Άνοστο Debate του ΚΙΝΑΛ, με πέντε από τους έξι υποψήφιους και “υπερπατριώτη” Λοβέρδο

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Όλα τα βλέμματα στράφηκαν το βράδυ της Δευτέρας στο “πράσινο” debate των πέντε. Ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Παύλος Γερουλάνος, ο Χάρης Καστανίδης και ο Παύλος Χρηστίδης έθεσαν εαυτούς στη προεκλογική αναμέτρησή τους στην ΕΡΤ, από την οποία απουσίαζε ο Γιώργος Παπανδρέου, λίγες ημέρες πριν τον πρώτο γύρο των εκλογών του ΚΙΝΑΛ.

Το debate του ΚΙΝΑΛ είχε μάλιστα και τρεις καινοτομίες, αλλά και μπόλικες, ατονίες. Οι τρεις δημοσιογράφοι, Γιώργος Κουβαράς (ACTION24), Παύλος Τσίμας (ΣΚΑΙ), και Τάσος Παππάς (ΕΦΣΥΝ), είχαν την επιλογή να παρέμβουν δύο φορές στη ροή της διαδικασίας με διευκρινιστικές ερωτήσεις. Ακόμη, ο κάθε υποψήφιος είχε τη δυνατότητα για 45” να σχολιάζει τις απαντήσεις των συνυποψηφίων του, ενώ υπήρξε και απευθείας διάλογος μεταξύ των πέντε, ο οποίος κινήθηκε σε ιδιαίτερα χαμηλούς τόνους.

Ένα από τα στοιχεία πάντως που κυριάρχησε, ήταν η “επίκληση” στο ΠΑΣΟΚ και στις παραδοσιακές σοσιαλιστικές αξίες, οι οποίες βρήκαν χώρο στα προεκλογικά προγράμματα όλων των υποψηφίων. Καθόλου τυχαίο άλλωστε ότι στη Χαριλάου Τρικούπη επανήλθε μέσα στο Σαββατοκύριακο ο “πράσινος ήλιος”. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίαζε επίσης το προς τα πού θα “πάνε” το καράβι οι πέντε υποψήφιοι σε περίπτωση εκλογής τους, προς ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ μεριά δηλαδή, ή προς αυτόνομη πορεία πλεύσης.

Κατά τα λοιπά, κανείς δεν απάντησε με σαφήνεια για τη πιθανότητα συνεργασιών με ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, με τον κ. Λοβέρδο να εμφανίζεται ελαφρώς πιο αποφασισμένος και ο κ. Ανδρουλάκης πιο “αυτονομιστής”, ενώ ο πρώτος εκ των δύο προσπάθησε να τονίσει τη “πατριωτική” του υπόσταση ως πολιτικός. Οι λοιποί υποψήφιοι στάθηκαν στην ενότητα του ΚΙΝΑΛ και στην ανάγκη επιστροφής στις παραδοσιακές σοσιαλιστικές αξίες, οι οποίες επικράτησαν στις προγραμματικές δηλώσεις και των πέντε.

Να σημειωθεί πως και οι πέντε υποψήφιοι στην ουσία “έκαψαν” την έκτη ερώτηση όπου μπορούσαν να ρωτήσουν κάποιον συνυποψήφιό τους, είτε με μεσοβέζικα ερωτήματα, είτε στη περίπτωση Καστανίδη, με απόφαση μη… ερώτησης προς άλλο υποψήφιο της διαδικασίας. Εξαίρεση ήταν η άμεση ερώτηση Χρηστίδη προς Λοβέρδο σχετικά με τις γυναικοκτονίες, με αναφορά στην απόφαση Λοβέρδου να υπερψηφίσει τον Ποινικό Κώδικα της ΝΔ, και όχι τις προτάσεις ΚΙΝΑΛ που έφεραν τη σφραγίδα και τις θέσεις της Φώφης Γεννηματά.

Θυμίζουμε εδώ πως ο Γιώργος Παπανδρέου δε μετείχε στο συγκεκριμένο debate, καθώς διατύπωσε ενστάσεις ως προς τη διαδικασία. Τον γενικό συντονισμό του debate ανέλαβε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Αντριάνα Παρασκευοπούλου.

Περί συνεργασιών

Σε ό,τι αφορά τις συναινέσεις και ενδεχόμενες συνεργασίες για την επόμενη μέρα που είναι και το μείζον ζήτημα, ο Γ. Λοβέρδος ήταν αυτός που εμφανίστηκε πιο “θετικός”, απορρίπτοντας με νόημα όμως τον ΣΥΡΙΖΑ. “Φωνές που μιλούν για “ξεσκαρτάρισμα”, δε με βρίσκουν σύμφωνο”, είπε χαρακτηριστικά, αναφέροντας νωρίτερα βέβαια πως η “πανδημία είναι ένα ζήτημα που μας αφορά όλους και απαιτεί συναινέσεις”.

Το βίντεο με ολόκληρο το debate εδώ:

https://youtu.be/nix-we-pHlU
*

* Από το ρεπορτάζ του Χρήστου Δεμέτη στο news247.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

ΗΠΑ: Από το Βιετνάμ τότε, στη Γάζα σήμερα – Η ιστορία επαναλαμβάνεται στα πανεπιστήμια;

*Του Κωνσταντίνου Βενιζέλου - Καθώς οι φοιτητές στα Αμερικάνικα πανεπιστήμια...

Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτος στις ευρωεκλογές – Θέλω δύο τετραετίες για μεταρρυθμίσεις

«Ο Ευάγγελος Αποστολάκης θα είναι ο επόμενος υπουργός Αμυνας»,...

Τροχαίο στη Βουλή: 3 χρόνια με αναστολή στον αστυνομικό για τον θάνατο του Ιάσονα

Την ενοχή του αστυνομικού για ανθρωποκτονία από αμέλεια αποφάσισε...
Διαφήμιση