης στον τομέα που αφορά τα ΜΜΕ, τις δημοσκοπήσεις και φυσικά τις χρηματοδοτήσεις των ιδιοκτητών εταιρειών δημοσκοπήσεων, με δημόσιο χρήμα και με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης. Πρόκειται για ένα τεράστιο θέμα ηθικής, κοινωνικής και πολιτικής φύσης, πολύ μεγαλύτερο κατά τη γνώμη μας από το σκάνδαλο που ξέσπασε στην Αυστρία και οδήγησε στην παραίτηση του πρωθυπουργικού φίλου του κ. Μητσοτάκη, ενός από τους πλέον σκληρούς δεξιούς αρχηγούς κυβερνήσεων σε ολόκληρη την Ευρώπη. 

Αναφορικά με την αποδοχή της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ, από τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, ο κ Τζανακόπουλος σημείωσε ότι δεν ήταν απρόσμενη. «Πλέον αποκτά μία κανονικότητα η συμπόρευση του συνόλου της αντιπολίτευσης σε σχέση με τις κυβερνητικές επιλογές. Είναι δεδομένο ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη, είναι απομονωμένη στη συντριπτική πλειονότητα των ζητημάτων που ανοίγει και πολλές φορές καταλήγει να έχει μόνο τη στήριξη του ακραίου δεξιού κόμματος του κ. Βελόπουλου. Το γεγονός ότι όλη η δημοκρατική αντιπολίτευση βρίσκεται απέναντι στο καθεστώς Μητσοτάκη και τις επιλογές του, αναδεικνύει ακριβώς αυτήν την πολιτική απομόνωση πού βρίσκεται ο κ. Μητσοτάκης.

Αυτή τη στιγμή το καθεστώς κλυδωνίζεται, κάτι που φάνηκε κατά την απάντηση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία ήταν εξαιρετικά αμήχανη και φοβισμένη. Πλέον μπαίνει το δάκτυλο επί τον τύπον των ήλων καθώς θα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις για ποιο λόγο κρατούσαν τη λίστα Πέτσα χωρίς να τη δίνουν στη δημοσιότητα. Ποια είναι τα ουσιαστικά πολιτικά κριτήρια και για ποιο λόγο δεν φέρνουν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, τα στοιχεία των περίφημων δημοσκοπήσεων της Opinion Poll, οι οποίες βρίσκονται σε τεράστια απόσταση από αυτό που ο καθένας από μας αναγνωρίζει ως κοινωνική πραγματικότητα. 

Όσο κι αν προσπαθεί η κυβέρνηση να διευρύνει το ερευνητικό πεδίο, θα πρέπει να απαντήσουν οι κυβερνητικοί, ποια είναι ακριβώς τα κριτήρια και οι σκοπιμότητες που υπηρετούνται από τις επιλογές του καθεστώτος Μητσοτάκη».

Πηγή: Ρ/Σ “Στο Κόκκινο 105,5”

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Ιδιωτικοποιούν το νερό / Γιατί κάνουν μόνο μπίζνες και βόλεμα συμφερόντων που υπηρετούν

Πώς έχει γίνει μέχρι τώρα η ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του...

Από το Βιετνάμ τότε, στη Γάζα σήμερα – Η ιστορία επαναλαμβάνεται στα πανεπιστήμια της Αμερικής;

*Του Κωνσταντίνου Βενιζέλου - Καθώς οι φοιτητές στα Αμερικάνικα πανεπιστήμια...

Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτος στις ευρωεκλογές – Θέλω δύο τετραετίες για μεταρρυθμίσεις

«Ο Ευάγγελος Αποστολάκης θα είναι ο επόμενος υπουργός Αμυνας»,...
Διαφήμιση