Ο Πλεύρης μας πάει στην «κανονικότητα»……και βλέπουμε

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Για νέα φάση της πανδημίας, αυτή της συνύπαρξης με τον ιό έκανε λόγο ο υπουργός Υγείας, πετώντας το μπαλάκι στους πολίτες και προειδοποιώντας για επιστροφή των μέτρων ανά πάσα στιγμή. Όλα καλά και όλα ανθηρά για τον υπουργό Υγείας, ο οποίος, κατά την διαφημισμένη έκτακτη ενημέρωση για την πανδημία, περιορίστηκε σε γενικές τοποθετήσεις για να… σφυρίξει λήξη, τουλάχιστον προς το παρόν.

Ο Θάνος Πλεύρης υποστήριξε ότι η χώρα μπαίνει σε νέα φάση, αυτή της συνύπαρξης με τον ιό, για πετάξει, όμως, το μπαλάκι στους πολίτες επισημαίνοντας ότι «τα μέτρα υπάρχουν, το πλαίσιο είναι δυναμικό» και υπονοώντας ότι η κυβέρνηση θα πράξει αναλόγως στο μέλλον.

Ανάμεσα σε άλλα ο Θάνος Πλεύρης επισήμανε ότι η κυβέρνηση δεν πιστεύει στη λογική του zero covid,  κάνοντας αναφορά στα τραγικά γεγονότα της Σανγκάης.

Ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε ότι η επιδημιολογική εικόνα δικαιολογεί αυτό το πλαίσιο, καθώς υπάρχει μείωση των σκληρών δεικτών, μείωση των νοσηλειών αλλά και όσων νοσηλεύονται σε ΜΕθ, ενώ παράλληλα λειτουργεί η οικονομία. Όπως τόνισε σε δείκτες όπως οι θάνατοι, η εκτιμώμενη ως υπερβάλουσα θνητότητα δείχνει να είναι χαμηλότερη από πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες. «Κάναμε τα πάντα για να μειώσουμε τις απώλειες», κατέληξε ο υπουργός Υγείας.

Έσπευσε, πάντως, να πετάξει από την κυβέρνηση τις όποιες ευθύνες αποδίδοντας τον υψηλό αριθμό θανάτων στη χώρα μας στην υπερβάλλουσα θνητότητα και το διαφορετικό σύστημα καταγραφής σε σχέση με άλλες χώρες.

Πηγή: efsyn.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Θα πει όχι η Ελλάδα αν της ζητηθεί συνδρομή στην επίθεση κατά του Ιράν;

*Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου - Μόνο ντροπή μπορεί να νοιώσει...

Πολάκης σε Άδωνι για το φάρμακο URSOFALK: Λύσε το θέμα και άσε τα ντιλαρίσματα

Επανήλθε στην υπόθεση της έλλειψης του φαρμάκου URSOFALK, ο Παύλος...
Διαφήμιση