(Βίντεο) “Θα κόψουμε τα κλεφτόδεντρα” – Ευθύνη Μητσοτάκη οι τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας. Σε συνέντευξή του στο Open το πρωί της Μ. Τετάρτης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, έστρεψε τα «βέλη» του κατά της κυβερνητικής πολιτικής για την ακρίβεια και τους «φουσκωμένους» λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος.

Όπως υπογράμμισε, η πως η κοινωνική λεηλασία του Κυριάκου Μητσοτάκη ενέχει τον κίνδυνο να οδηγήσει τη χώρα σε νέα ανθρωπιστική κρίση. Συγκεκριμένα υπογράμμισε τα εξής:

Υπαίτιος ο Πρωθυπουργός για τις τιμές του ρεύματος στην Ελλάδα, την ακριβότερη χώρα στην Ευρώπη

«Η κυβέρνηση έχει λερωμένη τη φωλιά της, ιδίως στα θέματα της ακρίβειας. Πώς είναι δυνατόν να έχουμε την ακριβότερη τιμή της μεγαβατώρας στην Ευρώπη εδώ και μήνες; (…) Η τιμή μέσω από τη ρήτρα αναπροσαρμογής μετακυλίεται αυτούσια στον καταναλωτή. Αυτή είναι η ελεύθερη αγορά; Το κύριο ερώτημα είναι γιατί είναι η Ελλάδα είναι η ακριβότερη χώρα; Η απάντηση είναι: Κυριάκος Μητσοτάκης. Η κυβέρνηση αφήνει την αγορά δήθεν να αυτορυθμίζεται με ένα πλαίσιο αισχροκέρδειας».

Συνεχίζοντας είπε: «Δεν χρειάζεται δημοσιονομικό κόστος. Θα το κάνουμε όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία. θα φορολογήσουμε τα υπερκέρδη. Δεν θα έχουμε λεφτόδεντρα, θα κόψουμε τα κλεφτόδεντρα. Θα βάλουμε πλαφόν στην χονδρική».

Σε αυτό το μήκος κύματος, προανήγγειλε αποσύνδεση του χρηματιστηρίου ρεύματος από τις τιμές. Δεν έκρυψε επίσης ότι: «το ζήτημα της κατάρρευσης της κυβέρνησης είναι απολύτως εμφανές. (…) Όταν μιλάει ο λογαριασμός και τη τσέπη σου η δυσαρέσκεια είναι μεγάλη».

Και πρόσθεσε: «Το ζήτημα για εμάς όμως – επειδή έχω και εμπειρία, μιας και είμαι παλαιότερος- αυτό που με απασχολεί δεν είναι αν θα έχω υψηλότερους ή χαμηλότερους τόνους γιατι πιστεύω πως έχουν κριθεί οι εξελίξεις. Νομίζω ότι το να έρθει πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι δύσκολο. Το δύσκολο θα είναι η ανασυγκρότηση της χώρας την επόμενη ημέρα.

Εάν εξαντλήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης την 4ετία, θα εξαντλήσει τη δυνατότητα να έχει ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα στις εκλογές, αλλά θα εξαντλήσει και τα δικά μας πολεμοφόδια. Εάν για ένα χρόνο συνεχίσει την πολιτική απάθειας και αδράνειας απέναντι στα όσα συμβαίνουν, θα έχουμε ανθρωπιστική κρίση. Και είναι άδικο να έχουμε εμείς ξανά να αντιμετωπίσουμε εκ νέου μια ανθρωπιστική κρίση και θα πρέπει να ληφθούν μέτρα».

Η πολιτική αντιπαράθεση του σήμερα δε συγκρίνεται με αυτή του παρελθόντος

Όταν κλήθηκε να απαντήσει εάν η πολιτική αντιπαράθεση έχει προκαλέσει τοξικό κλίμα στη χώρα, είπε: «Τη δεκαετία του 80 η τοξικότητα ήταν πολύ μεγαλύτερη στη χώρα. Αυτό δεν είναι κάτι που να μην είναι συνηθισμένο στη χώρα. Στα εθνικά θέματα, νομίζω ότι υπάρχει μια πιο λελογισμένη αντιπαράθεση ιδεών και απόψεων με εξαίρεση τη στάση του κ. Μητσοτάκη στην επίλυση του Μακεδονικού. Δημιούργησε ένα κλίμα με μια εθνικολαϊκιστική προσέγγιση που έκανε κακό στη χώρα».

Όσον αφορά τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ επαναδιατύπωσε την άποψή του πως ήταν λάθος η επιλογή για αποστολή πολεμικού υλικού και «την κατάλαβαν γι αυτό δεν έστειλαν εκ νέου υλικό» ενώ σημείωσε πως η Ελλάδα δεν έχει κανέναν λόγο να στείλει πολεμικό υλικό στην Ουκρανία. «Η Ελλάδα είναι μια ιδιαίτερη χώρα στο ΝΑΤΟ, γιατί έχει τη δυνατότητα να συνομιλεί με διαφορετικές χώρες».

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Ιδιωτικοποιούν το νερό / Γιατί κάνουν μόνο μπίζνες και βόλεμα συμφερόντων που υπηρετούν

Πώς έχει γίνει μέχρι τώρα η ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του...

Από το Βιετνάμ τότε, στη Γάζα σήμερα – Η ιστορία επαναλαμβάνεται στα πανεπιστήμια της Αμερικής;

*Του Κωνσταντίνου Βενιζέλου - Καθώς οι φοιτητές στα Αμερικάνικα πανεπιστήμια...

Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτος στις ευρωεκλογές – Θέλω δύο τετραετίες για μεταρρυθμίσεις

«Ο Ευάγγελος Αποστολάκης θα είναι ο επόμενος υπουργός Αμυνας»,...
Διαφήμιση