Ενοχή η σιωπή της κυβέρνησης για τις παρακολουθήσεις δημοσιογράφου

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Η υπόθεση συνδέεται άμεσα με την αιφνιδιαστική τροπολογία που έφερε τον Μάρτιο του 2021 η κυβέρνηση στη Βουλή.

Τριήμερη σιγή ιχθύος από την κυβέρνηση και αντιπολιτευτικά πυρά για την αποκάλυψη της παρακολούθησης της ΕΥΠ του κινητού τηλεφώνου του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη την εποχή που ερευνούσε υποθέσεις Ελλήνων τραπεζιτών και επιχειρηματιών.

Σε δύσκολη θέση βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, στον οποίο υπάγεται απευθείας η ΕΥΠ, μετά τη δημοσιοποίηση κρατικών εγγράφων που αποδεικνύουν ότι το 2020 είχε διαταχτεί για υποτιθέμενους λόγους εθνικής ασφάλειας η άρση του απορρήτου των επικοινωνιών του δημοσιογράφου, ο οποίος στη συνέχεια έπεσε θύμα και δεύτερης παρακολούθησης, αυτή τη φορά μέσω του κακόβουλου λογισμικού Predator.

Η υπόθεση συνδέεται άμεσα με την αιφνιδιαστική τροπολογία που έφερε τον Μάρτιο του 2021 η κυβέρνηση στη Βουλή, με την οποία άλλαξε ξαφνικά τον νόμο για τις παρακολουθήσεις, στερώντας από την Ανεξάρτητη Αρχή για τη Διασφάλιση του Απορρήτου των Επικοινωνιών τη δυνατότητα να γνωστοποιεί στους πολίτες ότι βρέθηκαν υπό παρακολούθηση.

Για «σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων», «παρακρατικές πρακτικές» και «πρωτοφανή υπόθεση παραβίασης προσωπικών δεδομένων» έκανε λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας τις παραιτήσεις όσων εμπλέκονται και υπογραμμίζοντας πως «για μέρες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενσυνείδητα, παραπλανούσε την κοινή γνώμη κάνοντας λόγο για “ιδιωτική παρακολούθηση”».

Εξηγήσεις ζήτησε από την κυβέρνηση και το ΚΚΕ, μιλώντας για αύξηση των υποθέσεων παρακολούθησης πολιτών τα τελευταία χρόνια και υπενθυμίζοντας τα περιστατικά συνακροάσεων που είχε καταγγείλει το κόμμα, για τα οποία ακόμη δεν έχουν δοθεί απαντήσεις. Ερευνα το ταχύτερο δυνατό σε όλες τις πτυχές του θέματος ζήτησε το ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Να φέρει το θέμα στη Βουλή ζητά από την αντιπολίτευση σε χθεσινή του ανάρτηση ο δημοσιογράφος Θ. Κουκάκης. Εξάλλου τα ερωτήματα παραμένουν: Πώς διακυβεύεται η εθνική ασφάλεια από έναν οικονομικό ρεπόρτερ που ερευνά τα συμφέροντα ιδιωτικών τραπεζών και τραπεζιτών; Με ποια αιτιολογία ενέκρινε την παρακολούθηση η αρμόδια εισαγγελέας της ΕΥΠ, Βασιλική Βλάχου; Πόσοι ακόμα δημοσιογράφοι είναι στόχος της ΕΥΠ και του μεγάρου Μαξίμου υπό τον μανδύα της εθνικής ασφάλειας;

Πηγή: Efsyn.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Επικίνδυνη κυβέρνηση: Εικόνες ντροπής στα νοσοκομεία «Γεννηματάς» και «Ευαγγελισμός»

Οι εικόνες από την εφημερία του «Γ. Γεννηματάς», που είχαν...

Άγρια επεισόδια μεταξύ Ελλήνων οπαδών στο Βερολίνο – Σε κρίσιμη κατάσταση ένα άτομο

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ένας άνδρας, άλλοι δύο φέρουν...

Γεροβασίλη: Μαθήματα δημοσιονομικής πειθαρχίας δεν δεχόμαστε από αυτούς που μας χρεοκόπησαν

Μαθήματα δημοσιονομικής πειθαρχίας δεν δεχόμαστε από όσους χρεοκόπησαν τη...

Αλ. Χαρίτσης: Στην κυβέρνηση αντιτάσσουμε τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν οι Έλληνες (ΒΙΝΤΕΟ)

Στην βαθιά κρίση της Ευρώπης, “κρίση οικονομική, κρίση περιβαλλοντική,...
Διαφήμιση